Γιατί τιμωρείτε το μπάσκετ;


Για ακόμη μια χρονιά γινόμαστε μάρτυρες ενός κακοστημένου τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Μια ομοσπονδία και μια λίγκα που πραγματικά απορώ αν έχουν πλάνο, όραμα και βούληση να αναβαθμίσουν το Ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ.


Αντί να προωθούν όπως και όσο μπορούν τα play off, δείχνουν πως προσπαθούν με τις τακτικές τους να μην βοηθάνε τον κόσμο να απολαύσει τις σειρές των αγώνων. Εκτός ότι τα τελευταία χρόνια το πρωτάθλημα έχει απαξιωθεί αρκετά λόγω της χαώδης διαφοράς Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού με τις άλλες ομάδες, έχουμε και τον ΕΣΑΚΕ να ορίζει παιχνίδια σε απαγορευτικές μέρες και ώρες.

Δύο ημιτελικοί με τέσσερις ιστορικές ομάδες και ο κ.Χαλβατζάκης σε συνεργασία με την Nova και τον ΟΤΕ "χαντακώνουν" την όποια αίγλη έχουν αυτά τα παιχνίδια με τις αποφάσεις τους να βάζουν καθημερινές απογεύματα τα ματς.

Χρειάζεται άραγε πολύ μυαλό για να μπουν οι ημιτελικοί βράδια και όχι απογεύματα;
Χρειάζεται πολύ μυαλό για να διεξάγονται οι αγώνες Σαββατοκύριακα και όχι Παρασκευοδευτέρες;

Η μόνη έγνοια του προέδρου του ΕΣΑΚΕ είναι πως θα αφήσει ικανοποιημένα τα τηλεοπτικά κανάλια και πως θα τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα γίνεται το πρωτάθλημα για να ξεκουραστούν οι παίκτες για τον Προολυμπιακό;

Αν ο Παναθηναϊκός συμμετείχε το άλλο Σαββατοκύριακο στο Final 4 του Βερολίνου, θα παίζαμε δύο αγώνες μέσα σε μια ημέρα;

Είναι ντροπή να γίνεται ο δεύτερος ημιτελικός με τον Άρη στο ΟΑΚΑ, εργάσιμη μέρα απόγευμα όπου ο περισσότερος κόσμος δεν θα μπορεί καν να δεί από την τηλεόραση τον αγώνα.

Είναι ντροπή να γίνεται κάθε χρόνο συνήθεια η συνεχής δυσφήμιση του αθλήματος μέσω τέτοιων αποφάσεων.

Σχόλια