Γκέλα στην Θεσσαλονίκη πριν το ντέρμπι


Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο ματς με τον Ηρακλή, είχε την κατοχή, τον έλεγχο του παιχνιδιού, τις ευκαιρίες αλλά έφυγε ισόπαλος από το Καυτατζόγλειο (1-1) και πρόσθεσε ακόμη μια απώλεια εκτός προγράμματος, φτάνοντας τις 9 ισοπαλίες στο φετινό πρωτάθλημα.


Τα δύσκολα ματς έρχονται (Ολυμπιακός, Άεκ, Πανιώνιος, Πάοκ) και παρότι δεν έκανε εντύπωση σε κανέναν που η ομάδα δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Ηρακλή, θα προκαλέσει σίγουρα μεγάλη έκπληξη, αν στο τέλος της κούρσας δεν καταφέρει να μπει στα play off. Ένα σενάριο πέρα για πέρα ρεαλιστικό, αφού οι διαφορές αντί να μεγαλώνουν μικραίνουν και μόνο βέβαια δεν θεωρείται η παρουσία μας στην πρώτη πεντάδα...

Αντί η ομάδα του Μ.Ουζουνίδη να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες, αυξάνει την συχνότητα των χαμένων βαθμών και μπαίνει σε ζόρικα μονοπάτια.

Τι εννοούμε με αυτό;

Ακόμη και να περάσουμε στα play off είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσουμε το μίνι πρωτάθλημα με διαφορά πόντων (εφόσον βέβαια δεν τερματίσουμε δεύτεροι ή τρίτοι). Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες να ξεκινήσουμε τις Ευρωπαϊκές μας περιπέτειες πιο νωρίς κι από τον τρίτο προκριματικό του Europa. Κάτι που σημαίνει, πιο γρήγορη προετοιμασία, περισσότερες κληρώσεις, μεγαλύτερος κίνδυνος για νέο κάζο που θα μας αφήσει εκτός ομίλων και θα σημαίνει την ταφόπλακα μας στην Ευρώπη.

Απαισιόδοξα σενάρια, αλλά έτσι όπως πάει προς τα εκεί βαδίζουμε.

Σχόλια