Πρώτη ευκαιρία...πεταμένη στα σκουπίδια


Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να φύγει νικητής από το Βελιγράδι και ηττήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα με 69-67. Έτσι το παιχνίδι της ερχόμενης εβδομάδας με την Λοκομοτίβ Κουμπάν αποκτάει πολύ μεγαλύτερη σημασία τόσο για την δεύτερη θέση, όσο και για την πρόκριση η οποία δεν έχει "κλείδωσει" ακόμη.


Είναι μεγάλο κρίμα που δεν ήρθε σήμερα η νίκη, αφού αν πετυχαίναμε το διπλό τότε με νίκη επί των Ρώσων, καλύπτοντας παράλληλα την διαφορά, θα είχαμε εξαασφαλίσει κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό την δεύτερη θέση, έχοντας δικαίωμα και για μια ήττα.

Όσον αφορά τον αγώνα αυτός χάθηκε σε δύο χρονικά σημεία. Στο τρίτο δεκάλεπτο όπου δέχθηκε 25 πόντους και στο γρήγορο -και πέμπτο- φάουλ του Ουίλιαμς στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα.

Τέλος θα ήθελα να κάνω δύο -ίσως αιρετικά- σχόλια.

Πρώτον θεωρώ λάθος το φάουλ του Ουίλιαμς στα 27'' και το ματς να είναι στο 64-63. Μπορούσες να ρισκάρεις λίγο με τον χρόνο δίνοντας κάποια δευτερόλεπτα μπας και παίξεις μια πιεστική άμυνα και προκύψει κάτι καλό. Στο δικό μου μυαλό όταν τρέχεις να κάνεις το φάουλ με την ελάχιστη διαφορά και αρκετό χρόνο δείχνεις ότι το ψιλοφοβάσαι κιόλας τον αγώνα.

Δεύτερον δεν μου αρέσει σαν τρόπος παιχνίδιου το στυλ του Ουίλιαμς. Ήταν ο πρώτος μας σκόρερ με 17 πόντους, ξεμπλόκαρε επιθετικά την ομάδα σε κάποια νεκρά σημεία, πήγε να το γυρίσει στο τέλος αλλά οι παρατραβηγμένες επιθετικές προσπάθειες και το one man show με...τρομάζουν όσο να ναι για την συνέχεια.

Τα καλά της υπόθεσης είναι ότι πρώτον το κόλπο της δεύτερης θέσης παίζει ακόμη και τίποτα δεν έχει τελειώσει και ότι οι Σέρβοι έχουν να βγάλουν τις επόμενες αγωνιστικές εκτός έδρας αγώνες στην Μάλαγα και στην Ρωσία και είναι αρκετά δύσκολο να περάσουν χωρίς απώλειες.


Τα δεκάλεπτα: 10-18, 28-31, 53-42, 69-67.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ράντονιτς): Κίνσεϊ 19 (1), Ντάνγκουμπιτς 9 (1), Λάζιτς 2, Μίσιτς 6, Σιμόνοβιτς 2, Γκούντουριτς 2, Γιόβιτς 4, Μίλερ 16 (1), Τσίρμπες 6, Στίματς 3.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Χέινς 5 (1), Πάβλοβιτς 7 (1), Γιάνκοβιτς, Φώτσης, Ραντούλιτσα 11 (7 ριμπ.), Φελντέιν 4, Διαμαντίδης, Γκιστ 9 (1), Καλάθης 5 (2/10 σουτ), Κούζμιτς 5, Ουίλιαμς 17 (1), Χάντερ 4.

Σχόλια