Δ.Μπαλτάκος: «Στον Ερασιτέχνη ξεκινούν και τελειώνουν όλα. Όχι στις ΠΑΕ και ΚΑΕ»


Απόσπασμα από την συνέντευξη του στο site Sdna:


- Πώς μπορεί να γίνει ενιαίος και αδιαίρετος ο Παναθηναϊκός; Σωστή η διαπίστωση, αλλά ποια είναι η λύση;

«Η λύση είναι δύσκολη. Μου αρέσει αυτή η προσέγγιση. Γιατί στην Ελλάδα έχουν μάθει όλοι να λένε τι φταίει και μετά να κάνουν πίσω. Η λύση ξεκινάει από την ενδιάθετη κατάσταση των Παναθηναϊκών. Από την ψυχολογία τους. Εγώ είμαι στον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο. Ο κόσμος έχει την υποψία ότι επειδή ο Ερασιτέχνης δεν έχει ίδιους πόρους, αλλά εξαρτάται από την ΠΑΕ και την ΚΑΕ οικονομικά είναι υπό από την ΠΑΕ και την ΚΑΕ. Δεν ισχύει αυτό. Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος, το Σωματείο, έχει την κυριότητα του ονόματος, του σήματος και του γηπέδου. Από εκεί ξεκινούν και τελειώνουν όλα. Η ευθύνη, λοιπόν, για το αν η ΠΑΕ πάει καλά βαραίνει και εμένα. Η ευθύνη για το αν η ΚΑΕ πάει καλά βαραίνει και εμένα. Εγώ φταίω αν δεν πάρουμε πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο και αν δεν πάρουμε πρωτάθλημα στο μπάσκετ. Αν αυτό το καταλάβει ο κόσμος ότι πρέπει μέσα από τον «κανονικό» Παναθηναϊκό να περνάνε όλα αυτά και όχι από την εταιρεία, τότε θα μπορούμε εμείς σαν Παναθηναϊκός να του δώσουμε την κατεύθυνση που πρέπει γιατί εμείς δεν είμαστε εταιρεία. Εμείς δεν περιμένουμε κάτι. Είμαστε εδώ από το υστέρημα του χρόνου μας. Δεν πληρώνομαι από τον Παναθηναϊκό, δεν πρόκειται να πληρωθώ ποτέ και γιατί είναι παράνομο και γιατί δεν το επιθυμώ. Είμαι εδώ για να δώσω την στρατηγική κατεύθυνση. Την υλοποίηση θα την κάνει η ΠΑΕ και η ΚΑΕ γιατί τα πρωταθλήματα της ΠΑΕ και της ΚΑΕ είναι τα σημαντικά. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα χαρεί να πάρουμε πρωτάθλημα στην τοξοβολία, αλλά δεν είναι το ίδιο με το να πάρουμε πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο ή στο μπάσκετ.

Ο πρόεδρος του Σωματείου, όχι εγώ, αλλά ο επόμενος, θα πρέπει να παραμείνει για 30 χρόνια συνεχόμενα, όπως ο Απόστολος Νικολαΐδης. Θα πρέπει να είναι ο «μπαμπάς» του Παναθηναϊκού. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ και της ΚΑΕ αλλάζει, ο πρόεδρος του Σωματείου δεν θα έπρεπε να αλλάζει. Το λέω σχηματικά για να καταλάβει ο κόσμος. Φυσικά να τονίσω ότι εξαιρώ τον εαυτό μου από αυτό τον ρόλο».

Με την ΠΑΕ έχουμε συνάψει σύμβαση και η καταβολή του ποσού γίνεται σε μηνιαία βάση. Υπάρχουν καθυστερήσεις αλλά εντός λογικού χρονικού πλαισίου. Με την ΚΑΕ δεν υπάρχει σύμβαση και έτσι επαφιέμεθα στον νόμο. Μέχρι πέρσι η καταβολή γινόταν σε μηνιαία βάση. Φέτος, η ερμηνεία του νόμου είναι διαφορετική και έχουμε ενημερωθεί πως η καταβολή του ποσού θα γίνει άπαξ στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς.

- Είπατε για ίδιους πόρους. Ίδιοι πόροι σημαίνει ότι θα πρέπει με κάποιο τρόπο να βρεθεί ένα σύστημα που ο οπαδός του Παναθηναϊκού θα χρηματοδοτεί τον Ερασιτέχνη;

«Έχουμε μάθει γενικά στη χώρα, αλλά και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού να ζητάμε πάρα πολλά και να μην δίνουμε τα αντίστοιχα. Δεν γίνεται ο κόσμος του Παναθηναϊκού να απαιτεί από τον ερασιτέχνη να παίρνει πρωταθλήματα και ταυτόχρονα να έχουμε εγγεγραμμένα 200 μέλη. Δεν μπορεί ο κόσμος να απαιτεί και να μην γίνεται μέλος στον Ερασιτέχνη».

Σχόλια