Μετά από 20 χρόνια δεν φταίει μόνο ο βιαστής...


«Ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος» τόνισε πως υπήρξε στο ματς με τον Πας Γιάννινα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην ανακοίνωση της λίγη ώρα μετά το παιχνίδι. «Χασάπησες» και «μασκαράδες» χαρακτήρισε τους Έλληνες διαιτητές η εφημερίδα «ΠΡΑΣΙΝΗ» στο σημερινό της πρωτοσέλιδο που κρεμάστηκε στα περίπτερα όλας της χώρας. Οι αρθρογράφοι της ομάδας για τα δύο μεγαλύτερα αθλητικά sites έγραψαν για «ντροπή διαιτητών» και «νταβατζιλίκι χωρίς τέλος».


Και ο Παναθηναϊκός όντως αδικήθηκε στα Γιάννενα και η ζωή θα συνεχιστεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως συμβαίνει τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Μέχρι να αδικηθούμε ξανά και να βγουν οι ίδιες ανακοινώσεις, τα ίδια πρωτοσέλιδα και τα ίδια κείμενα. Γιατί αυτή η κατάσταση δεν θα αλλάξει μέχρι να αλλάξει ο ίδιος ο Παναθηναϊκός. Σε νοοτροπία και πράξεις...

Λένε πως αν ένας άνθρωπος πέφτει θύμα βιασμού συνέχεια από το ίδιο άτομο, μετά από λίγο δεν φταίει ο βιαστής αλλά το θύμα που ενώ ξέρει τι θα συμβεί το ανέχεται και δεν αλλάζει στάση. Αυτή η κατάσταση συμβαίνει στον Παναθηναϊκό. Ενώ γνωρίζει εξαρχής με τι δεδομένα παίζει αυτός και ο αντίπαλος του, επιλέγει να συμμετάσχει στο παιχνίδι. Περιορίζεται στις φωνές και στις αποκαλύψεις, ενώ ξέρει πως από μόνες τους δεν θα αλλάξουν τίποτα.

Ο Γιάννης Αλαφούζος ακολουθεί πιστά μια πολιτική απέναντι στην εγκληματική οργάνωση του Ελληνικού ποδοσφαίρου που όμως δεν έχει φέρει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός θα πάρει τα σημαντικά φυρίγματα όταν τα χρειαστεί, ο Παναθηναϊκός όχι και η ζωή θα συνεχίζει να κυλάει με τον Ολυμπιακό πρωταθλητή και τον Παναθηναϊκό να τρώει τις σάρκες του. Παρά την αποτυχία αυτής της τακτικής, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν αλλάζει. Έχει επιλέξει τον δρόμο του και έχει αποδεχτεί -πιθανότατα- την μοίρα του.

Μετά από λίγο οι φωνές -στα μάτια μου τουλάχιστον- καταντούν αστείες. Αν δεν έχεις σκοπό να (αντι)δράσεις πραγματικά, βούλωσε το και μην κοροϊδεύεις τον κόσμο. Δεν πολεμάς κανένα σύστημα όταν είσαι μέρος του. Εσύ επιλέγεις να κατεβαίνεις να παίξεις τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό ενώ σε έχει στήσει τόσο εντός όσο κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Εσύ επιλέγεις να κάνεις φιλίες με άτομα που έχουν κατηγορηθεί για πράγματα που εσύ αποκαλύπτεις. Εσύ πάλι, επέλεξες συνειδητά να σταματήσεις την πορεία συγκέντρωσης του κόσμου κατά όσων συμβαίνουν.

Και τώρα κλαίγεσαι μαζί με τα ΜΜΕ γιατί αυτό πουλάει. Ενώ πρώτος από όλους φταίς εσύ που το ανέχεσαι.


ΥΓ: Στον Παναθηναϊκό δεν ταιριάζει η κλάψα. Σε πολεμάνε; Σήκω και πάλεψε. Καμία χούντα δεν κράτησε για πάντα. Αντιθέτως, συντηρείται μόνο με τις δικές σου ευλογίες.

Σχόλια