Προκρίθηκε στα ημιτελικά

Φωτογραφία αρχείου

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 69-57 την Τερψιθέα στον Τάφο του Ινδού και περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος (Πάοκ ή Νίκη Λευκάδας).

ΔΕΙΤΕ TO VIDEO ME TON "ΠΑΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΑΓΑΠΩ" ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Αναλυτικά το ρεπορτάζ του αγώνα:


Δυνατό ξεκίνημα, πήρε διαφορά

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την σημερινή αναμέτρηση με τις Λύμουρα, Αλμπάνεζ, Ντέλβα, Κυριακοπούλου και Καλέντζου. Η ομάσα της Τερψιθέας μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 2-0 όμως η Κυριακοπούλου με 4 συνεχόμενους πόντους έδωσε προβάδισμα στις «πράσινες» με 4-2. Παρόλα αυτά η Τερψιθέα ισοφάρισε , με την Κέινι Αλμπάνεζ να σκοράρει και να κάνει το 6-4. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός με… μπροστάρα την Ντέλβα «πήρε αέρα» 6 πόντων (10-4) 6 λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Οι «πράσινες» ήταν σαφώς ανώτερες και η διαφορά έφτασε στο +10 (14-4) 3 λεπτά πριν το τέλος. Με την πολύ καλή παρουσία της Κυριακοπούλου ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενος με 23-9.

Μικρό μπλακ άουτ αλλά αύξησε την διαφορά

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες ξεκίνησαν στο ίδιο μοτίβο και το σκορ δεκαλέπτου ήταν 2-2(25-11) στα πρώτα τρία λεπτά. Οι δύο ομάδες «έκαναν» αρκετές λάθος επιλογές με αποτέλεσμα το σκορ περιόδου να είναι ιδιαίτερα χαμηλό 6 :48 πριν το ημίχρονο. Η Τερψιθέα με 4 συνεχόμενους πόντους μείωσε τη διαφορά στους 10 πόντους (25-15). Στο σημείο εκείνο ο Παναθηναϊκός πήρε… ανάσα με το τρίποντο της Καλέντζου  (28-15) όμως η Τερψιθέα «απάντησε» άμεσα και μείωσε στους 8 (28-20) 4 λεπτά πριν το ημίχρονο. Οι δύο εύστοχες βολές της Κέινι Αλμπάνεζ «έφεραν» την διαφορά στο +10 (30-20). Τρία λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου και μένα σερί 5-0 ο Παναθηναϊκός έκανε το 35-22 και οδήγησε τον προπονητής της Τερψιθέας στο να καλέσει τάιμ άουτ. Τελικά η πίεση που ασκούσαν οι «πράσινες» και δεν άφηναν τις παίκτριες της Τερψιθέας να επιτεθούν, εκτόξευσε την διαφορά στο +20 (42-22) 2 λεπτά πριν το ημίχρονο του αγώνα. Τελικά το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 46-26.

«Κράτησε» την διαφορά

Στο τρίτο μέρος της αναμέτρησης οι δύο ομάδες έκαναν αρκετά λάθη με το επιμέρους σκορ να είναι 5-6 υπέρ της Τερψιθέας στα πρώτα 5 λεπτά. Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός διατηρούσε σε… ασφαλή επίπεδα την διαφορά (+19, 51-32). Το τρίποντο της Σλούκα έδωσε ανάσα στο «τριφύλλι» με το σκορ να διαμορφώνεται στο 54-35 στο 7ο λεπτό του τρίτου δεκαλέπτου. Τα λάθη, ειδικά από την πλευρά των «πρασίνων», συνεχίζονταν με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ιδιαίτερη διαφοροποίηση στο σκορ της αναμέτρησης (54-36). Το αντιαθλητικό χτύπημα πάνω στην Αλμπάνεζ , δεν δόθηκε φάουλ και δημιούργησε έντονο εκνευρισμό στον «πράσινο»πάγκο. Αρκετό χρόνον συμμετοχής σ’ αυτό το δεκάλεπτο πήρε και η νεαρή Κόνιαλη. Με συνεχόμενους πόντους της Ντέλβα ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενος με 58-40.

«Κακό» δεκάλεπτο αλλά δεν του στοίχησε

Στο τελευταίο μέρος του αγώνα ο Παναθηναϊκός κατάφερε να διατηρήσει την διαφορά σε ασφαλή επίπεδα. Η Καλέντζου με τρίποντο έκανε το 63-44 7 λεπτά πριν το τέλος. Στο σημείο εκείνο ο Παναθηναϊκό σε σερί 7-0 (μαζί με το τρίποντο της Καλέντζου) ανέβασε κι άλλο την διαφορά με το σκορ να γίνεται 67-44. Η Τερψιθέα με σερί 8-0 έριξε την διαφορά στους 15 και έδειχνε να μην τα παρατάει. Τελικά το «τριφύλλι» πήρε τη νίκη με 69-54.

Τα δεκάλεπτα: 23-9, 46-26, 58-40, 69-54.


Πηγή: Panathinaikos24

Σχόλια