H ανακαινισμένη Λεωφόρος να είναι προπομπός για την μεγάλη Λεωφόρο!



Τα σχέδια για την νέα Λεωφόρο παρουσίασαν στον Τάφο του Ινδού ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μαζί με τον πρόεδρο του ερασιτέχνη, την αρχιτέκτονα και την υπεύθυνη του marketing. Έγινε γνωστό πως τα έργα θα ξεκινήσουν με την λήξη των play off και θα πραγματοποιηθούν σε δύο φάσεις. Στο φετινό και στο ερχόμενο καλοκαίρι. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια η ομάδα να δώσει αρκετούς αγώνες στο ΟΑΚΑ, αρχικά από την νέα σεζόν, με άγνωστη την ημερομηνία επιστροφής της στην Λεωφόρο.


Στην πρώτη φάση, τα έργα θα έχουν να κάνουν με την δημιουργία άνω εξέδρας στην πλευρά της οδού Τσόχα, 14 σουίτες στον χώρο πάνω από τα επίσημα, δύο τριόροφους πύργους στις θύρες 8 και 12 και αναβάθμιση του εσωτερικού του γηπέδου.

Σε δεύτερη φάση θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή της άνω εξέδρας στην πλευρά της λεωφόρου Αλεξάνδρας, δύο τριόροφων πύργων στις θύρες 1 και 5, μουσείο και εστιατόριο πάνω από την θύρα 7, αλλαγή φωτισμού, σκεπάστρου και εξωτερικό λίφτινγκ με την τοποθέτηση φωτεινού πλέγματος γύρω από το γήπεδο.

Το κόστος θα είναι από 10 έως 15 εκατομμύρια ευρώ και από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός θεωρούν ότι τα 7 εκατομμύρια θα δοθούν από την Περιφέρεια Αττικής.

Ο Γιάννης Αλαφούζος ζήτησε από τον κόσμο να βοηθήσει οικονομικά το εγχείρημα αυτό (μέσω δωρεών και διαρκείας) και να συστρατευτεί γύρω από τον μεγάλο στόχο.

Είναι θετικό πως έχει παγιοθεί η άποψη πως ο Σύλλογος οφείλει να συνεχίζει να γράφει ιστορία στην Λεωφόρο και πλέον φαίνεται πως ξεκινάνε και ενέργειες που να το υποστηρίζουν.

Όμως επιτρέψτε μου να μην πετάω στα σύννεφα με τις σημερινές εξαγγελίες. Εκτός ότι γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι στην Ελλάδα ,που ζει με χρονοκαθυστέρηση, να γίνουν νέα γήπεδα πάντα έχω στο μυαλό μου τον φόβο μην βρεθούμε με νέα και επ αόριστον έδρα μας το οσονούπω ανοίκιαστο ΟΑΚΑ. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ δείχνει σίγουρος πως θα έχει την άδεια για τις εργασίες μέσα στον Ιούνιο και ο χρόνος εργασιών της πρώτης φάσης θα διαρκέσει 3 μήνες.

Η νέα Λεωφόρος θα είναι «κλουβί» και δεν χαλάει καθόλου την εικόνα του πιο ιστορικού γηπέδου της Ελλάδας. Θα μπουν οι πινελιές εκσυγχρονισμού, θα χωράει περισσότερος κόσμος, θα έχει μεγαλύτερη ασφάλεια το γήπεδο και παράλληλα θα βγάζει προς τα έξω την ίδια αύρα.



Όμως ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ο Παναθηναϊκός των ονείρων μας, ο μεγάλος και τρανός Παναθηναϊκός που πρέπει να σέβεται την ιστορία του και να μεγαλώνει παρέα με την Λεωφόρο δεν γίνεται να είναι "διαθέσιμος" μόλις για 20.000 κόσμο. Όλες οι μεγάλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις έχουν μεγάλα γήπεδα, στα μέρη που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν.

Το πιο σημαντικό θέμα στο εσωτερικό του Συλλόγου ήταν και είναι εδώ και τέσσερις δεκαετίες το γηπεδικό. Δυστυχώς έχουμε μείνει πάρα πολύ πίσω σε αυτό με κύρια υπαιτιότητα των εκάστοτε κυβερνήσεων και της οικογένειας Βαρδινογιάννη με τον χρόνο να μας έχει προσπεράσει. Η Λεωφόρος χρειάζεται ολική ανάπλαση και όχι σουλούπωμα.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι καλοδεχούμενο και αναγκαίο το πλάνο του Αλαφούζου, αλλά ελπίζω όλοι να αντιλαμβάνονται πως αυτή η μορφή της Λεωφόρου πρέπει να είναι ένα μεταβατικό στάδιο πριν την πραγματική αναγέννηση της. Μια πλήρως μοντέρνα Λεωφόρο, μεγαλύτερη και σπίτι όλου του Συλλόγου. Είναι σίγουρο πως ανν βρεθούν χρήματα, θα βρεθεί και ο τρόπος.

Η Λεωφόρος ανέκαθεν γεννούσε προσδοκίες και δεν είχε ταβάνι. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με αυτό αλλά μέσα στα επόμενα χρόνια να βρεθεί ο άνθρωπος που θα κάνει το μπαμ...







ΥΓ: Για να γυρίσουν και τα ομαδικά ξανά στον Τάφο...

Σχόλια