Η μεγάλη ώρα του Ερασιτέχνη


Απο την στιγμή που ολοκληρώθηκε ο ημιτελικός του Κυπέλλου βόλεϊ των γυναικών σκεφτόμουνα πως να ξεκινήσω αυτή την ανάρτηση. Μετά και την ολοκλήρωση του μπάσκετ των γυναικών είδα σε μια γνωστή ιστοσελίδα άρθρο που ανέφερε ότι στα τμήματα βόλεϊ ανδρών και γυναικών, μπάσκετ γυναικών και πόλο το σερί έχει φτάσει στο 30-0.


Η τελευταία νίκη στα τέσσερα αυτά αθλήματα  χρονολογείται στις 24 Απριλίου του 2015 στον δεύτερο τελικό των πλει-όφ των τελικών της Α1 γυναικών. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και παιχνίδια που η ομάδα αδικήθηκε όπως στον τρίτο τελικό στου Ρέντη εκείνη την περίοδο η στο αντίστοιχο φετινό του πρώτου γύρου.

Θα συμφωνήσω ότι ουσιαστικά στο μπάσκετ γυναικών παίζουμε απέναντι στο Ελληνικό με κάποιες προσθήκες την φετινή χρονιά, όμως η μεγάλη εικόνα παραμένει και δεν είναι διόλου κολακευτική για τον σύλλογο.

Αυτά τα τρία χρόνια έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια απο τα παιδιά που διοικούν τον σύλλογο με τα λάθη και τις παραλείψεις που έχουν γίνει, με τρόπαια και σε άλλα αθλήματα όπως η πυγμαχία, η πάλη, η σκοποβολή, οι καταδύσεις ενώ σήμερα οι γυναίκες κατέκτησαν το Πρωτάθλημα του ανωμάλου δρόμου.

Κακά τα ψέμματα όμως τα ομαδικά αθλήματα είναι αυτά που συγκινούν και εκεί υπάρχει η ανάγκη το καλοκαίρι να βρεθεί τρόπος ούτως ώστε να ανέβει επίπεδο και με την συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το να περιμένουμε τι θα γίνει με την εγκληματική οργάνωση και το αν θα σταματήσει η χρηματοδότηση των τμημάτων απο τα συγκεκριμένα χρήματα είναι ο ένας τρόπος, όμως δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα έχουμε  κάποια απόφαση σύντομα.

Οπότε επανέρχομαι ότι το καλοκαίρι θα πρέπει η διοίκηση να επανεξετάσει την στάση της και να βρει τους τρόπους εκείνους που θα επαναφέρουν στον σύλλογο την ψυχολογία του νικητή. Μακάρι σύντομα να γίνει και αυτή η συνέντευξη τύπου του προέδρου του συλλόγου που προανήγγειλε μέσω των ραδιοφώνων ο Δημήτρης Μπαλτάκος για να μάθουμε και απο πρώτο χέρι του τι σκέφτεται για την συνέχεια.

Κλείνοντας θέλω να πω κάτι για τον χθεσινό ημιτελικό του Κυπέλλου που αποτέλεσε την αφορμή για το συγκεκριμένο κείμενο, Προσπαθώ πάντα να είμαι μετρημένος και να μην υπερβάλω όμως η εικόνα της ομάδας αποτελεί προσωπική άποψη ντροπή για όλους όσους απαρτίζουν το τμήμα.

Ξεκινώντας απο τον Δημήτρη Καζάζη που μία ημέρα πριν στην συνέντευξη τύπου δήλωνε ότι δεν θα κατέβουμε για την συμμετοχή και να χάνουμε τα δύο απο τα τρία σετ με συγκομιδή 14 και 12 πόντων αντίστοιχα.

Για τις παίκτριες δεν ξέρω εάν το γνωρίζουν αλλά παίζουν στην ομάδα που έχει τα περισσότερα Πρωταθλήματα  και που έχει σημαντικές ευρωπαϊκές επιτυχίες δεν νοείται να μην δίνουν το 100% της προσπάθειας και να ρίχνουν "λευκή πετσέτα" σε έναν στόχο που θέλεις να τον διεκδικήσεις.

Επαναλαμβάνω και κλείνω το καλοκαίρι θα πρέπει να επανεξεταστεί η όλη λειτουργία των τμημάτων και να βρεθούν οι πόροι ούτως ώστε να δυναμώσουν και να παίξουν επιτέλους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
  

Σχόλια