O Kαλάθης δίδαξε τον «νόμο του ΟΑΚΑ» στους Τούρκους

Μεγάλη εμφάνιση από τον Νικ Καλάθη με 16 πόντους, 11 ασίστ, 8 ριμπάουντ και 5 κλεψίματα

Η ομάδα του Τ.Πασκουάλ έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, το ΟΑΚΑ γέμισε και ο Ζ.Ομπράντοβιτς δεν μπόρεσε να κερδίσει μέσα στο σπίτι του, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να πετυχαίνει την μεγαλύτερη του φετινή νίκη επί της Φενερμπαχτσέ με 81-70 και να πηγαίνει στο 7-5.


Ο Παναθηναϊκός βρισκόταν καθόλη την διάρκεια του αγώνα μπροστά στο σκορ και απειλήθηκε περισσότερο από τον φόβο να μείνει χωρίς ψηλούς στο τελευταίο μισό του τέταρτου δεκαλέπτου (Σίνγκλεντον και νούμερο29 είχαν από 4 φάουλ), παρά από τους Τούρκους.

Το πιο δύσκολο τεστ στην έδρα μας, η ομάδα το πέρασε και αν εξαιρέσουμε τις ήττες από Ανατολού Εφές (εκτός) και γαύρο (εντός) οι υπόλοιπες απώλειες που έχουμε ήταν εντός προγράμματος, ενώ το ενθαρρυντικό στοιχείο για την συνέχεια είναι πως όλα τα ματς που χάσαμε (πλην αυτό με την Μπαρτσελόνα) κρίθηκαν στις τελευταίες φάσεις, κάτι που σημαίνει πως η ομάδα μπορεί να κοιτάει τον κάθε αντίπαλο στα μάτια.

Από εδώ και στο εξής, η λογική λέει πως η ομάδα μόνο καλύτερα μπορεί να πηγαίνει αφού ο Πασκουάλ σιγά-σιγά θα περνάει όλο και περισσότερο τα στοιχεία που θέλει στον τρόπο παιχνιδιού μας.

Τέλος, ο κόσμος του Συλλόγου αποθέωσε τον μεγαλύτερο προπονητή και μια από τις 5 μεγαλύτερες προσωπικότητες στην ιστορία μας (σε όλα τα αθλήματα) τόσο πριν τον αγώνα, όσο και στην λήξη του με το γνωστό -και ιστορικό πλέον- σύνθημα. Μακάρι να τα φέρει έτσι η ζωή κάποια στιγμή και να ζήσουμε την δεύτερη εποχή του.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σίνγκλετον 9, Νίκολς 14, Ρίβερς 10, Τζέιμς 4, Μποχωρίδης 1, Φελντέιν 10, Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 8, Noύμερο29 9, Καλάθης 16 (8 ριμπ., 11 ασ.).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Ούντο 10, Άντιτς 3, Σλούκας 13, Νάναλι 21, Βέσελι 8, Κάλινιτς 7, Ντίξον 2, Ντατόμε 6.

Σχόλια