Η θέση του Στραματσόνι για την απουσία Ελλήνων από το ρόστερ της ομάδας


«Από τη στιγμή που ήρθα εδώ, προσπάθησα να βρω πολύ καλούς Έλληνες παίκτες και να μεταφέρω τη φιλοσοφία μου με Έλληνες παίκτες.

Γνωρίζετε καλύτερα πόσους παίκτες παρακολουθούσαμε σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο και πόσο προσπαθήσαμε - και ακόμα προσπαθούμε- να τους φέρουμε στον Παναθηναϊκό. Αυτή είναι η μια πλευρά. Από την άλλη πλευρά, πρέπει να πω ότι δεν είναι αλήθεια ότι δεν θέλω Έλληνες παίκτες. Αυτό είναι ηλίθιο, γιατί κοιτάω μόνο όσα κάνουν οι παίκτες στο γήπεδο. Προσπαθούμε να αποκτήσουμε Έλληνες παίκτες, όμως το πρόβλημα είναι ότι οι καλύτεροι Έλληνες παίκτες παίζουν στο εξωτερικό και παίρνουν πολλά χρήματα, ενώ στην Ελλάδα όσοι διαθέτουν αυτούς τους παίκτες τους διατηρούν στην ομάδα τους.


Από τη μια πλευρά, πρέπει να προσπαθήσουμε να προσελκύσουμε κάποιον που παίζει στο εξωτερικό και θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα για να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό, γιατί πιστεύει στον Παναθηναϊκό και όχι απλά γιατί θέλει να επιστρέψει. Από την άλλη πλευρά, πρέπει να δουλέψουμε με αυτά που έχουμε στο σπίτι μας. Για παράδειγμα αναφέρω τα ονόματα των Κουτρουμπή, Βλαχοδήμου, Στάικου, Ευαγγέλου. Αναφέρομαι στους παίκτες που ήδη διαθέτουμε.

Δυστυχώς αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Όταν ήμουν στην Ίντερ, είχα μόνο έναν Ιταλό παίκτη και αυτό δεν έγινε γιατί είμαι εναντίον των Ιταλών παικτών. Στην Ουντινέζε είχα δύο Ιταλούς. Με τους νέους κανονισμούς, όπου δεν υπάρχει όριο στους ξένους, το ποδόσφαιρο έχει γίνει διεθνές και ίσως να ήρθα στον Παναθηναϊκό σε μια όχι τόσο καλή περίοδο για τους Έλληνες παίκτες. Όμως όταν θα κληθώ να κάνω τις επιλογές μου, θα προτιμήσω τον καλύτερο και δεν θα σκεφτώ ποιο είναι το χρώμα του δέρματος σου ή η εθνικότητα σου. Ελπίζω να ήμουν ξεκάθαρος, γιατί έχω μεγάλο σεβασμό για την Ελλάδα, τους Έλληνες και δεν είμαι ο άνθρωπος που κάνει τέτοια πράγματα " .

Σχόλια