Από τεσσάρα σε τεσσάρα

Man of the match ο Σουηδός με τα τρία γκολ που πέτυχε

Ο Παναθηναϊκός για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες πέτυχε τέσσερα γκολ και κέρδισε με 4-0 τον Παναιτωλικό στην Λεωφόρο. Xατ τρικ πέτυχε ο Μ.Μπεργκ, ο οποίος έφτασε τα 12 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ τέρμα σημείωσε και ο Ρ.Λουντ.


Η ομάδα δεν μπήκε "ζεστά" στο ματς με αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να περάσει αδιάφορα. Η είσοδος όμως του Βλαχοδήμου στο δεύτερο ημίχρονο, ύστερα από τον τραυματισμό του Κλωναρίδη, έδωσε ταχύτητα και σε συνδιασμό με τον τραυματισμό του Χαντάκια που ήταν από τους καλύτερους του Παναιτωλικού, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ξεκλειδώσει στο 67' την άμυνα της ομάδας του Αγρινίου με γκολ του Σουηδού και στο τελευταίο δεκάλεπτο να μετατρέψειτον αγώνα σε υγιεινό περίπατο.

Από το ματς στα Ιωάννινα και μετά, η ομάδα του Μ.Ουζουνίδη φαίνεται να βρίσκεται σε ανοδικό αγωνιστικό ρυθμό και να βγάζει περισσότερο πάθος μέσα στο παιχνίδι. Πόσο θα αντέξουν και τι εικόνα θα δείξουν στα ντέρμπι αλλά και στα ημιτελικά του Κυπέλλου, θα το δούμε. Προφανώς μιλάμε για το ίδιο σύνολο που έφερνε 0-0 με τον Λεβαδειακό πριν δύο εβδομάδες, οπότε να κρατάμε μικρό καλάθι. Όμως είναι δεδομένο πως στα τελευταία τρία παιχνίδια βλέπουμε μια σαφή βελτίωση.


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Μολέντο, Κουτρουμπής, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Ρέις (37' Κουρμπέλης), Ζέκα, Βιγιαφάνες, Εμποκού (78' Λουντ), Κλωναρίδης (46' Π. Βλαχοδήμος), Μπεργκ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΌΣ (Χάβος): Κυριακίδης, Κούσας, Κλέσιο (73' Μουνιός), Μάκος, Μαρκόφσκι, Πάουλο, Τσοκάνης, Ρότσα (79' Παπαδόπουλος), Μύγας, Λόπες, Χαντάκιας (66' Κουτρουμάνος)

___________________________________

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΑ HIGHLIGHTS TOY ΑΓΩΝΑ

___________________________________

Ουζουνίδης: «Θα έρθει η καλή εικόνα που περίμενουμε»

«Περίμενα ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, καθώς ο αντίπαλος είναι καλή ομάδα και εμείς είχαμε καταναλώσει πολλή ενέργεια στο παιχνίδι της Τετάρτης με τον Αστέρα Τρίπολης. Νομίζω ότι αυτό φάνηκε ειδικά στους μεσοεπιθετικούς μας στο πρώτο ημίχρονο, καθώς δεν είχαμε φρεσκάδα και ενέργεια. Κάναμε κάποιες αλλαγές στο ημίχρονο, μιλήσαμε και είπαμε ότι πρέπει να δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε προκειμένου να κερδίσουμε αυτό το σημαντικό για εμάς παιχνίδι.

Καταφέραμε να βάλουμε ένα γκολ, έκανε και μια σπουδαία επέμβαση ο τερματοφύλακας μας, μετά πετύχαμε κι ένα δεύτερο τέρμα και κάπου εκεί το παιχνίδι άνοιξε και βρήκαμε ευκαιρίες για ακόμα περισσότερα γκολ. Είμαι ευχαριστημένος από τη διάθεση και τη θέληση των παικτών μου, μπορούμε ακόμα να βελτιώσουμε κάποια πράγματα. Σιγά σιγά θα έρθει και η καλή εικόνα που περιμένουμε.

Έχουν επιστρέψει κάποιοι ποδοσφαιριστές και έχει αλλάξει λίγο και το στιλ παιχνιδιού μας στις τελευταίες αναμετρήσεις, οπότε βγαίνουν κάποιες φάσεις όπως τις θέλουμε λόγω της ικανότητας, της τεχνικής και της ευφυϊας αυτών των παικτών».

___________________________________

Μπεργκ: «Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το Κύπελλο»

«Είναι πολύ καλή αίσθηση όταν σκοράρεις, τα αποψινά γκολ δεν ήταν από τα καλύτερά μου αλλά το σημαντικό γεγονός είναι ότι καταφέραμε και σκοράραμε. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε αρκετές ευκαιρίες και χώρους, στο δεύτερο όμως μπορέσαμε να ξεκλειδώσουμε την αντίπαλη άμυνα και τελικά πήγαν όλα καλά.

Είναι δύσκολο να σας απαντήσω τι άλλαξε και σκοράρουμε περισσότερο στα τελευταία παιχνίδια, βέβαια και με τον ΠΑΣ Γιάννινα κάναμε αρκετές ευκαιρίες. Μόνο στα δύο τελευταία όμως δημιουργήσαμε τόσες πολλές φάσεις και πήραμε νίκες με ευρύ σκορ, στα προηγούμενα παιχνίδια δεν το είχαμε καταφέρει. Βλέπουμε ότι πλέον υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπαίνουν στην αντίπαλη περιοχή και πιέζουν, αυτό είναι σίγουρα κάτι πολύ θετικό.

Όπως είπα, εγώ προσπαθώ πάντα για το καλύτερο. Μπορείτε να δείτε ότι πλέον δεν τρέχω πολλά μέτρα σε κάθε ματς, προσπαθώ όμως να είμαι σε καλή θέση και να παίζω όσο πιο έξυπνα γίνεται. Κοιτάζω σαν επιθετικός που είμαι να βρίσκομαι σωστά τοποθετημένος, στον σωστό χρόνο την κατάλληλη στιγμή, και να κάνω έξυπνο παιχνίδι αντί να τρέχω συνεχώς. Αυτό που κοιτάζω είναι να μην πηγαίνω συνέχεια πάνω κάτω σε όλο το παιχνίδι.

Υπάρχουν παίκτες που δουλεύουν καλύτερα από εμένα σε αυτόν τον τομέα, εγώ ως επιθετικός παίρνω από τη δική τους δύναμη και αύρα προκειμένου να αποδώσω όσο καλύτερα μπορώ. Πιστεύω ότι έχουμε καλούς παίκτες στο ρόστερ, ειδικά στην επίθεση, και με την επιστροφή του Λέτο θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι επιθετικά. Κάθε Σαββατοκύριακο πρέπε να έχουμε σταθερή απόδοση, όχι να παίζουμε καλά τη μια φορά και την άλλη όχι.

Πρέπει να συνεχίσουμε τις όσο δυνατόν καλύτερες εμφανίσεις στη συνέχεια της σεζόν, πάντα με τη δέουσα σταθερότητα. Έχουμε καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, χρειαζόμαστε όμως τη στήριξη των φιλάθλων μας και θα προσπαθήσουμε να τους ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη τους. Προσπαθούμε για το καλύτερο αλλά κάποιες φορές δυσκολευόμαστε να τα καταφέρουμε, ωστόσο πρέπει πάντα να μαχόμαστε σε κάθε αναμέτρηση.

Αυτό θέλουν να βλέπουν οι φίλαθλοί μας, μια ομάδα να μάχεται και να παλεύει σε όλα τα παιχνίδια. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε καλό τελείωμα στη φετινή σεζόν, με νίκες στο πρωτάθλημα και παίρνοντας το Κύπελλο. Υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν μέχρι το τέλος της περιόδου. Πάντως πρέπει να παραμέινουμε συγκεντρωμένοι, κάναμε ένα-δύο καλά παιχνίδια αλλά δεν γίναμε η καλύτερη ομάδα του κόσμου».

Σχόλια