Δ.Μπαλτάκος: «Ο κόσμος του Συλλόγου θα μάθει πως δημιουργήθηκαν τα χρέη στον Ερασιτέχνη. Σε δύο μήνες τα αποτελέσματα»


Απόσπασμα από την συνέντευξη του στο site Sdna:


« Όπως θα έχετε ακούσει ξανά ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός είχε μεγάλα χρέη. Αυτά τα χρέη έχουν μειωθεί σε ικανοποιητικό βαθμό και βασικός μας στόχος είναι να τα μηδενίσουμε. Θέλουμε να θέσουμε μία συγκεκριμένη ημερομηνία, στην οποία θα έχουμε «καθαρίσει» όλα τα χρέη. Να μην χρωστάμε ούτε ένα ευρώ. Θέλω το καλοκαίρι να πω ότι π.χ στο τέλος του 2017 ο Παναθηναϊκός δεν θα χρωστάει τίποτα. Είναι ένα στοίχημα το οποίο αναλαμβάνω εγώ».

- Και οι πολιτικοί κάνουν δεσμεύσεις και μετά...

«Εγώ δεν είμαι πολιτικός. Δεν έχω να χάσω ψήφους, ούτε να κερδίσω. Θέλω σε μία συγκεκριμένη ημερομηνία να παρουσιάσω απτά αποτελέσματα. Να πω “παιδιά αυτά είναι τα οικονομικά, πάρτε τα, μπείτε μέσα με ορκωτούς λογιστές και ανοίξτε τα όλα”. Αν δεν το κάνω αυτό θα έχω αποτύχει».

Ο ορίζοντας είναι περίπου ως την έναρξη της νέας σεζόν; Ώστε να πει ο Παναθηναϊκός τα χρήματα πηγαίνουν μόνο στην ενίσχυση των τμημάτων και στόχος είναι πλέον οι τίτλοι;

«Όχι. Στόχος είναι μέχρι το τέλος αυτής της σεζόν να πω ότι π.χ στις 15 Μαΐου 2018, τυχαία αναφέρω την ημερομηνία, ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει χρέη. Εννοώ, δηλαδή, μέσα σε ένα εύλογο διάστημα ο Ερασιτέχνης να μην έχει χρέη για να αποκτήσει ξανά ο κόσμος του Παναθηναϊκού όραμα. Δεσμεύομαι με την προσωπικότητά μου. Αν δεν το κάνω αυτό θα φύγω».

Τι κινήσεις έχουν γίνει, λοιπόν, προς αυτήν την κατεύθυνση;

«Έχουμε ξεκινήσει με μία συμβουλευτική εταιρεία ένα τεράστιο έργο αναδιάταξης του Παναθηναϊκού. Από αυτήν την συμβουλευτική έχουν έρθει τρεις ομάδες. Η μία ασχολείται με τις διαδικασίες λειτουργίας και έχει ως στόχο να μας βοηθήσει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί σε ό,τι αφορά στις αρμοδιότητες του καθενός. Η δεύτερη αφορά στο να μάθουμε και να μάθει και ο κόσμος τι ακριβώς έχει γίνει στον Παναθηναϊκό. Ποιοι έχουν κάνει κακό, ποιοι δεν έχουν κάνει, σε ποιον χρωστάει ο Παναθηναϊκός, ποιος χρωστάει στον Παναθηναϊκό και να αποκαλυφθεί επιτέλους ολόκληρη η ιστορία των τελευταία 15 ετών την οποία εξετάζουμε ούτως ώστε να φτιάξουμε στη συνέχεια ένα αντίστοιχο business plan για να αξιοποιήσουμε με την καλή έννοια το όνομα του Παναθηναϊκού και να βοηθήσουμε έτσι στην εξάλειψη του χρέους. Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα θα εκπλήξουν πάρα πολύ τον κόσμο του Παναθηναϊκού».

- Πότε τα περιμένετε;

«Πολύ σύντομα, πιστεύω σε έναν – δύο μήνες».

-Υπάρχει ως τώρα κάποιο στοιχείο που έχει προκύψει;

«Υπάρχει, αλλά επειδή δεν είναι κάτι συγκεκριμένο δεν έχει νόημα να σχολιάσουμε κάτι περισσότερο. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα εκπλαγεί πάρα πολύ από τα ευρήματα».

- Αρνητικά θα εκπλαγεί;

«Αρνητικά δυστυχώς. Γιατί το επικοινωνιακό έχει μεγάλη σημασία, όπως γνωρίζετε. Μπορεί κάθεμέρα να λέει π.χ κάποιος πόσο φοβερός είναι ο Μπαλτάκος, αλλά στη συνέχεια να αποκαλυφθεί ότι ο Μπαλτάκος έχει διαλύσει τον Παναθηναϊκό…»

- Όταν μπήκατε στον Παναθηναϊκό είχατε στην άκρη του μυαλού σας ότι μπορείτε να βρεθείτε μπροστά σε μία τέτοια εικόνα ή μπροστά σε τέτοια αποτελέσματα;

«Το είχα. Γιατί έχω την δυσάρεστη εμπειρία της πολιτικής μέσω του πατέρα μου και την δυσάρεστη προσωπική εμπειρία να βλέπεις πως κάτι το οποίο περιμένεις από μικρό παιδί να ζήσεις δεν είναι ακριβώς όπως το είχες φανταστεί».

Σχόλια