Σαν σήμερα: H Dream Team σήκωνε το 5ο Ευρωπαϊκό στο Βερολίνο



3 Μαϊου 2009 και η καλύτερη ομάδα που είχε ποτέ ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί που είχε και σε έναν τελικό που κατέληξε να κρίνεται το τελευταίο δευτερόλεπτο και το σουτ τριών πόντων του Σισκάουσκας, κέρδισε την ΤΣΚΑ Μόσχας με 73-71 και έραψε το πέμπτο αστέρι στην χρυσή ιστορία του.


Η ομάδα του Ζ.Ομπράντοβιτς που παρουσιάστηκε εκείνη την σεζόν στα γήπεδα ήταν μια από τις καλύτερες που έχει δει ποτέ το Ευρωπαϊκό μπάσκετ, γεμάτη αστέρες και ηγετικές φυσιογνωμίες που για τουλάχιστον μια δεκαετία αποτέλεσαν σημείο αναφοράς και έγραψαν ιστορία με τα κατορθώματα τους.

Μάλιστα ήταν τόσο δυνατή εκείνη η ομάδα που στο πρώτο ημίχρονο χάρισε στον κόσμο το καλύτερο ημίχρονο στην ιστορία του Συλλόγου κάνοντας απίστευτα πράγματα στο παρκέ και στο δεύτερο κατάφερε να κερδίσει και τους διαιτητές που με συνεχή εφευρέσεις μαρτυρούσαν τις προθέσεις τους να δώσουν το Ευρωπαϊκό στους Ρώσους. Αλλά με τέτοια ομάδα και τέτοιο προπονητή, πως να χάναμε;

Τα ονόματα εκείνου του ρόστερ απλά προκαλούν ζάλη...

Διαμαντίδης, Γιασικεβίτσιους, Μπατίστ, Φώτσης, Τσαρτσαρής, Σπανούλης, Νίκολας, Πέκοβιτς, Περπέρογλου, Χατζηβρέτας, Κέτσμαν, Σάκοτα και τον...Αλβέρτη στην άκρη του πάγκου.

Έτσι το πιο δύσκολο Final 4 στην ιστορία της Εuroleague (ΤΣΚΑ, Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός είχαν επίσης πολύ δυνατά ρόστερ) κατέληξε στην Λεωφόρο και ο Παναθηναϊκός έγραφε ακόμη μια επική ραψωδία.
































Σχόλια