Λυμπερόπουλος: «Να κάνουμε τον Παναθηναϊκό όπως θέλουμε»


Αναλυτικά τι δήλωσε στην παρουσίαση του ως νέος τεχνικός διευθυντής της ομάδας:

«Καλησπέρα και χρόνια πολλά, εύχομαι τα καλύτερα για εσάς και η νέα χρονιά να έχει υγεία και επιτυχίες για την ομάδα μας. Αισθάνομαι λίγο άβολα, οι παλιοί ξέρετε πως είμαι φειδωλός. Έτσι ήμουν ως ποδοσφαιριστής. Σέβομαι απεριόριστα την δουλειά σας, είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Όλοι μαζί. Δεν υπάρχει εγώ. Υπάρχει εμείς. Να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ο καθένας από την πλευρά του, για να κάνουμε την ομάδα όπως θέλουμε. Το αν θα πετύχουμε θα το δείξει ο χρόνος».


Ποια είναι τα συναισθήματα σου; Ποιος είναι ο στόχος του Παναθηναϊκού και ποιες είναι οι άμεσες προτεραιότητες;

«Το σήμερα είναι προτεραιότητα. Δεν υπάρχει το αύριο. Για όλους. Είμαστε εναρμονισμένοι σε αυτό, ενεργούμε από κοινού. Είμαστε στα μέσα της χρονιάς και θέλω να καταφέρουμε το καλύτερο δυνατό. Υπάρχουν δυσκολίες, παντού υπάρχουν δύσκολα. Αν κάποιος μου έλεγε πως θα επέστρεφα ως διοίκηση μετά από 13 χρόνια, θα έλεγα πως είναι τρελός. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα και γιατί προπονητής μας είναι ο Μαρίνος, υπάρχει και ο Τάκης. Υπάρχει εμπιστοσύνη και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε αυτό που θέλουμε».

«Η επικοινωνία θα είναι συχνή. Ότι υπάρχει μέσα από το γραφείο Τύπου θα μαθαίνετε τα πάντα. Δεν είμαστε μυστικές υπηρεσίες».

Για την αγάπη του κόσμου:

«Σίγουρα έπαιξε ρόλο. Αν ξέρεις πως πηγαίνεις κάπου που είσαι αγαπητός είναι ένα συν. Έπαιξε ρόλο. Έπαιξε ρόλο και τα άτομα που βρίσκονταν εδώ και ο Τάκης που ήρθε. Θέλω να βοηθήσω το ποδόσφαιρο, δεν έχει χρώμα το ποδόσφαιρο. Είμαι σίγουρος πως θα βοηθήσουν τα παιδιά που είναι εδώ».

Για την παναθηναϊκή νοοτροπία:

«Δεν έχει σημασία τι έγινε πριν. Είναι μάταιο. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να προσπαθούμε για το σήμερα. Αν έχουμε κάποιες σκέψεις για το μέλλον το κρατάμε για τους εαυτούς μας. Προσπάθεια».

Για το πως θα κινείται μεταγραφικά ο Παναθηναϊκός:

«Θα το δούμε μαζί με τον προπονητή. Δεν είναι πρέπον να το πω τώρα. Υπάρχει συνεργασία. Θέλω να πιστεύω ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα». Για το πως θα συνδεθεί η ακαδημία με την πρώτη ομάδα: «Δεν είναι μόνο δική μας φιλοσοφία αλλά της διοίκησης και του προπονητή. Όλων. Εμείς εκεί θέλουμε να φτάσουμε. Να βγάζουμε δικά μας παιδιά, να γίνουμε ελκυστικοί και να πουλάμε. Το αν θα το καταφέρουμε; Θα το δούμε. Θα προσπαθήσουμε σίγουρα». 

Για μεταγραφές:

«Το ακούγονται ονόματα δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Έτσι και για εμάς. Το τι ισχύει θα το μαθαίνετε από το γραφείο Τύπου».

Για τον Κουρμπέλη:

«Είμαστε χαρούμενοι. Τον πιστεύουμε πολύ. Και εγώ και ο προπονητής θεωρούμε πως δεν έχει ταβάνι. Μέσα από εμάς ελπίζουμε να πάει Εθνική ομάδα και να κάνει και το επόμενο βήμα».

Για το σκάουτινγκ και το πρωτάθλημα:

«Αν είμαστε εδώ πάλι μετά από πέντε χρόνια πάλι θα ψάχνουμε μια πινελιά να κάνουμε κάτι καλύτερο. Έχουμε πράγματα στο μυαλό μας. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, ήμουν πάντα αισιόδοξος. Αυτό που είπα στους παίκτες και χθες, είναι να βλέπω μια ομάδα να παλεύει πάντα στο 200%! Αυτό θέλω. Να παλεύουμε για το σήμερα. Για να φτάσουμε στην Κυριακή πρέπει να κοιτάμε τις προηγούμενες μέρες».

Για το αν θα είναι στα γραφεία ή στο Κορωπί:

«Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Θα είμαι είτε στα γραφεία είτε εδώ. Δεν θα γίνει κάποια αλλαγή στην ομάδα. Θέλω να κάνω μια ειδική αναφορά τόση ώρα. Βλέπω εδώ έναν θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Δημήτρη Σαραβάκο και νιώθω πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ».

Για το αν τον αγχώνουν οι προσδοκίες του κόσμου:

«Δεν αγχώνομαι γιατί έχω καλούς συνεργάτες. Από την πρώτη στιγμή είπα εμείς. Μόνος του δεν μπορεί κανένας να αλλάξει την κατάσταση».

Για τα αποδυτήρια και τον εσωτερικό κανονισμό:

«Τους κανόνες δεν τους βάζει ένας άνθρωπος. Ακόμη και αυτό γίνεται μέσα από συνεργασία και είμαστε στα μέσα της χρονιάς. Όσο υπάρχει παίκτης που φοράει την φανέλα της ομάδας για εμένα είναι ο καλύτερος. Όσο είναι μέλος της ομάδος, ναι τώρα έχουμε τους καλύτερους παίκτες. Γιατί; Γιατί φοράει αυτή την φανέλα».

Για Βέμερ και Ταυλαρίδη:

«Και για αυτές τις περιπτώσεις θα υπάρχουν εξελίξεις».

Σχόλια