Κέρδισε τον...εαυτό του και βλέπει τετράδα


Ο Παναθηναϊκός πρόλαβε να κερδίσει τις αυτοκαταστροφικές του τάσεις και έφυγε νικητής από την έδρα της Μπασκόνια επικρατώντας με 63-72. Με κορυφαίο και πρώτο σκόρερ τον Σίνγκλεντον, η ομάδα του Τ.Πασκουάλ μπαίνει με αυξημένες πιθανότητες στο κόλπο της πρώτης τετράδας τις τελευταίες δύο αγνωιστικές μετά την ήττα της Φενέρ από την Εφές και πλέον περιμένει μια ήττα των Τούρκων και θέλει το απόλυτο νικών μέχρι το τέλος.


Μετά από σχεδόν δύο μήνες κερδίσαμε ξανά εκτός έδρας και παρότι φαινόταν ότι θα φύγουμε νικητές εύκολα, καταλήξαμε πάλι να καρδιοχτυπήσουμε στο τέλος.

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε ένα ιδανικό πρώτο δεκάλεπτο τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά (6-24). Μέχρι και την αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου κλήθηκε ουσιαστικά να κάνει μια σωστή διαχείριση της μεγάλης διαφοράς που έχτισε στην αρχή και το πέτυχε, αφού η κόρνα της λήξης του τρίτου δεκαλέπτου τον βρήκε μπροστά με 37-54.

Και κάπου εκεί ξεκίνησε η κάτω βόλτα και ξύπνησαν πρόσφατοι εφιάλτες από το Κάουνας. Συνεχή παιδαριώδη λάθη και κατάρρευση της άμυνας επέτρεψαν στους Ισπανούς να μπουν ξανά στο παιχνίδι και να το διεκδικήσουν. Λες και ο Παναθηναϊκός είχε πάρει υπνωτικά δεν έδειχνε να τρομάζει με την εγκληματική αντιμετώπιση του και φτάσαμε στο τέλος να λέμε ευτυχώς που τα παιχνίδια τελειώνουν στο 40' γιατί αν είχαν άλλα δύο λεπτά τότε πιθανότατα θα χάριζαν την νίκη στην Μπασκόνια.

Όμως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και ο Παναθηναϊκός θα πορευτεί στην συνέχεια με το αποτέλεσμα και όχι με την εμφάνιση. Και η πραγματικότητα είναι πλέον ότι η ομάδα μπήκε γερά στο κόλπο του πλεονεκτήματος και περιμένει μια ήττα από την Φενέρ (έχει Ρεαλ Μαδρίτης εκτός και Μπαρτσελόνα εντός) σε συνδιασμό με τις δικές μας νίκες (έχουμε ΤΣΣΚΑ εντός και Μακάμπι εκτός). Ένα σενάριο καθόλου απίθανο. Μάλλον για την ακρίβεια αρκετά πιθανό, αφού οι Τούρκοι έχουν σοβαρές απώλειες, έρχονται από κακή περίοδο και η Ρεάλ μόνο αδιάφορη δεν θα είναι αφού παίζει για την πρώτη θέση της βαθμολογίας (όπως και οι Ρώσοι βέβαια).

Αυτό το διπλό λοιπόν μας δίνει την δυνατότητα να κοιτάμε αρκετά ψηλά και μακριά. Γιατί όλοι γνωρίζουν τι δύναμη δίνει στην ομάδα το ΟΑΚΑ και πως με πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά γινόμαστε αυτομάτων φαβορί για πρόκριση στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης.

Τα δεκάλεπτα: 6-24,  21-37, 37-54, 63-72.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Αλόνσο): Λάρκιν 7 (1), Φόιντμαν 12, Χάνγκα 13 (1), Μπομπουά, Μπλάζιτς, Ντιόπ 7, Τιγί 2, Λαπροβίτολα 5 (1), Σενγκέλια 6, Μπάντιντζερ 11 (1), Λουζ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 18 (2), Νίκολς 2, Ρίβερς, Τζέιμς 11 (1), Παππάς 4, Φελντέιν 8 (2), Γκιστ 11 (1), Γκάμπριελ 6 (2), Noύμερο29 4, Καλάθης 8

Σχόλια