Τώρα καταλαβαίνουμε τον Σιδηρόπουλο του 2012


Με αφορμή τον διάλογο που είδε το φως της δημοσιότητας ανάμεσα στον Σ.Θεοδωρίδη και τον Τ.Σιδηρόπουλο, με τον δεύτερο να προσπαθεί να λύσει μια παρεξήγηση και να...αποθεώνει με τα λόγια του τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού, έχει ενδιαφέρον να δούμε τις πράξεις του διαιτητή εκείνη την περίοδο.


Εκείνο το καλοκαίρι ο Γ.Αλαφούζος έμπαινε στην καθημερινότητα του Παναθηναϊκού και από τις πρώτες ημέρες δήλωνε δημοσίως πως θα πολεμήσει την παράγκα του Ολυμπιακού και θα «βγάζει στην σέντρα» κάθε διαιτητή με «περίεργη» συμπεριφορά απέναντι στον Παναθηναϊκό.

1 Σεπτεμβρίου και η ομάδα του Ζ.Φερέϊρα αντιμετώπιζε τον Πας Γιάννινα στο ΟΑΚΑ για την δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ένας Παναθηναϊκός που προερχόταν από την νικηφόρα πρεμιέρα στην Λιβαδειά και κουβαλώντας το -2 από τιμωρία της προηγούμενης σεζόν.

Το ματς είναι στο 1-1 και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο Τ.Σιδηρόπουλος βγάζει την κόκκινη κάρτα στον αρχηγό της ομάδας Κ.Κατσουράνη επειδή τον έβρισε. Μια απόφαση που προξένησε εντύπωση σε πολλούς, αφού οι παίκτες συνηθίζουν να μιλάνε στα "γαλλικά" ακόμη και προς τους διαιτητές.



Φαίνεται πως ο Σιδηρόπουλος όμως αποτελούσε εξαίρεση στον κανόνα. Τουλάχιστον αυτό έλεγαν τότε τα ΜΜΕ. Πως είναι στην κρίση του εκάστοτε διαιτητή πως θα αντιδράει μετά από εξύβριση παίκτη προς το πρόσωπο του.

Μετά από 2,5 χρόνια όμως είδαμε πως ο ίδιος διαιτητής δεχόταν να τον βρίζουν παίκτες που φορούσαν κόκκινα. Συγκεκριμένα στο ντέρμπι της Λεωφόρου το 2015, όπου ο Παναθηναϊκός κέρδισε 2-1 στο γήπεδο και ο Ολυμπιακός στα χαρτιά, ο αρχηγός του Ολυμπιακού Γ.Μανιάτης αποκάλεσε "μαλάκα" τον Τ.Σιδηρόπουλο, με τον διαιτητή να μην δείχνει την ίδια ευαισθησία όπως πριν λίγα χρόνια.




Ο Παναθηναϊκός εν τέλει «γκέλαρε» με τον Πας, ο Κατσουράνης έμεινε εκτός πρωταθλήματος για μήνες μετά την τιμωρία, ο Γ.Αλαφούζος κατά την έξοδο του μιλούσε για πληροφορίες που είχε και τελικά επιβεβαιώθηκαν, ο Σ.Θεοδωρίδης έκανε δηλώσεις υπέρ των διαιτητών και τόνιζε πως δεν πρέπει να διασύρονται μέσα από τα ΜΜΕ και να τρομοκρατούνται και την μεθεπόμενη αποκαλύφθηκαν οι πρώτοι διάλογοι των στημένων ανάμεσα στον...«πρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ, Β.» που ενέπλεκε το όνομα του Σιδηρόπουλου.

Πέντε χρόνια μετά, μάθαμε για νέους διαλόγους του 2012 όπου μιλάει ο ίδιος ο Σιδηρόπουλος απευθείας με τον Θεοδωρίδη και ίσως να βγάζουν περισσότερο νόημα, ενέργειες που τότε προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι είναι στον κόσμο της φαντασίας μας...


ΥΓ: Bonus βίντεο... http://www.panathinaikos-press.com/2012/09/blog-post_853.html 

Σχόλια