Όταν έρχονται κάποιες στιγμές...πρέπει να κάνεις την διαφορά


Μετά το χθεσινό...ήθος που έδειξε ο κόσμος του Άρη στο Αλεξάνδρειο στο πρόσωπο του Δημήτρη Διαμαντίδη μοιραία το μυαλό έκανε κάποιες σκέψεις και κατέληξε στον...Βασίλη Σπανούλη. Σε μια νορμάλ πορεία που ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού δεν αποχωρούσε από την ομάδα λόγω κόμπλεξ και χρημάτων, θα πετύχαινε μαζί με τον 3D ιστορικά πράγματα μέχρι και σήμερα. Τελικά δεν άντεξε τον ρόλο του μελλοντικού υπαρχηγού και έφυγε για μισητές πολιτείες.


Με αφορμή λοιπόν την πολυαναμενόμενη αυλαία καριέρας του κορυφαίου Έλληνα αθλητή Δημήτρη Διαμαντίδη και τις πολλές πιθανότητες αυτή να συμβεί στο ΣΕΦ, μπήκα στον πειρασμό να κρίνω και να συγκρίνω.

Η λογική λέει πως ο κόσμος του Ολυμπιακού θα λειτουργήσει με βάση το κόμπλεξ και το iq του, για το οποίο δεν φημίζεται. Το χειροκρότημα των πολύ λίγων (που αμφιβάλλω αν θα υπάρξουν κι αυτοί) θα επισκιαστεί από τις βρισιές και την πειραιώτικη μαγκιά προς τον Μήτσο. Μακάρι να διαψευστώ αλλά έχω εμπιστοσύνη στους επιστήμονες του ΣΕΦ.

Μοιραία λοιπόν σκέφτομαι τι θα πράξει ο κόσμος του Συλλόγου απέναντι σε έναν πρώην παίκτη του και μεγάλο Έλληνα μπασκεμπολίστα. Αν και τα δύο παραδείγματα δεν συγκρίνονται από πλευράς...ερεθισμάτων, μιας και ο Διαμαντίδης δεν είχε ποτέ κόκκινο παρελθόν ούτε προκάλεσε με χειρονομίες προς την κερκίδα, θα ήθελα να ήξερα προκαταβολικά την συμπεριφορά μας στο αντίο του Σπανούλη μέσα στο ΟΑΚΑ.

Προσωπικά τι θα ήθελα...;

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Είναι προσωπικό ζήτημα του καθενός αν συμπαθεί ή όχι έναν αθλητή και αν έχει κερδίσει τον σεβασμό του με την αγωνιστική και εξωαγωνιστική συμπεριφορά του. Όταν κάποιος παίκτης όμως είναι μεγάλος και έχει την αναγνώριση του μπασκετικού κόσμου και η φήμη του ξεπερνάει τα Ελληνικά σύνορα, τότε τα πράγματα αντιμετωπίζονται μόνο με αντικειμενικά κριτήρια.

Μπορεί ο Σπανούλης να μην είναι Διαμαντίδης, όμως δεν παύει να είναι ένας από τους μεγαλύτερους μπασκεμπολίστες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Τι άλλο θα μπορούσε λοιπόν να πράξει ο Παναθηναϊκός εκτός από το να τον βραβεύσει για την προσφορά του; Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ο κόσμος εκτός από το να τον χειροκροτήσει;

Να τον αγνοήσει και να του βρίζει εν χορώ την μάνα;

Δε νομίζω.

Είναι κάποιες στιγμές της ιστορίας που το DNA σου σε προδίδει και διαφέρεις. Και οι Παναθηναϊκοί ξέρουν να αναγνωρίζουν κι ας συμπεριφέρθηκε κάποτε κάποιος μικρόψυχα και με κόμπλεξ. Αν δεν έχει προκαλέσει (τα αυτιά στο ΟΑΚΑ όταν επί χρόνια δεν έχεις σηκώσει καν το κεφάλι στην κερκίδα το πιάνω ως κακή στιγμή), δεν έχει απαξιώσει τον Σύλλογο και δεν τον έχει κλέψει τότε ο κόσμος δεν γίνεται πρόβατο να συμπεριφέρεται σαν άλλος Ολυμπιακός ή Αρειανός.

Παναθηναϊκός είσαι και διαφέρεις!

Σχόλια