Ομπράντοβιτς: «Ο Παναθηναϊκός έχει σταρ, αυτόν με το 13. Θα το καταλάβετε σε λίγα χρόνια»



Aπόσπασμα από το κείμενο του Kώστα Σωτηρίου που μιλάει για μια ατάκα του Ζοτς στους δημοσιογράφους, όταν είχε πρωτοέρθει ο Δημήτρης Διαμαντίδης στον Παναθηναϊκό:


Ο πρώτος, ο οποίος πίστεψε στο ταλέντο του Διαμαντίδη, ήταν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Και αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Θυμάμαι ότι στο δίλημμα της εποχής «Διαμαντίδης ή Παπαλουκάς» ο «Ζοτς» τασσόταν υπέρ του Διαμαντίδη, εξηγώντας πάντοτε ότι έτρεφε τον μέγιστο σεβασμό και προς το αντίπαλον δέος, που τότε είχε αρχίσει να επιβάλει την κυρίαρχη παρουσία του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Κάποια στιγμή, έτυχε να βρεθώ σε ένα πηγαδάκι με τον κορυφαίο προπονητή, έξω από το κλειστό του Σπόρτιγκ, και ένας εκ των παριστάμενων διατύπωσε το εξής ρεαλιστικό και ταυτόχρονα κολακευτικό σχόλιο για τον ίδιο.

«Ο τελευταίος σταρ που έχει απομείνει στην ομάδα είσαι εσύ, κόουτς!», του είπε με θαυμασμό. Ήταν η εποχή των εκπτώσεων σε μπάτζετ και ρόστερ, αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, που είχαν ξεσπιτώσει τον Παναθηναϊκό στα Πατήσια και τον Ολυμπιακό στον Κορυδαλλό. «Λάθος κάνεις! Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή διαθέτει έναν μεγάλο σταρ στις τάξεις του. Ίσως να μην μπορείτε ακόμη να το διακρίνετε, αλλά σε μερικά χρόνια θα έρθετε στα λόγια μου. Αυτός ο σταρ λέγεται Δημήτρης Διαμαντίδης και φοράει το Νο.13». Θυμάμαι τα λόγια του Ζοτς σαν να τον «έχω» μπροστά μου. Ο άνθρωπος «έβλεπε» πολύ μπροστά.

Σχόλια