Αναμενόμενη ήττα


Ο Παναθηναϊκός δεν κατέβηκε ποτέ στην Τουρκία και έχασε με κάτω τα χέρια 84-63 από την Φενερμπαχτσέ. Μαζί με τον αγώνα, έχασε και την διαφορά της νίκης του στην Αθήνα που ίσως παίξει ρόλο στην τελική βαθμολογία.


Το εύρος της ήττας προκάλεσε σε πολλούς έκπληξη όμως δεν ήταν και τόσο, αφού ο Παναθηναϊκός προέρχεται από δύο ντέρμπι στο ΣΕΦ και έναν αγώνα που κρίθηκε στην παράταση και ήταν δεδομένο πως σε κάποιο από τα ερχόμενα ματς θα "έσκαγε". Είπαμε, η φετινή σεζόν λίγο-πολύ είναι πειραματική, οι προπονητές δεν πρέπει να είναι και οι ίδιοι σίγουροι πως είναι η σωστή διαχείριση που οφείλουν να κάνουν στις ομάδες τους και όσο περνάει ο καιρός μεγάλες διαφορές ανάμεσα σε ισοροπημένες ομάδες, γκέλες και τρααυματισμοί παικτών θα είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

Η ουσία είναι πως με αυτήν την ήττα δυσκόλεψε κι άλλο το έργο του Παναθηναϊκού για το πλασάρισμα στην τετράδα, αφού τώρα υστερεί τόσο από την Φενερμπατχσέ όσο και από τον Ολυμπιακό σε ισοβαθμίες.

Eπόμενο ματς με τον Προμηθέα στην Πάτρα (21/1, 19:15).

Τα δεκάλεπτα: 27-16, 44-28, 60-45, 84-63

Φενέρμπαχτσε (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Άντιτς 2, Μπογκντάνοβιτς 7, Σλούκας 12 (2), Νάναλι 10 (2), Βέσελι 13, Κάλινιτς 6, Ντίξον 5 (1), Ντουβερίογλου 13, Ντατόμε 16 (4)

Παναθηναϊκός (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 13 (2), Νίκολς, Ρίβερς 11 (3), Τζέιμς 25 (2), Φώτσης 1, Φελντέιν 4, Γκάμπριελ 3, Τζεντίλε 2, Noύμερο29 2, Καλάθης 2

______________________________________



______________________________________

Τσάβι Πασκουάλ: «Δεν παίξαμε με μυαλό»

«Αρχικά θέλω να πω συγχαρητήρια στη Φενέρμπαχτσε για τη νίκη της. Παρότι ξεκινήσαμε καλά, δεν παίξαμε με μυαλό στη διάρκεια του αγώνα. Είναι ξεκάθαρο πως η Φενέρμπαχτσε έπαιξε καλύτερα. Εμείς, είχαμε μία πάρα πολύ άσχημη απόδοση στην άμυνα και στην επίθεση. Κάναμε μία προσπάθεια να ανατρέψουμε την κατάσταση, αλλά αυτό δεν είναι εύκολη υπόθεση απέναντι σε μία τέτοια ομάδα»

______________________________________

Μάικλ Τζέιμς: «Δεν κάναμε τίποτα σωστό»

«Δεν κάναμε τίποτα σωστά στην επίθεση και την άμυνα. Ήταν σαν να μην έρθουμε να παίξαμε. Θα βρούμε τι έφταιξε, θα κοιτάξουμε τους εαυτούς μας στον καθρέφτη και να βελτιωθούμε. Έπρεπε να παίξουμε μπάσκετ, αλλά κάναμε τα πάντα λάθος. 

Δεν βάλαμε σουτ, δεν εκτελέσαμε το πλάνο σε επίθεση και άμυνα. Ήταν ένα από τα χειρότερά μας παιχνίδια στη σεζόν. 

Δεν περιμένεις να παίζεις σε όλη τη σεζόν πολύ καλά. Έχουμε δύο παιχνίδια την επόμενη εβδομάδα και πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτά, για να μη συμβεί κάτι αντίστοιχο. Πρέπει να αφήσουμε το σημερινό πίσω μας και να κοιτάξουμε μπροστά».

______________________________________

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Επηρεάστηκε από το ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός»

«Είχε μεγάλη επιρροή το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ. Είναι πάντα ξεχωριστά αυτά τα παιχνίδια και ξέρω πόση ενέργεια χρειάζονται. Ήταν λογικό να παρουσιαστεί με λιγότερη ενέργεια απόψε. Κάναμε ένα καλό ματς και ευχαριστώ τους οπαδούς μας για τη στήριξη. Έχουμε δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια μπροστά μας». 

Σχόλια