Δεν προσφέρεις όραμα με αστεία non paper



Μοιράστηκε στα ΜΜΕ την Δευτέρα το βράδυ, η στάση που θα ακολουθήσει από εδώ και στο εξής ο Γ.Αλαφούζος και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός συνολικά. Αποχώρηση από την «συμμαχία» με Πάοκ και Άεκ, επιστροφή του περιοδικού «Παράγκα και Όραμα», αποκαλύψεις για κάθε τι, νέα επίσκεψη Παναγόπουλου στην ΚΕΔ, νεύρα Αλαφούζου και πάει λέγοντας.


Να σας πω την αμαρτία μου όταν διάβασα τα εν λόγω κείμενα νόμιζα ότι ήταν άρθρα τύπου χιουμοριστικά ή κάτι τέτοιο.

Ο Γ.Αλαφούζος επιστρέφει στις τακτικές λοιπόν που στην ουσία δεν άλλαξαν τίποτα για τον Παναθηναϊκό. Όπως μας «έσφαζαν» πριν τις ξεκινήσει, έτσι μας «έσφαζαν» όταν τις έκανε πράξη, με τον ίδιο τρόπο μας «έσφαζαν» όταν τις σταμάτησε, έτσι θα μας «σφάζουν» μόλις τις ξεκινήσει ξανά.

Ο σοφός λαός λέει πως «σκυλί που γαβγίζει, δεν δαγκώνει» και νομίζω πως πλέον κάθε Παναθηναϊκός έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στον Αλαφούζο.

Το χειρότερο όλων είναι πως μπορεί μέσα του να πιστεύει πως θα πετύχει συσπείρωση επειδή θα στείλει ξανά τον Παναγόπουλο στην ΚΕΔ ή θα παίξει ξανά σποτάκια στον ΣΚΑΪ. Μπορεί να νομίζει πως έτσι θα φέρει τον κόσμο πίσω στο γήπεδο. Τον ίδιο κόσμο που τον πίστεψε, τον στήριξε και τον έδιωξε με τα πειράματα του.

Ο Παναθηναϊκός στερείται οράματος και με το σημερινό non paper που μοίρασε το επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά.

ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΑΦΟΥΖΟ...

ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΜΕΓΑΛΟ...ΜΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΝΤΑΞΙΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ...ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ, ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΣΦΑΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ.

ΕΣΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ, ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΑΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΑ «ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ» ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΟΡΑΚΙ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ.


Στον Sportfm και το Sdna είχαμε τις ίδιες αποκαλύψεις με σχεδόν ίδια κείμενα...

Sport Fm

Νέα τακτική για να «πολεμήσει» τα συνεχόμενα διαιτητικά «εγκλήματα» σε βάρος του ετοιμάζεται να ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός. 

Από τη στιγμή που η «σιγή» του προηγούμενου διαστήματος -και παρά τις τεράστιες αλλαγές που υπήρξαν στη διοίκηση της ΕΠΟ και την ΚΕΔ- δεν απέδωσε καρπούς, οι άνθρωποι του τριφυλλιού είναι έτοιμοι να το... πάρουν αλλιώς. 

Τι σημαίνει αυτό; Από ‘δω και πέρα οι πράσινοι αναμένεται να «φωτίζουν» τα κακώς κείμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να βγάζουν στη... σέντρα τον κάθε ακατάλληλο που παίρνει στο λαιμό του την ομάδα (είτε άμεσα, είτε έμμεσα). 

Άλλωστε, και παλιότερα, η διοίκηση Αλαφούζου έχει ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, όταν με αυτή την τακτική έδωσε... σκληρό αγώνα κόντρα στο προηγούμενο καθεστώς της ελληνικής ομοσπονδίας για ένα υγιές ποδόσφαιρο, μακριά από τις παθογένειες χρόνων. 

Όπως καταλαβαίνει κανείς, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού θα ανεβάσουν πολύ τους τόνους το επόμενο διάστημα και θα δημοσιοποιούν συνεχώς τα όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και αυτά που ζημιώνουν εκείνους και αυτά που ευνοούν τους ανταγωνιστές τους... Ουσιαστικά αυτό «μεταφράζεται» στο ότι το τριφύλλι θα διαβεί το δικό του... μοναχικό δρόμο και θα αποστασιοποιηθεί από τη «συμμαχία» με ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, προκειμένου οι αντιδράσεις του να είναι προς πάσα κατεύθυνση και να μην «κολλάνε» σε ομάδες... 

Τις προσεχείς μέρες, ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ, Χρήστος Παναγόπουλος θα επισκεφτεί τα κέντρα εξουσίας και θα διαμαρτυρηθεί –σε έντονο ύφος- για τα «εγκλήματα» σε βάρος της ομάδας, με αποκορύφωμα τα όσα συνέβησαν στα Πηγάδια με την Ξάνθη. «Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» θα είναι το μήνυμα που θα περάσει. 

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να δούμε ξανά το φανταστικό περιοδικό «παράγκα και όραμα» το οποίο έβγαζε στη φόρα το πώς αντιμετωπίζονταν οι πράσινοι από τους διαιτητές σε σχέση με τους άλλους «μεγάλους». Κάτι που εξίσου επιβεβαιώνει την επικείμενη αποχώρηση του Παναθηναϊκού από τη «συμμαχία», αφού εφόσον προχωρήσει το εν λόγω πλάνο, τότε θα εκτίθενται όλοι ανεξαιρέτως... 

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά την αλλαγή πλεύσης, ο Παναθηναϊκός δεν αλλάζει στάση ως προς τον «εκλεκτό» του για τις επόμενες εκλογές της ΕΠΟ. Οι πράσινοι στηρίζουν κανονικά την παράταξη του Βαγγέλη Γραμμένου προκειμένου ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας να αναλάβει την προεδρία στην ΕΠΟ και να επιφέρει την εξυγίανση. 

Θα πρέπει να αναφέρουμε πως στον Παναθηναϊκό έχουν ξεκάθαρη λύση για το «χοντρό» θέμα της διαιτησίας. Θεωρούν, δηλαδή, πως η ΚΕΔ θα πρέπει να ενταχθεί σε ανεξάρτητη επιτροπή υπό την αιγίδα της FIFA και να μην είναι «υποχείριο» της ΕΠΟ, κάτι το οποίο, καλώς ή κακώς, δημιουργεί εξαρτήσεις. Αυτή την άποψη συμμερίζεται και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης και εξίσου αναμένονται εξελίξεις το επόμενο διάστημα. 

Όπως και να ‘χει, πάντως, η αλλαγή στην εξωγηπεδική στρατηγική του Παναθηναϊκού, δεν θα επηρεάζει σε τίποτα το ποδοσφαιρικό τμήμα. Έχει τονιστεί –και ζητηθεί από τους Ουζουνίδη και Λυμπερόπουλο- η ομάδα να μην ασχολείται με τον «πόλεμο» εκτός γραμμών και άπαντες να παραμένουν προσηλωμένοι στα αγωνιστικά τους καθήκοντα. Κάτι που φάνηκε και από τις δηλώσεις του Έλληνα κόουτς μετά το ματς με την Ξάνθη, όπου δεν είπε κουβέντα για τη διαιτησία και... άφησε την ΠΑΕ να τοποθετηθεί με ανακοίνωση (και όχι μόνο).



Sdna

Aποοφασισμένος να επαναφέρει ως πρακτική το «σκληρό ροκ» είναι ο Παναθηναϊκός μετά τα συνεχιζόμενα διαιτητικά σφάλματα εις βάρος του (κυρίως) από τους βοηθούς διαιτητών, που επί της ουσίας έχουν διατηρήσει τα ίδια δεδομένα για το τριφύλλι, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, παρά τις κοσμογονικές αλλαγές και ανακατατάξεις στην ΕΠΟ.

Οι «πράσινοι» φέρονται έτοιμοι να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους με παντιέρα το «όλα στο φως» που υπήρξε άλλωστε το σημείο αναφοράς για την καταπολέμηση  του παρασκηνίου στο προηγούμενο καθεστώς (Γκιρτζίκη-Σαρρή κλπ), μιας και είναι ξεκάθαρο από την πρώτη ημέρα ανάληψης της προεδρίας του Αλαφούζου ότι ο ίδιος προσωπικά και κατ’ επέκταση ο σύλλογος, αναζητά ισονομία και συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού και δεν υπάρχει περίπτωση να εμπλακεί ενεργά σε κάθε είδους παιχνίδια εξουσίας. 

Το μοναδικό «όπλο» του Παναθηναϊκού με την υπάρχουσα διοίκηση είναι η φώτιση των κακώς κειμένων και η δημοσιοποίησή τους και είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η «σιγή ασυρμάτου» που αφορούσε στη συμμαχία με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ οδεύει προς το τέλος της, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στο τριφύλλι.Ο Παναθηναϊκός ουδέποτε έδειξε πρόθεση να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, ούτε είναι διατεθειμένος να μην επαναλάβει την πρακτική που είχε υιοθετήσει στο πρόσφατο παρελθόν επειδή απλώς αλλάζουν οι ισορροπίες στην πρωτοκαθεδρία επιρροής της ΕΠΟ. Τουναντίον, η απόφαση που έχει παρθεί είναι να κλιμακωθούν οι αντιδράσεις, χωρίς να υπολογίζονται συμμαχίες, πρόσωπα και καταστάσεις. Αναλυτικότερα:

Α) Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Χρήστος Παναγόπουλος, είναι έτοιμος να επισκεφτεί εκ νέου την ΚΕΔ προκειμένου να καταστήσει σαφές ότι το ματς στην Ξάνθη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Οι διαβεβαιώσεις που είχε πάρει έμειναν στα λόγια και οι παραινέσεις για «ανεκτικότητα και σιωπή» υιοθετήθηκαν μεν, αλλά έπεσαν στο κενό και πλέον πέρασαν ανεπιστρεπτί. 

Η σιωπή του τελευταίου 6μήνου από τον Παναθηναϊκό ανήκει επίσης στο παρελθόν. Είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει το φανταστικό περιοδικό «παράγκα και όραμα», να υπάρχει εβδομαδιαία σύγκριση του τρόπου αντιμετώπισης και των τεσσάρων μεγάλων ομάδων (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) από τους διαιτητές προκειμένου να διαπιστώνονται τα διαφορετικά κριτήρια στις αποφάσεις τους. Και γενικώς να ανέβουν στο μάξιμουμ οι τόνοι τόσο σε ό,τι αφορά την ΕΠΟ, όσο και σε σχέση με τους τρεις μεγαλύτερους ανταγωνιστές της ομάδας και τις πρακτικές τους, ανεξαρτήτως προσώπων και συλλόγων…  

Β) Η λύση που στηρίζει ο Παναθηναϊκός για τη διαιτησία είναι να ενταχθεί σε ανεξάρτητη επιτροπή υπό τη FIFA με χρονικό ορίζοντα αρκετών χρόνων, κάτι που συμμερίζεται και ο υφυπουργός αθλητισμού κ. Βασιλειάδης. Οι «πράσινοι» κινούνται δυναμικά προς αυτήν την κατεύθυνση καθώς θεωρούν ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο θα πάψει να υπάρχει άμεση εξάρτηση της ΕΠΟ με τη διαιτησία μέσω του ελέγχου των ενώσεων. Και κατ’ επέκταση θα αποτραπούν τα φαινόμενα ύπαρξης «χαλίφη» απ’ όπου κι αν προέρχεται. 

Γ) Το μοναδικό αναλλοίωτο δεδομένο συγκριτικά με το πρόσφατο παρελθόν για τον Παναθηναϊκό, σε σχέση με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, αφορά στο πρόσωπο του κ. Γραμμένου και τις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ. Οι «πράσινοι» εξακολουθούν να στηρίζουν τον συγκεκριμένο υποψήφιο και προς το παρόν τουλάχιστον δεν υπάρχει καμία σκέψη περί του αντιθέτου. 

Δ) Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε τις προηγούμενες σεζόν, ο Παναθηναϊκός στην παρούσα φάση έχει αποφασίσει στρατηγικά ότι το ποδοσφαιρικό τμήμα πρέπει να μείνει εκτός της συγκεκριμένης διαδικασίας, κάτι που άλλωστε υπήρξε βασική πρόταση των Λυμπερόπουλου και Ουζουνίδη. Κοινώς, η ομάδα δεν θα εμπλακεί στο κομμάτι ΕΠΟ και διαιτησία, αλλά θα μείνει συγκεντρωμένοι στις υποχρεώσεις της και μόνο, εξ ου και το γεγονός ότι μετά το ματς στην Ξάνθη δεν υπήρξαν εκτεταμένες ή γενικευμένες αντιδράσεις από το προπονητικό τιμ ή τους παίκτες της ομάδας.

Σχόλια