Κοντόφθαλμες συζητήσεις για το γηπεδικό


Σήμερα το απόγευμα, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός μέσω του Π.Τριαντόπουλου είχε συνάντηση με τον υφυπουργό αθλητισμού με σκοπό να ζητήσει το ΟΑΚΑ για 99 χρόνια. Το Σάββατο, ο Δ.Μπαλτάκος είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας με θέμα συζήτησης τις επόμενες κινήσεις πολιτείας και Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού για το γήπεδο στο Γουδή.

Όλα καλά και ωραία θα πουν οι περισσότεροι. Επιτέλους το γηπεδικό φαίνεται να προχωράει και όλα τα σχετικά.


Όμως σε αυτές τις συναντήσεις υπάρχει ένας αστερίσκος. Το τμήμα μπάσκετ αντρών και ο Παναθηναϊκός που είναι...ενιαίος και αδιαίρετος. Τόσο ο Ερασιτέχνης, όσο και η ΚΑΕ οφείλουν να κοιτάξουν πως μπορούν να βάλουν μέσα στα σχέδια για το Γουδή, ένα κλειστό γήπεδο για το πιο πετυχημένο τμήμα του Συλλόγου.

Δεν είναι μόνο ότι θα «χαλάσει» η ενότητα και το όνειρο για μια «Παναθηναϊκή πολιτεία», αλλά η απόδειξη -για ακόμη μια φορά- ότι βλέπουμε κοντόφθαλμα και δεν θέλουμε να «απαγκιστρώσουμε» τον Σύλλογο από πρόσωπα.

Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει πρόταση για κατασκευή γηπέδων όλων των τμημάτων του Συλλόγου και αυτά να ανήκουν στον Ερασιτέχνη. Δεν εγγυάται κανένας ότι ο Δ.Γιαννακόπουλος θα είναι στον Παναθηναϊκό μετά από 10 χρόνια, ούτε ότι η διάδοχη λύση θα «αντέχει» το ΟΑΚΑ.

Ερασιτέχνης και ΚΑΕ πρέπει να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι για να δουν πόσο εφικτό είναι να μην μείνει εκτός συζητήσεων για το Γουδή το μπάσκετ αντρών.

Εάν ναι οφείλουν να το κοιτάξουν για να είναι ο Παναθηναϊκός από την μια συγκεντρωμένος και από την άλλη να έχει μια φυσική συνέχεια. Εάν όχι, τότε σε κάποια χρόνια θα το βρούμε μπροστά μας.


ΥΓ: Ο Σύλλογος πρέπει να είναι αυτάρκης και κανένα τμήμα του να μην εξαρτάται τόσο από ένα πρόσωπο. Να έχει μια ροή εσόδων και να ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες να βρεθεί σε αδιέξοδο εάν ένα πρόσωπο σηκωθεί και φύγει. Αυτή η κουβέντα ανήκει στο ίδιο πεδίο συζήτησης με την λαϊκή βάση σε ποδόσφαιρο και ερασιτέχνη και είναι ξεκάθαρα θέμα κουλτούρας.

Σχόλια