Τελειώνει τον Εσιέν ο Στραματσόνι;


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του sdna, o Ιταλός τεχνικός δεν θα δώσει άλλη ευκαιρία στον Μ.Εσιέν την φετινή σεζόν και έχει ληφθεί η απόφαση να μην συνεχίσει του χρόνου στην ομάδα ο Γκανέζος.

Μια μεγάλη μεταγραφή που γέμισε προσδοκίες το καλοκαίρι την ομάδα και τον κόσμο, μια οικονομική υπέρβαση που είχε σαν στόχο να αλλάξει επίπεδο την ομάδα αλλά εν τέλει η παρουσία του Εσιέν φαίνεται πως θα μείνει στην ιστορία από αρνητική έως αδιάφορη.


Aναλυτικά το άρθρο, το οποίο υπογράφει ο Κ.Μανωλιουδάκης:


Εάν υπήρξε μία χτυπητή παραφωνία σε επίπεδο αυταπάρνησης, κατάθεσης ψυχής και συγκέντρωσης στο πλάνο του Παναθηναϊκού στο Φάληρο αυτή ήταν ξεκάθαρα ο Μάικλ Εσιέν.

Ο Γκανέζος άσος έμοιαζε με ξένο σώμα στη διάστημα που αγωνίστηκε και σε καμία περίπτωση δεν παρουσίασε στο γήπεδο αυτά που θεωρητικά προσδοκούσε ο προπονητής του: προσωπικότητα εξ αιτίας των δεκάδων παραστάσεών του, κράτημα και σωστό μοίρασμα της μπάλας, με γνώμονα την ποιότητά του και επαρκή τρεξίματα στα 20κάτι λεπτά που ρίχτηκε στη μάχη, γεγονός που εξ αρχής ήταν αμφίβολο παρά το σχετικά μικρό χρονικό διάστημα της παρουσίας του στο χορτάρι.

Ο Εσιέν ωστόσο δεν αντεπεξήλθε σε καμία από τις προσδοκίες και από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα αποδεικνύεται σε ανοιχτή πληγή για τον Παναθηναϊκό έχοντας αφήσει την ομάδα ξεκρέμαστη σε όλες τις κρίσιμες μάχες και επιβεβαιώνοντας το μέγα λάθος της μεταγραφής του, ασχέτως εάν οι επικρίσεις της πλειονότητας αφορούσαν στο ιατρικό παρελθόν και τη συχνότητα των τραυματισμών του που με εξαίρεση την καλοκαιρινή ταλαιπωρία δεν επιβεβαιώθηκαν.

Οι Φύσσας και Βόκολος πόνταραν στην προσωπικότητά του, ο Αλαφούζος αποδέχτηκε την εισήγησή τους αυξάνοντας το μπάτζετ, ευελπιστώντας προφανώς να ανεβάσει το επίπεδο της ομάδας, όμως ο Γκανέζος ήταν απών στα προκριματικά της Ευρώπης και παρών-απών σε όσα ματς η ομάδα χρειάστηκε να βασιστεί στην εμπειρία του: στον επαναληπτικό με τον Ατρόμητο όπου ήταν απογοητευτικός, αλλά και στα εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

Στο ντέρμπι στο Φάληρο φαινόταν από την προθέρμανση ότι ήταν κόντρα στο πνεύμα των “μαχητών” συμπαικτών του, μη έχοντας συναίσθηση του διακυβεύματος και της σπουδαιότητας του ντέρμπι και πιάνοντας συζήτηση με τον Κασάμι.

Ακόμα χειρότερα όταν πέρασε στο γήπεδο. Ο Στραματσόνι πόνταρε στην προσωπικότητα και τον εγωισμό του αλλά ο Εσιέν τον “άδειασε” (όπως είχε “αδειάσει” με διαφορετικό τρόπο και τον Αναστασίου, με τον Ιταλό προπονητή να είναι έξω φρενών μετά το ντέρμπι μαζί του) και πλέον δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να μην είναι ο πρώτος που θα κουνήσει μαντίλι το καλοκαίρι (ήδη γίνεται προεργασία για αμυντικό χαφ αλλά και 8άρι για τη νέα σεζόν). Και θα αποτελέσει τεράστια έκπληξη εάν τον ξαναδούμε στο γήπεδο με την πράσινη φανέλα μέχρι το φινάλε της φετινής σεζόν… 

Σχόλια