Μια Βαβέλ ποτέ δεν έφερε την Άνοιξη


Ο Παναθηναϊκός του Στρανατσόνι στην πρεμιέρα των play off πέτυχε ένα ιστορικό επίτευγμα το οποίο δεν τιμάει καθόλου τον Σύλλογο. Μόλις ένας Έλληνας αγωνίστηκε στην Νέα Σμύρνη την Τετάρτη το απόγευμα από τους συνολικά 14 παίκτες που αγωνίστηκαν με την πράσινη φανέλα!


Η προσπάθεια Ελληνοποίησης και ανάδειξης ταλέντων από τις ακαδημίες εγκαταλείφθηκε και το ποδοσφαιρικό τμήμα βαδίζει πλέον σε επικίνδυνα μονοπάτια. Μετά τις 8 ενδεκαδάτες χειμερινές μεταγραφές, ηη ομάδα συνεχίζει τις απροσάρμοστες επιλογές που οδηγούν με βάση την ιστορία σε σίγουρη αποτυχία. Ο Ιταλός τεχνικός έκανε πέρα τους Έλληνες παίκτες, έφερε μια ντουζίνα νέους ποδοσφαιριστές, έχει σκοπό να φέρει το καλοκαίρι άλλους τόσους και η πράσινη Βαβέλ αντί να μικραίνει, μεγαλώνει με ταχύτατους ρυθμούς.

Μόνο που η ιστορία έχει αποδείξει ότι ουδέποτε ο Παναθηναϊκός πέτυχε κάτι αξιόλογο εντός κι εκτός Ελλάδας δίχως Έλληνες παίκτες. Είναι βασική συνταγή αποτυχίας για μια ομάδα ο ερχόμος αλλοδαπών παικτών.

Μπορεί να τερματίσουμε πρώτοι στα play off, μπορεί να παίξουμε όμορφη μπάλα στα εναπομείναντα ματς αλλά η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός μετά την απομάκρυνση του Αναστασίου βαδίζει δίχως πλάνο. Αντί να χτίσει μια ομάδα πάνω σε ένα κορμό Ελλήνων παικτών, προτιμάται η λύση των ξένων και των συνεχών αλλαγών.

Ίσως να υπάρχει στόχος να μπει ο Παναθηναϊκός ξανά σε μη προσβάσιμες αγορές...δεν γνωρίζω. Αυτό που ξέρω είναι ότι ομάδα χωρίς γηγενείς παίκτες δεν πάει μπροστά. Ο κόσμος θέλει Έλληνες να ταυτιστεί μαζί τους. Οι ξένοι πάνε και έρχονται και είναι δεδομένο ότι ενδιαφέρονται πολύ λιγότερο για την ομάδα.

Στην παρούσα φάση ο Παναθηναϊκός για την νέα σεζόν έχει μόλις 6 σίγουρους παίκτες με κανέναν να μην φαίνεται πως θα έχει βασική θέση στην ενδεκάδα. Μπορεί η Ελληνοποίηση να μην πέτυχε, μπορεί να μην υπάρχουν αξιόλογοι Έλληνες, όμως είναι δεδομένο ότι έτσι δεν πάμε πουθενά και θα τα βρούμε μπροστά μας...


ΥΓ: Πότε πανηγυρίσαμε επιτυχίες χωρίς Έλληνες; Πότε πέτυχε το πείραμα πολλών μεταγραφών κάθε μεταγραφική περίοδο;

Σχόλια