Ομπράντοβιτς: «Η μεγαλύτερη μου επιτυχία ήταν οι χιλιάδες νέοι Παναθηναϊκοί που δημιουργήσαμε»


Αν είναι ένας Σύλλογος τυχερός μπορεί στην ιστορία του να βρει προσωπικότητες που θα του φέρουν τίτλους, θα του χαρίσουν δόξες και θα τον κάνουν γνωστό στα πέρατα της Γης. Ο Παναθηναϊκός είχε την τύχη να ζήσει για 13 χρόνια την ιδεατή κατάσταση. Τέτοια που είναι ανέφικτο να συναντήσει ξανά στην ιστορία του.


Γιατί δεν είχε τον Παύλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο που απλά ήταν τρελοί με το τριφύλλι και δεν λογάριαζαν τα λεφτά που έδιναν. Είχε τον Παύλο και τον Θανάση που το πρώτο τους μέλημα, μόλις σηκωνόταν στον ουρανό η κούπα από τον εκάστοτε αρχηγό της ομάδας, ήταν να την πάρουν και να την πάνε στον κόσμο. Γιατί η πρώτη τους έγνοια όταν κάνανε τις πρώτες δηλώσεις δεν ήταν να υποσχεθούν ακόμη μεγαλύτερα πράγματα αλλά να εκφράσουν την χαρά τους που έδωσαν χαρά στους Παναθηναϊκούς όλου του κόσμου και να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους που υπάρχουν τόσοι εκατομμύρια που ακολουθούν την Παναθηναϊκή ιδέα.

Γιατί δεν είχε τον Ομπράντοβιτς που απλά μέτραγε την επιτυχία με τίτλους, αλλά τον Ζοτς που την πετύχαινε μέσω της αλλαγής νοοτροπίας σε κάθε Παναθηναϊκό, τον Ζέλικο που 4 χρόνια μετά την αποχώρηση του εξηγεί ότι το πιο σημαντικό που πέτυχε ήταν οι Παναθηναϊκοί που δημιούργησε!

Για αυτό ήταν η ιδεατή κατάσταση. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι είχαν σκοπό να πετύχουν, αλλά έβλεπαν τον Σύλλογο κάτι πολύ παραπάνω από μια ομάδα και δεν περιόριζαν τα όνειρα τους εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Διαβάστε παρακάτω τι δήλωσε ο Ζοτς για το μεγαλύτερο του επίτευγμα στον Παναθηναϊκό:

«Οι τίτλοι είναι τίτλοι, όλοι θυμούνται πόσους τελικούς παίξαμε, πόσους τίτλους πήραμε, όμως αυτό που πιστεύω βαθιά μέσα μου είναι ότι αυτά τα 13 χρόνια δημιουργήσαμε καινούριους φιλάθλους για τον Παναθηναϊκό.

Αυτό είναι το καλύτερο αποτέλεσμα που είχαμε!

Οι τίτλοι φυσικά είναι σημαντικοί, κάθε φορά που έρχομαι στο ΟΑΚΑ κοιτάω ψηλά και είναι εντυπωσιακό, είναι πολύ εντυπωσιακό. Και είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέρος αυτού. Όμως ξέρω ότι δημιουργήσαμε, δεν ξέρω πόσους χιλιάδες καινούριους φιλάθλους του Παναθηναϊκού.»

Σχόλια