To καλύτερο ρόστερ των τελευταίων ετών να γίνει ομάδα και να είναι οικογένεια


Mετά τον αγώνα με τον Προμηθέα Πατρών, ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν απέφυγε να αναφερθεί στο θέμα που προέκυψε με τον Τζέιμς και τόνισε την ανάγκη που υπάρχει το σημερινό ρόστερ να γίνει ομάδα και να λειτουργεί σαν οικογένεια. Στην ίδια κατεύθυνση ήταν οι δηλώσεις του και πριν τον τραυματισμό του Αμερικάνου όταν έδινε συνέντευξη στο ραδιόφωνο και επαναλάμβανε πως προτεραιότητα του ήταν οι μονάδες που έχει στο ρόστερ της η ομάδα, να δρουν σαν ένα.


Δεν είναι προφανώς καθόλου τυχαίες οι αναφορές του και έχει αντιληφθεί πως αν θέλει να πετύχει φέτος ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κερδίσει το χαμένο συστατικό που υπήρχε επί εποχής Ομπράντοβιτς και όσο περνάνε οι χρονιές από την αποχώρηση του, αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό ήταν.

Γιατί αν η ομάδα ήταν οικογένεια, πρώτα από όλα κανένας δεν θα μάθαινε πως χτύπησε ο Τζέιμς και ότι τον είχε διώξει από την προπόνηση ο Πεδουλάκης. "Τα εν οίκω μη εν δήμω" που τηρούσε σαν ευαγγέλιο ο Ομπράντοβιτς τόσα χρόνια, πλέον δεν λειτουργούν στην σημερινή ομάδα και αυτό πρέπει να αλλάξει. Εκτός κι αν πιστεύει κανείς πως ο Ζοτς δεν έδιωχνε από την προπόνηση παίκτες που ήταν αλλού ή δεν υπήρχαν καυγάδες σε όλη την διάρκεια της σεζόν...

Για να γίνει λοιπόν το καλύτερο και πιο γεμάτο ρόστερ των τελευταίων χρόνων ομάδα και να φέρει επιτυχίες στον Σύλλογο πρέπει να υπάρξει δουλειά και εκτός παρκέ. Για να γίνει οικογένεια πρέπει να ηγηθούν αυτής της προσπάθειας άτομα που εμπνέουν και έχουν ισχυρή προσωπικότητα. Κι αυτόν τον ρόλο μπορεί να τον παίξει πλέον μόνο ο Αλβέρτης.

Ο Πεδουλάκης κάλυψε με τον καλύτερο τρόπο τον παίκτη του στην συνέντευξη τύπου και είπε ό,τι έπρεπε να πει, αλλά μόνο ο «Φράγκι» έχει το κύρος να δώσει σε όλους να καταλάβουν τι σημαίνει Παναθηναϊκός και πως πρέπει να πορευτεί. Ούτε ο Φώτσης μπορεί να το κάνει αυτό, ούτε ο Καλάθης, ούτε προφανώς το νούμερο 29.

Καλό ρόστερ έχουμε, διοίκηση δυνατή υπάρχει, ο κόσμος πάλι θα λειτουργεί σαν ασπίδα γύρω από την ομάδα. Το θέμα είναι οι ίδιοι μέσα στα αποδυτήρια να το δουλέψουν και να λειτουργούν σαν μια οντότητα.

Και τότε είναι πολύ πιθανό στο τέλος, το περιστατικό με τον Τζέιμς να λειτουργήσει θετικά στην ομάδα...

Σχόλια