Σαν σήμερα: Η αποφράδα ημέρα της Ριζούπολης που άλλαξε τον Παναθηναϊκό


11 Μαίου 2003...ο Παναθηναϊκός ήταν έτοιμος για την επιστροφή του στην κορυφή του πρωταθλήματος έπειτα από 6 χρόνια και μάλιστα με γύρο θριάμβου μέσα στην Ριζούπολη, τότε έδρα του Ολυμπιακού. Η ομάδα που πετύχαινε επί μια τριετία μεγάλα επιτεύγματα στην Ευρώπη είχε φτάσει η ώρα της να πανηγυρίσει το πρώτο της πρωτάθλημα. Ο κόσμος ήταν έτοιμος μήνες τώρα για αυτό το ματς και τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν πριν κυκλοφορήσουν. Το κλίμα για το μεγάλο ματς της προτελευταίας αγωνιστικής είχε δημιουργηθεί εβδομάδες πριν.

Όλοι περιμέναμε εκείνη την μέρα.
Όλοι ζούσαμε για εκείνη την Κυριακή.

Και ξημέρωσε η 11η του Μάη...


...........................
...........................
...........................
...........................
...........................
...........................
...........................


Όλοι ήξεραν πως όσα είδαν τα μάτια μας εκείνη την μέρα και όσα νιώσαμε ήταν υπεραρκετά για να αλλάξουν την πορεία του Συλλόγου.

Ο κόσμος αντιλήφθηκε πόσο απροστάτευτος είναι ο Παναθηναϊκός απέναντι στο άρτια οργανωμένο παρακράτος του Κόκκαλη και σταδιακά ξεκίνησε να ξυπνάει και να εναντιώνεται απέναντι στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Η Ριζούπολη, ας μην γελιόμαστε, ήταν το σημείο που πολύς κόσμος είπε "ως εδώ" με αυτήν την άνιωθη και αδιάφορη διοίκηση.

Η μεγάλη ομάδα απομυθοποιήθηκε, γελοιποιήθηκε και αποδομήθηκε. Από τους πάντες και ήταν τόσο άδικο.

Ο Παναθηναϊκός οργανισμός πορώθηκε ακόμη περισσότερο για το πρωτάθλημα βγάζοντας την Ευρώπη από τους πρωταρχικούς στόχους.

Η οικογένεια Γιαννακόπουλου έκανε πρόταση αγοράς της ΠΑΕ λίγο καιρό μετά από εκείνη την μέρα αλλά πήρε την απάντηση "ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ".


Την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι "νέκρωσαν" εκείνη την μέρα μέσα τους και από τότε τίποτα δεν το βλέπουν και δεν το αισθάνονται το ίδιο. Το ποδόσφαιρο όπως το ήξεραν πέθανε μέσα τους και ο ρομαντισμός χάθηκε σε πολύ μεγάλο σημείο.

Ξεχάστηκαν στην Ριζούπολη εκείνης της Κυριακής και ακόμη ο νους τους στριφογυρνάει εκεί πέρα ψάχνοντας να βρει τα γιατί και τα αν. Αν και ξέρει πως ποτέ δεν θα απαντηθούν, γιατί και να υπάρξει κάποιος να του πει την αλήθεια, ξέρει πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να ξαναζούσε εκείνη την μέρα και να άλλαζε την ιστορία.

Να ξαναζούσα εκείνη την μέρα...

Σχόλια