Έχουν πρόταση από την Κίνα Γκιστ και Τζέιμς


Σύμφωνα με σημερινό άρθρο του δημοσιογράφου Σωτήρη Βετάκη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα», οι Τ.Γκιστ και Μ.Τζέιμς έχουν δεχθεί πρόταση από την Κίνα και τους Σανξί Μπρέιβ Ντράγκονς.

Οι δύο Αμερικάνοι εξετάζουν την προοπτική να αγωνιστούν στην CBA, μιας και τα λεφτά από την συγκεκριμένη λίγκα είναι πολύ καλά και παράλληλα δεν δεσμεύουν τους παίκτες για την ερχόμενη σεζόν. Αγωνίζονται το καλοκαίρι στην Κίνα και μέσα Σεπτέμβρη είναι ξανά στην διάθεση των Ευρωπαϊκών ομάδων.


Να θυμίσουμε πως την ίδια οδό είχε διαλέξει ο Κ.Σίνγκλεντον το προηγούμενο καλοκαίρι, όπου όταν τελείωσε την σεζόν με την Λοκομοτίβ Κουμπάν αγωνίστηκε στην Κίνα.

Μια τέτοια είδηση είναι λογικό να δημιουργεί και ερωτηματικά σχετικά με το μέλλον των δύο Αμερικάων στην ομάδα, μιας και τα συμβόλαια τους λήγουν το καλοκαίρι. Από την μια ο Γκιστ διανύει την πέμπτη σεζόν του στην ομάδα (και έχει γίνει ο δεύτερος μακροβιότερος ξένος αθλητής στο τμήμα μαζί με τον Ν.Μίντλεντον και πίσω από τον Μ.Μπατίστ) και από την άλλη ο Τζέιμς, είναι δύο ξεχωριστές περιπτώσεις.

Αν για τον Γκιστ θα μετρήσουν πολλά πράγματα και θα γίνουν συζητήσεις για την παραμονή του, για τον έτερο Αμερικάνο δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση για καμία από τις δύο πλευρές να συνεχίσουν μαζί και του χρόνου. Μάλιστα, μου προκαλεί εντύπωση το χρονικό σημείο που δημοσιεύτηκε η συγκεκριμένη είδηση (λίγα 24ωρα πριν αρχίσουν οι τελικοί του πρωταθλήματος), αφού η πρόταση από την Κίνα είναι γνωστή στο περιβάλλον του Τζέιμς πάνω από 10 μέρες, όπως και η φήμη ότι έχει ήδη βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του σε ομάδα της Euroleague από την γειτονική χώρα.

Όπως και να χει αυτό που πρέπει να ενδιαφέρει εμάς την παρούσα φάση είναι οι δύο Αμερικάνοι, καθώς και η υπόλοιπη ομάδα να καταθέσουν ψυχή και σώμα στους τελικούς και να φέρουν πίσω στην Λεωφόρο το πρωτάθλημα. Έχουν δείξει ότι γνωρίζουν τον τρόπο να κερδίσουν τον φετινό Ολυμπιακό, τόσο εντός όσο κι εκτός, και αυτό που μένει είναι να βγάλουν εγωισμό και να το κάνουν πράξη.

Σχόλια