Ούτε τώρα

Οff η Ντέλβα, οff και ο Παναθηναϊκός...

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να κερδίσει ούτε στην τρίτη φετινή αναμέτρηση να κερδίσει το πρώην Ελληνικό (60-63) και για ακόμη μια φορά είδαμε να παίζεται το ίδιο έργο. Ο Παναθηναϊκός να φτάνει στον τελικό και να βλέπει τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει κάποιο Κύπελλο.


Αν και σε όλο το πρώτο ημίχρονο ήμασταν σταθερά μπροστά και πήγαμε στα αποδυτήρια με +8 (33-25), στο τρίτο δεκάλεπτο καταστρέψαμε τα πάντα και βρεθήκαμε με -5 (43-48). Στο τέταρτο το ματς ήταν ντέρμπι με το ένα τρίποντο να διαδέχεται το άλλο και από τις δύο πλευρές, αλλά στο τέλος ένα λάθος της Άλμπανεζ και μια λάθος επιλογή της Παντέλη έδωσαν το ματς και το Κύπελλο στο...Ελληνικό με τα κόκκινα.

Ο αγώνας κρίθηκε σε πολύ μεγάλο σημείο όταν η Ντέλβα χρεώθηκε το τέταρτο της φάουλ στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου και ουσιαστικά δεν μπορούσε να παίξει άμυνα και "περίμενε" να την αποβάλουν όταν κι αυτό έγινε πέντε λεπτά πριν την λήξη (δεν είμαι καθόλου σίγουρος κατά πόσο ήταν). Παράλληλα η Τζόνσον του Ολυμπιακού έπαιζε με ένα φάουλ λιγότερο καθόλη την διάρκεια του αγώνα και αυτό δημιουργούσε μειονέκτημα σε εμάς, αφού δεν υπήρχε άλλη παίκτρια πλην της Ντέλβα που θα μπορούσε να την παίξει.

Πολύ καλό ματς έκανε η Κυριακοπούλου που με τα τρίποντα της μας κράταγε στο ματς. Από την άλλη η αρχηγός, Τ.Καλέτζου, και η καλύτερη του ημιτελικού Άλμπανεζ δεν βοήθησαν καθόλου.

Η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να προσθέσει ένα κύπελλο, η ανομβρία στους τίτλους συνεχίζεται στα ερασιτεχνικά ομαδικά τμήματα (τελευταία κατάκτηση στο γυναικείο μπάσκετ το πρωτάθλημα του 2013) και ο κόσμος ούτε τώρα πήρε μια χαρά.


Με δεδομένο ότι το πρωτάθλημα είναι σχεδόν χαμένο, το καλοκαίρι το τμήμα πρέπει να γεμίσει κι άλλο ποιότητα για να μπορεί του χρόνου να κατεβαίνει σαν φαβορί και όχι αουτσάιντερ όπως σήμερα.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 33-25, 43-48, 60-63

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Παπαδόπουλος): Καλέντζου 6, Άλμπανεζ 4, Αυτζή, Καλημέρη, Παντέλη 2, Σλούκα,, Διέλα 3, Πατεράκη, Λύμουρα 11, Ντέλβα 16 (10ριμπ.), Κυριακοπουλου 18 (4).

Κόκκινο Ελληνικό (Καπογιάννη): Γκότζη, Σταμάτη 13 (3), Μπόνη 5, Χατζηνικολάου 6, Μπαλτά, Χαλιβλερα 10 (2), Τζόνσον 15, Κοσμά 3 (1), Παπαμιχάηλ 2, Χριστόφερσον 9 (1).

Σχόλια