Δύσκολο το...Champions League

Αρκετά δύσκολος ο δρόμος για να δούμε του χρόνου σεντόνι...


Tα play off του πρωταθλήματος μπορεί να μην έχουν ξεκινήσει ακόμη αλλά τα παζλ των προκριματικών γύρων του ερχόμενου Champions League ήδη διαμορφώνονται μιας και τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα βρίσκονται στο τέλος τους.


Σε περίπτωση λοιπόν, που ο Παναθηναϊκός τηρήσει την παράδοση που τον θέλει να βγάινει πάντα πρώτος στο μίνι πρωτάθλημα, οι αντίπαλοι που θα βρεί στον δρόμο του στον τρίτο προκριματικό γύρο της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μόνο εύκολοι δεν είναι.

Με δεδομένο ότι θα βρεθεί στους αδύναμους των μη πρωταθλητών του τρίτου προκριματικού (26/27 Ιουλίου και 2/3 Αυγούστου οι αγώνες), η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια εκ των παρακάτω ομάδων:

Σαχτάρ Ντόνεσκ (Ουκρανία)
Αϊντχόφεν (Ολλανδία), απομένει μια αγωνιστική για την λήξη του πρωταθλήματος. Είναι δεύτερη κάτω από τον Άγιαξ σε ισοβαθμία.
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία), απομένουν τρεις αγωνιστικές για την λήξη του πρωταθλήματος. Είναι δεύτερη, 6 πόντους κάτω από την Μπεσίκτας και 8 πόντους πάνω από την Κόνιασπορ.
Άντερλεχτ (Βέλγιο), απομένουν τέσσερις αγωνιστικές για την λήξη των play off του πρωταθλήματος. Eίναι πρώτη, 1 πόντο πάνω από την Μπριζ, 4 από την Γκενκ και 5 από την Γάνδη.
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία), απομένουν τρεις αγωνιστικές για την λήξη του πρωταθλήματος. Είναι δεύτερη, 4 βαθμούς πάνω από την Λίμπερετς και 5 πάνω από την Μλάντα Μπόλεσλαβ.


Εφόσον περάσουμε τότε οι αντίπαλοι που θα βρούμε απέναντι μας στα play off του Champions League (16/17 και 23/24 Αυγούστου οι αγώνες) γίνονται αρκετά πιο δύσκολοι, αφού πιθανότατα θα είναι οι εξής:

Μάντσεστερ Σίτυ (Αγγλία), απομένουν δύο αγωνιστικές για την λήξη του πρωταθλήματος. Είναι τέταρτη, 3 πόντους κάτω από την Άρσεναλ, 4 πόντους πάνω (με αγώνα περισσότερο) από την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και 5 πόντους πάνω (με αγώνα περισσότερο) από την Γουέστ Χαμ.
Πόρτο (Πορτογαλία), απομένουν δύο αγωνιστικές για την λήξη του πρωταθλήματος και είναι σίγουρα τρίτη.
Σαχτάρ Ντόνεσκ (Ουκρανία), εφόσον περάσει τον τρίτο προκριματικό.
Βιγιαρεάλ (Ισπανία), απομένουν δύο αγωνιστικές για την λήξη του πρωταθλήματος και είναι σίγουρα τέταρτη.
Αϊντχόφεν (Ολλανδία), εφόσον δεν περάσει τον Άγιαξ την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και περάσει τον τρίτο προκριματικό.


To συμπέρασμα που βγαίνει λοιπόν είναι πως αν ο Παναθηναϊκός δεν φτιάξει έγκαιρα αρκετά πιο ποιοτική ομάδα από την φετινή πιθανότατα ούτε φέτος θα φτάσει στα play off του Champions League και το ερώτημα απλό. Θέλουμε σίγουρα να βγούμε πρώτοι;

Σχόλια