Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016

Προπαγανδιστικό άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη για το έπος του Γούεμπλεϊ


Ένα νέο προπαγανδιστικό άρθρο για την ιστορική επιτυχία του Γούεμπλεϊ είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας μέσα από την εφημερίδα «Το Βήμα» και την στήλη του Σταύρου Ψυχάρη. Ο εκδότης και μέτοχος του Mega στον ανοιχτό πόλεμο που έχει με την Κυβέρνηση μετα και την άδεια που δεν πήρε το κανάλι του, στην προσπάθεια του να συσχετίσει την κυβέρνηση του Τσίπρα με την Χούντα χρησημοποίησε ένα εύκολο παραμύθι που πλέον αγγίζει τα όρια του μύθου και διαβάζεται εύκολα.


Ποιο; Ότι η ιστορική επιτυχία του Παναθηναϊκού και η μεγαλειώδης ανατροπή-πρόκριση επί του Ερυθρού Αστέρα στην Λεωφόρο ήταν αγορασμένη από την Ελληνική Δικτατορία, ώστε να αποπροσανατολήσει το πλήθος μέσα από τις αθλητικές επιτυχίες.

Προφανώς το κείμενο του δεν συνοδεύεται από κάποια συγκεκριμένη πληροφορία, παρά μόνο από επανάληψη γενικών φράσεων και θεωριών που δεν δύναται να αποδειχθούν. Φαίνεται πως ο επιχειρηματίας/εκδότης/δημοσιογράφος δεν θυμάται την απόκρουση του Βασίλη Κωνσταντίνου λίγο πριν την λήξη του εν λόγω αγώνα. Λογικά και εκείνη η απόκρουση θα ήταν στα πλαίσια του θεάματος που ήταν αγορασμένα και προμελετημένα..

Επίσης φαίνεται πως ο Ψυχάρης δεν είναι ενημερωμένος για το πρόσφατο ντοκουμέντο με απόρρητο έγγραφο της Χούντας και τους μηχανισμούς προπαγάνδας που χρησημοποιούσε και ένας εξ αυτών ήταν και η επιτυχία του Παναθηναϊκού το 1971. Ή λογικά δεν τον βόλευε να είναι...Όπως και να έχει, η ουσία είναι πως δυστυχώς τέτοια άρθρα που στερούνται επιχειρημάτων και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την κοινή λογική κάνουν ζημιά γιατί πολύ απλά διαβάζονται εύκολα και γρήγορα από τον πολύ κόσμο και μετατρέπονται από φήμες σε γεγονότα.Παρακάτω μπορείτε να δείτε το άρθρο:


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου