Το ιστορικό της μεταγραφής του Διαμαντίδη του 2004



Tην ιστορία της μεταγραφής του Δημήτρη Διαμαντίδη από τον Ηρακλή το καλοκαίρι του 2004 παρουσίασε σε συνέντευξη του στο site Sdna, ο μάνατζερ του, Μηνάς Τουκμενίδης, και σίγουρα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον μιας και μιλάμε για την μεγαλύτερη μεταγραφή Έλληνα μπασκεμπολίστα στην ιστορία του τμήματος μας.


Αναλυτικά τι δήλωσε:


«Ο Ολυμπιακός μας προσέγγισε πρώτος. Εμείς φοβόμασταν τον Παναθηναϊκό. Είχαμε μία αναστολή, που δεν πήγαζε από κάτι απτό, από κάτι συγκεκριμένο. Είχαμε μία σχετική ανησυχία για τον Ομπράντοβιτς και πως θα μπορούσε ο Διαμαντίδης να αναδειχτεί με έναν προπονητή που είχε πολύ συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό του. Είχαμε κάνει κάποιες συνεργασίες που δεν είχαν πετύχει. Στο μέλλον, φυσικά, αποδείχτηκε ότι οι φόβοι μου ήταν εντελώς λανθασμένοι. Δε σου κρύβω λοιπόν ότι στο κεφάλι μου εγώ είχα τον Ολυμπιακό τότε. Ηταν η χρονιά που ο Κόκκαλης ουσιαστικά είχε αποσυρθεί. Το θέμα για τον Ολυμπιακό είχε αναλάβει προσωπικά ο Σταύρος Ελληνιάδης. Αυτός είχε καταλάβει περί τίνος επρόκειτο. Εβλεπε το μέλλον του Διαμαντίδη να περνά καρέ καρέ από μπροστά του κι έκανε τα πάντα για να τον πάρει στον Ολυμπιακό... Είχε τέτοια πρεμούρα για τον Δημήτρη, που έπαιρνε το αεροπλάνο, ανέβαινε στη Θεσσαλονίκη για μερικές ώρες, μιλούσαμε κι επέστρεφε στην Αθήνα. Η διαφορά είχε κολλήσει σε ένα ποσό της τάξεως των 50 χιλιάδων. Αν ο Κόκκαλης τελικά έδινε εκείνα τα 50 χιλιάρικα, η ιστορία του μπάσκετ πιθανώς να είχε γραφτεί διαφορετικά στην Ελλάδα».

Το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού εμφανίστηκε μετά. Αργότερα από αυτό του Ολυμπιακού. Ενα πρωί, με πήραν τηλέφωνο να κατέβω στην Αθήνα για να μιλήσω με τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Και κατέβηκα! Εγώ ζήτησα ένα λογικό δποσό, και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, απλά μου το έδωσε. Στο συμβόλαιο μάλιστα, υπήρχε κι ένας όρος για την πρώτη χρονιά του Δημήτρη στον Παναθηναϊκό, που άφηνε το περιθώριο στην ομάδα να λύσει το συμβόλαιο. Ομως εγώ ήμουν πολύ σίγουρος για αυτόν. Και μετά τον Δεκέμβριο, ο όρος ουσιαστικά είχε απενεργοποιηθεί. Ηταν λογικό να υπάρχει τέτοιος όρος. Πολλοί παίκτες από το κάτω ράφι έχουν πάει σε μεγάλες ομάδες. Δεν έπιασαν όλοι. Πηγαίνοντας στο ραντεβού με τον Θανάση, προσωπικά δεν ήξερα τίποτα, ούτε από αυτά που τους είχε πει ο Ομπράντοβιτς και τα οποία αποκαλύφθηκαν αργότερα, ούτε τη γενικότερη προδιάθεση του Παναθηναϊκού. Μπήκα στο γραφείο και μιλήσαμε στο πρώτο ραντεβού κι αν θυμάμαι καλά στο δεύτερο είχαμε ήδη συμφωνήσει. Είχαμε δώσει τα χέρια».

Στο μεταξύ ο Ολυμπιακός είχε αποχωρήσει. Αφού δεν τα βρίσκαμε, είχε τελειώσει η υπόθεση. Ο Ολυμπιακός τότε, μου έδινε ένα ποσό μεγαλύτερο κατά 10% από τα χρήματα που έπαιρνε ο Δημήτρης στον Ηρακλή τότε. Δεν ήταν δυνατόν να συμφωνήσουμε. Ο Παναθηναϊκός πρόσφερε τα χρήματα, που κατά τη γνώμη μου, άξιζε για την εισαγωγική σεζόν του στο υψηλότερο ράφι του ευρωπαϊκού μπάσκετ.»

Σχόλια