Ένας Μαρίνος δεν φέρνει την Άνοιξη από τώρα


O Παναθηναϊκός έφερε «λευκή» ισοπαλία στην Λάρισα και μεγάλωσε την διαφορά του από την κορυφή του πρωταθλήματος στους 9 βαθμούς. Ένα αποτέλεσμα που δεν προκαλεί καμία έκπληξη στις τάξεις των οπαδών, αφού έχοντας παίξει την μισή σεζόν όλοι ξέρουμε τις δυνατότητες αυτής της ομάδας, η οποία χτίστηκε για έναν στόχο και αφού τον πέτυχε άρχισε να βγάζει τις αδυναμίες της και να αποδιοργανώνεται.


Ο Μαρίνος Ουζουνίδης φωνάζει από την πρώτη μέρα που ήρθε πως δεν υπάρχει σωστή νοοτροπία στους παίκτες και έχει ήδη ξεκινήσει το ξεσκαρτάρισμα, με τον Παναθηναϊκό να προχωράει για δεύτερη σερί σεζόν σε αλλαγή φιλοσοφίας και νέο μπαράζ μεταγραφών. Όμως, το πρόβλημα δεν είναι μόνο η νοοτροπία. Για να πετύχει μια ομάδα χρειάζεται ομοιογένεια και να ταιριάζουν οι ποδοσφαιριστές μεταξύ τους. Χρειάζεται σωστή προετοιμασία ώστε να μην «σκάει» στα μισά κάθε αγώνα.

Αυτά τα συστατικά μπορεί να τα βάλει ο Ουζουνίδης στην ομάδα, αλλά όχι τώρα. Όποιος πιστεύει πως είναι πιθανό η ομάδα να αρχίζει να πετάει στο δεύτερο μισό της σεζόν, καλό θα ήταν να κοιτάξει την ιστορία του Συλλόγου και να βρει παρόμοιες καταστάσεις να δει τι κατάληξη είχαν οι αντίστοιχες σεζόν.

Δυστυχώς η χρονιά έχει «καεί», η διαφορά των 9 βαθμών από τον Ολυμπιακό -αλλά και των 7 που ήταν μέχρι χθες- δεν καλύπτεται στο Ελληνικό πρωτάθλημα και στο μόνο που μπορεί να ελπίζει ο κόσμος είναι στο «θαύμα» του Κυπέλλου.

Την δεδομένη χρονική στιγμή ο Ουζουνίδης καλείται να βγάλει την χρονιά όσο πιο αξιοπρεπέστατα γίνεται και να βάλει από τώρα τις βάσεις για το χτίσιμο μιας υγιούς ομάδας για την ερχόμενη σεζόν. Δεν ακούγεται ωραίο, αλλά εμπειρικά αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει δεύτερος ή τρίτος (εκτός αν συμβούν σημεία και τέρατα στο ποδοσφαιρικό τμήμα που δεν το νομίζω) και θα μπει από νωρίς το καλοκαίρι πάλι στην μάχη για την είσοδο του στους ομίλους του Europa League.

Ο Μαρίνος μπορεί όντως να ζει το όνειρο του που κοουτσάρει τον Παναθηναϊκό, τα λόγια του να εκφράζουν τον κόσμο και να βγάζει τσαμπουκά, όμως είναι πλέον ο απόλυτα υπεύθυνος να μεταδώσει τα πιστεύω του στους παίκτες και αυτοί να τα βγάλουν στο γήπεδο.

Και θα φέρει την Άνοιξη από του χρόνου αν είναι...


ΥΓ: Κανένας παίκτης του Συλλόγου δεν είναι πλέον στο απυρόβλητο. Ούτε ο Ζέκα, ούτε ο Μπεργκ, ούτε ο Λέτο. Ο Παναθηναϊκός θέλει ηγέτες...όχι για ματς απέναντι σε ομάδες Β Εθνικής.

YΓ2: Όσες φορές ο Σύλλογος έχει πετύχει στην ιστορία του κάτι μεγάλο ήταν με Ελληνικό κορμό αθλητών. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται Ελληνοποίηση του ρόστερ του. Είναι ανάγκη να έχει έναν Ελληνικό κορμό και όχι έναν Λατινοαμερικάνικο.

Σχόλια