Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

Zιλμπέρτο Σίλβα: «Πρέπει να γίνουν βελτιώσεις στο προπονητικό στο Κορωπί»


«Το πρόβλημα με την ακαδημία, δεν είναι της… ακαδημίας, είναι πρόβλημα του κλαμπ.

Μετά τη μετακόμιση που έγινε απ’ την Παιανία στο προπονητικό κέντρο που είμαστε τώρα στο Κορωπί, πρέπει να γίνουν κάποιες σημαντικές βελτιώσεις για να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες.

Δουλεύουμε σ’ αυτό, απ’ τη μέρα που έφτασα στην ομάδα, αναλύοντας το πώς ήταν η κατάσταση, όχι μόνο για την ομάδα, αλλά συνολικά για το κλαμπ. Εχω μιλήσει με τον Γιάννη (σ.σ. Σαμαρά) για τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν για να τους δώσουμε τα εφόδια για να δουλέψουν. Διότι είναι κάτι που αφορά το μέλλον του συλλόγου.


Ο Παναθηναϊκός μπορεί να κερδίσει πολλά απ’ αυτό σε παίκτες. Δεν είναι εύκολο αυτή τη στιγμή για την ακαδημία για να δουλέψει με τις συνθήκες που υπάρχουν, όμως πλέον πρέπει να το δούμε πολύ πιο αναλυτικά όλο αυτό και να δουλέψουμε για το μέλλον.

Ολοι στο κλαμπ πρέπει να δουλέψουν με έναν θετικό τρόπο για την ομάδα.

Από τον πρόεδρο μέχρι τους φύλακες στην πύλη, απ’ τους ανθρώπους των γραφείων, μέχρι τον κόουτς, από μένα ως τους παίκτες. Ολοι πρέπει να σκεφτόμαστε και να δουλεύουμε θετικά για να κάνουμε κάτι καλό για τον Παναθηναϊκό.

Ανεξάρτητα απ’ τις δυσκολίες που υπάρχουν. Ναι, υπάρχουν δυσκολίες, αλλά πρέπει να δουλέψουμε για να αλλάξουμε την κατάσταση.

Ο μόνος τρόπος για να το αλλάξεις, είναι να αλλάξεις την νοοτροπία σου. Αν σκέφτεσαι πως η επόμενη μέρα θα είναι χειρότερη, θα βρίσκεις πάντα… δικαιολογίες. Δεν είμαι εδώ για να βρίσκω δικαιολογίες!

Δεν θέλω να βρίσκω δικαιολογίες γιατί δεν προπονήθηκα καλά, γιατί δεν έκανα καλά τη δουλειά μου. Οκέι, μπορεί σήμερα να μην ξύπνησα καλά, αλλά θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερό μου. Και την επόμενη μέρα, θα μπορέσω να “καλύψω” την προηγούμενη...

Πρέπει να έχω στο μυαλό μου το πώς θα πετύχω πράγματα και όχι πως θα βρω δικαιολογίες. Είναι σημαντικό να δουλεύουμε όλοι μαζί.

Δεν μπορώ να κάνω τίποτα μόνος μου, ο πρόεδρος δεν μπορεί να κάνει τα πάντα μόνος του, ο προπονητής το ίδιο, οι παίκτες το ίδιοι. Αν είμαστε όλοι μαζί θα είμαστε πολύ πιο δυνατοί...». 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου