To πήραν επιτέλους χαμπάρι...


Σε μια κίνηση που θα ανεβάσει κατακόρυφα το ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα προχώρησε η Super League, αφού οι ομάδες ψήφισαν με 13-3 από την ερχόμενη σεζόν ο πρωταθλητής να βγαίνει από τα play off.

Συγκεκριμένα, οι πρώτες έξι ομάδες της κανονικής διάρκειας θα συμμετέχουν σε ένα μίνι-πρωτάθλημα και από εκεί θα κρίνεται το πρωτάθλημα και τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια. Μια αλλαγή που έπρεπε να έχει γίνει πριν χρόνια, αφού είναι ξεκάθαρο πως με την δομή που θα έχοουν του χρόνου τα play off, η ανταγωνιστικότητα θα μεγαλώσει κατά πολύ.


Περισσότερα ντέρμπι, περισσότερα εισιτήρια, λιγότερα αδιάφορα ματς, λιγότερα πάρε-δώσε βαθμών στην κανονική διάρκεια. Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι επιστήμονας για να καταλάβει πως πλέον το πρωτάθλημα θα ανέβει επίπεδο.

Βέβαια για να φτάσουμε στην σημερινή μέρα, έπρεπε να τηρηθούν οι απαραίτητες προυποθέσεις. Πρώτον, να χάσει ο Ολυμπιακός την επιρροή του στις μικρές ομάδες. Δεύτερον, να ανατραπεί το φιλο-Ολυμπιακό καθεστώς στην ΕΠΟ και τρίτον ο "με το ζόρι μόνιμος πρωταθλητής" να νιώθει πως από την ερχόμενη σεζόν δεν θα είναι σίγουρος ότι θα εξασφαλίζει το πρωτάθλημα από τον πρώτο γύρο της κανονικής διάρκειας.

Η κατάσταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο αλλάζει και αυτό είναι ξεκάθαρο. Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα που έχει μπει σε συζητήσεις είναι η δυνατότητα οι ομάδες να έχουν το δικαίωμα να παίρνουν εισιτήρια για τα εκτός έδρας ματς. Το σημαντικό είναι πως τόσο οι ομάδες όσο και η λίγκα είναι θετικές σε κάτι τέτοιο. Αν λοιπόν αλλάξει και αυτό, τότε θα μιλάμε για ένα πολύ πιο ζωντανό πρωτάθλημα.


ΥΓ: Play off νομίζω πως θα υπάρχουν και για τις τελευταίες ομάδες του πρωταθλήματος. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως με τις μισές ομάδες να έχουν στόχους μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, τα αδιάφορα ματς που χρυσώνουν τους μπούκερς όλο και λιγοστεύουν.

Σχόλια