Αγχώθηκε αλλά πήγε τελικό


Aγχωτική πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος επί του Αθηναϊκού (67-66) για τα κορίτσια του μπάσκετ, όπου θα διεκδικήσουν το δεύτερο τρόπαιο στην ιστορία του τμήματος την Κυριακή (15:00) στο κλειστό της Λευκάδας απέναντι στον Ολυμπιακό ή στον Πάοκ.


Μπορεί να προηγούμασταν σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού με τον Αθηναϊκό αλλά στο τέλος έσπασαν καρδιές αφού η ομάδα του Βύρωνα είχε ψαλιδίσει την διαφορά στο τελευταίο δεκάλεπτο και εμείς ήταν σαν να προσπαθούμε να αυτοκτονήσουμε. Ευτυχώς ο ημιτελικός δεν είχε άλλα λεπτά και εν τέλει πήραμε το εισιτήριο για τον τρίτο μας τελικό.

O Σύλλογος χρειάζεται αυτήν την κούπα. Το θέμα είναι αν η ομάδα είναι έτοιμη να την κατακτήσει..


Αναλυτικά το ρεπορτάζ του αγώνα:

Οι «πράσινες» με 1/2 βολές και προηγήθηκαν με 1-0. Η αστοχία των δύο ομάδων είχε ως αποτέλεσμα το σκορ αυτό να μείνει για περίπου 2 λεπτά. Ο Αθηναϊκός στη συνέχεια μείωσε σε 3-2 αλλά ο Παναθηναϊκός μ’ ένα σερί 6-0 έκανε το 9-2 πατώντας γκάζι! Στη συνέχεια του δεκαλέπτου κάθε φορά που ο Αθηναϊκός μείωνε το «τριφύλλι» ανέβαζε την απόδοση του και …μεγάλωνε την διαφορά. Έτσι με 4 συνεχόμενους πόντους της Δίελα οι «πράσινες» προηγούνταν στο δεκάλεπτο με 18-11 του Αθηναϊκού!

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε όπως ολοκληρώθηκε και το πρώτο, με τον Παναθηναϊκό να σκοράρει με την Κέινι Αλμπάνεζ να κάνει το 21-11. Στο σημείο εκείνο ο Αθηναϊκός μ’ ένα σερί 5-0 μείωσε σε 21-16. Με επιμέρους σκορ 5-1 το «τριφύλλι» ανέβασε την διαφορά στο +7 (26-17). Τα κορίτσια του Αθηναϊκού απάνησαν και πάλι και…έριξαν την διαφορά στο στο -4 (26-22).

Το τρίποντο της Αυτζή στο σημείο αυτό έδωσε «ανάσα» στο «τριφύλλι», καθώς έστειλε την διαφορά στο +7 και πάλι (29-22) 4 λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Η απάντηση των τυπικά φιλοξενούμενων ήταν άμεση και με τρίποντο μείωσαν σε 29-25. Οι 4 συνεχόμενοι πόντοι της Κυριακοπούλου και το τρίποντο της Άλμπανεζ(12 πόντους ήδη) έδωσαν «αέρα» 11 πόντων (38-27) ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου. Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τις «πράσινες» να προηγούνται με 39-29.


Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου τα πράγματα ήταν ισορροπημένα με το σκορ να είναι 4-4 στην περίοδο. Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες και το σκορ ιδιαίτερα χαμηλό.  Στο δεύτερο μισό του τρίτου δεκαλέπτου οι δύο ομάδες σκόραραν συνεχώς με τις δύο άμυνες να έχουν χαλαρώσει αρκετά. Με πρωταγωνίστρια την Παντέλη ο Παναθηναϊκός μεγάλωσε την διαφορά κάνοντας το 53-41. Με 5-0 σερί όμως ο Αθηναϊκός έκανε το 53-45 και έριξε την διαφορά κάτω από τους 10 πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου!


Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Αθηναϊκός μπήκε δυνατά. Το «πράσινο» 57-48 έγινε γρήγορα 57-54 και η διαφορά έπεσε στο… τρίποντο. Ο Παναθηναϊκός με σερί 4-0 61-54 και πήρε μία ανάσα. Την ίδια στιγμή τα κορίτσια του Αθηναϊκού , με πρωταγωνίστρια την Κεχαγιά, έκαναν το 61-54 , 63-60 και μπήκαν για τα καλά στην διεκδίκηση της πρόκρισης.

Ο Αθηναϊκός αστόχησε, η Ντέλβα είχε 1/2 βολές για το 67-63 και η Δασκαλοπούλου στο 39:30 με ένα απίστευτο τρίποντο μείωσε σε 67-66 για την ομάδα του Βύρωνα. Τα βήματα της Αλμπάνεζ 7,6″ από το τέλος έδωσαν την ευκαιρία στον Αθηναϊκό να διεκδικήσει στα ίσα την πρόκριση. Τα κορίτσια του Αθηναϊκού όμως αστόχησαν και έτσι οι «πράσινες» προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου!

Δεκάλεπτα: 18-11, 39-29, 53-45, 67-66


Πηγή: Panathinaikos24



Kaλέτζου: «Επιτέλους τελικός»


«Τελικός επιτέλους για τον Παναθηναϊκό. Δεν έχει σημασία το πώς. Το παιχνίδι δεν ήταν πολύ καλό, δεν μπορέσαμε να βρούμε ρυθμό. Η διαφορά των ομάδων φάνηκε στα πρώτα πέντε λεπτά. Μετά κάναμε κάποια φάουλ, κάναμε αλλαγές και δεν βρίσκαμε ρυθμό. Το παιχνίδι κρίθηκε στο τελευταίο σουτ. Σημασία έχει ότι ο Παναθηναϊκός είναι στον τελικό, ύστερα από ένα χρόνο αποχής από το Final Four. Αυτό κρατάμε.

Πρέπει να σκεφτόμαστε τον τελικό. Εμείς θα ξεκουραστούμε, η πολύ δουλειά τώρα είναι για τους προπονητές. Στον τελικό θέλω τον καλύτερο, όποιος είναι καλός και κερδίσει στον άλλον ημιτελικό».

Σχόλια