Έκανα ξανά «κάστρο» την Λεωφόρο


Με την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος να έχει ολοκληρωθεί και τον Παναθηναϊκό να μπαίνει για ακόμη μια σεζόν στην άχαρη διαδικασία των play off, άπαντες σκέφτονται την επόμενη χρονιά και δεν θέλουν να ζήσουν άλλη σαν την φετινή. Όμως όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, υπάρχουν και κάποια θετικά που έχουν συμβεί από την μέρα που ανέλαβε ο Μ.Ουζουνίδης και έχουν περάσει στο "ντούκου" με την μέτρια πορεία της ομάδας.

Ο Έλληνας προπονητής στους έξι μήνες που βρίσκεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού έχει καταφέρει να κάνει ξανά έδρα την Λεωφόρο, με τους αριθμούς να τον δικαιώνουν και να ξεπερνάει τους προκάτοχους του, Αναστασίου και Στραματσόνι.


Συγκεκριμένα με τον Μ.Ουζουνίδη ο Παναθηναϊκός είναι αήττητος εντός έδρας στην Ελλάδα μετρώντας 12 νίκες και 2 ισοπαλίες, με τις ισοπαλίες να γίνονται τον πρώτο μήνα του (μόνη ήττα στην Ευρώπη απέναντι στην Θέλτα με 0-2). Επιπλέον στα 14 ματς που έχει παίξει στην Λεωφόρο, η ομάδα έχει σκοράρει 27 φορές ενώ έχει δεχθεί μόλις 1 γκολ και έχει παίξει με όλους τους μεγάλους!

Τέλος, η ομάδα τρέχει ένα σερί 9 εντός έδρας αγώνων χωρίς να δεχθεί γκολ, με την τελευταία φορά που παραβιάστηκε η εστία της να είναι στην νίκη απέναντι στον Πλατανιά με 2-1, στις 19 Ιανουαρίου! Ένα ρεκόρ που πρέπει να ψάξουμε κάμποσα χρόνια πριν για να βρούμε αντίστοιχο του..

Κι επειδή οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες, ο Α.Στραματσόνι που παρέλαβε την ομάδα αντίστοιχη χρονική περίοδο με τον Ουζουνίδη την σεζόν 15/16, σε 11 αγώνες στην Λεωφόρο είχε 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες, μέχρι και την λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Και όλα αυτά με μια ομάδα που ήταν εκτός πρωταθλήματος, ψάχνοντας να βρει παίκτες εμπιστοσύνης για να πορευτεί μαζί τους και την Λεωφόρο στα περισσότερα παιχνίδια μισοάδεια. Ένα στοιχείο που του χρόνου, όταν τα ματς θα έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον, θα βοηθήσει την ομάδα να νιώθει πως πατάει καλύτερα στην Λεωφόρο και έχει μια δυναμική που δεν είχε τα προηγούμενα χρόνια.

Σχόλια