Μια άκυρη ιδέα...


Καθόμουν τις προάλλες και κοίταγα τις μεταγραφές που έχει κάνει ο Ολυμπιακός στα ερασιτεχνικά και τις φωτογραφίες των νέων αποκτημάτων του με το κασκόλ έξω από τα γραφεία τους και με θέα την θάλασσα. Και μου ήρθε μια ιδέα...


Τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος έχει κατακόρυφη πτώση σε τίτλους σχεδόν σε όλα τα αθλήματα και μοιάζει αδύναμος να αντιμετωπίσει την ερυθρόλευκη ΔΕΚΟ. Η Ντιναμό Πειραιώς κατακτώντας τίτλους και κάνοντας ό,τι θέλει στον Ελληνικό αθλητισμό με τα βρώμικα λεφτά παίζει πλέον ένα άλλο παιχνίδι, πολύ πιο επικίνδυνο από αυτό της εγκληματικής οργάνωσης. Προσπαθεί συνεχώς να αλλάξει τις ισορροπίες στην Ελληνική κοινωνία και να αλλοιώσει εικόνες με τις συνεχείς κατακτήσεις τους.

Κάποτε λέγαμε πως τα μικρά παιδιά θα γίνονται Ολυμπιακοί, μετά το παιχνίδι πήγε στον "άξιο πρεσβευτή της Ελλάδας, τον Olympiacos" και την προσπάθεια γαυροποίησης της Αθήνας.

Προσπάθειες να φτιάξουν ακαδημίες στις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου στην Κυψέλη, άνοιγμα συνδέσμων στο κέντρο της Αθήνας, χορογραφίες με την Ακρόπολη και πάει λέγοντας. Ασχέτως αν το πρώτο δεν συνέβη ποτέ και πρόλαβε να πάει ο Παναθηναϊκός, το δεύτερο κατέληξε σε συνδέσμους-φαντάσματα και το τρίτο ήταν για την λεζάντα και μόνο, δεν παύει αυτό να σημαίνει πως μέσα στους κλεμμένους τίτλους θέλουν να κλέψουν και εικόνες που είναι ταυτισμένες με τον Παναθηναϊκό.

Για αυτό και ήταν πολύ έξυπνες οι κινήσεις του τριημέρου για την γιορτή των 50 χρόνων της Θύρας 13 με την βόλτα στην Ακρόπολη, το Θησείο, το Μοναστηράκι και τον Λυκαβητό. Για να μην μπερδεύεται ο κόσμος...

Και πάμε τώρα λοιπόν στην άκυρη ιδέα που είναι συνέχεια των παραπάνω και μπορεί ο συμβολικός της χαρακτήρας να είναι άκρως αποτελεσματικός.

Σκεφτείτε λοιπόν κάθε μεγάλη μεταγραφή που θα γίνεται από τον Σύλλογο να παρουσιάζεται με φωτογράφηση στα πράσινα με φόντο την Αθήνα ή την Ακρόπολη. Να αντιλαμβάνεται ο παίκτης ότι εκπροσωπεί την ομάδα της Αθήνας και να περνάει το μήνυμα ότι Παναθηναϊκός ίσον Αθήνα.

Τι θα γινόταν με μια τέτοια φωτογραφία όταν είχε μεταγραφεί πχ ο Σάρας, ο Σισέ, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα και πάει λέγοντας...


: Οι χαμένοι τίτλοι είναι το πρόβλημα. Έχουν όμως και καταστροφικές προεκτάσεις που αν δεν μεριμνήσουμε για αυτές θα αλλοιωθούν μελλοντικές γενιές και συνειδήσεις.

Σχόλια