Πολύ κακός για να το γυρίσει

Δυστυχώς δεν ήταν αρκετός..

Τα "μαγικά" του Δ.Διαμαντίδη στο 3ο δεκάλεπτο και η μαχητική εμφάνιση των Γκιστ και Φώτση δεν ήταν ικανά να ανατρέψουν την διαφορά που δημιουργήθηκε στο πρώτο ημίχρονο και να καλύψουν τα -αγωνιστικά και ψυχολογικά- κενά που εμφάνισε η υπόλοιπη ομάδα μας. Έτσι, αν και το ματς στο ημίχρονο τελείωσε στο 53-29 (!) εν τέλει το χάσαμε με 80-66. Μαζί με την νίκη χάσαμε και την διαφορά των 4 πόντων του ΟΑΚΑ και αν συνεχίσουμε ισόβαθμοι με τον Ολυμπιακό μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, τότε στους τελικούς θα έχουμε μειονέκτημα έδρας.


Σχετικά με την ομάδα, από την μια είναι ευλογία να βλέπουμε τον Δ.Διαμαντίδη εν δράση γιατί και σήμερα έκανε "παππάδες" και πήγε να γυρίσει μόνος του το ματς. Μόνο όταν βγήκε μπροστά, πήραν μπρος οι Γκιστ, Φώτσης και Φελντέιν. Από την άλλη είναι πάρα πολύ ανησυχητικό ότι πάλι η ομάδα περίμενε τον Διαμαντίδη και μέχρι να ξεκινήσει να σουτάρει, όλοι οι υπόλοιποι έμοιαζαν χαμένοι.

Αυτός που θέλουμε να είναι ο επόμενος ηγέτης μας ήταν όχι μόνο εξαφανισμένος από το παρκέ, αλλά "γκρέμιζε" με τις προσπάθειες του ό,τι πήγαινε να φτιάξει η ομάδα. Και αναφέρομαι στον Καλάθη όπου τελείωσε το ματς με 3 πόντους (1/6 δίποντα, 0/5 τρίποντα, 1/2 βολές) και 3 λάθη.

Στα ίδια επίπεδα και οι Ραντούλιτσα, Κούζμιτς που -και- με την σημερινή συμμετοχή τους έδειξαν αυτό που υποψιαζόμασταν από την αρχή. Ότι η ομάδα θέλει ενίσχυση στην ρακέτα. Με αυτούς στην πεντάδα η ομάδα βαραίνει πολύ και αυτό δεν χρειάζεται να είσαι προφέσορας για να το πάρεις χαμπάρι. Επιπλέον μόλις ο Τζόρτζεβιτς αποφάσισε να θωρακίσει την ρακέτα με τους Γκιστ και Φώτση, η ομάδα αμυνόταν καλύτερα, ήταν πιο γρήγορα και πιο ουσιαστική στις επιθέσεις της.

Με άλλα λόγια η γραφική ατάκα "η ομάδα θέλει αθλητικό πεντάρι" μόνο γραφική δεν είναι. Δεν ξέρω γιατί προτίμηθηκε να μην ενισχυθούμε εκεί εξαρχής, αλλά δεν πιστεύω ότι δεν το φανταζόντουσαν οι ιθύνοντες ότι θα έχουμε πρόβλημα.

Αυτά φαντάζομαι πως δεν είναι μόνο στο κεφάλι μου και ήδη στην ομάδα θα προσπαθούν να επιλύσουν αυτά τα προβλήματα.

Ευτυχώς δεν πληρώσαμε με καμιά μεγάλη διαφορά το τραγικό (δεν θυμάμαι τα τελευταία πολλά χρόνια χειρότερο) πρώτο μας ημίχρονο.

Επόμενο ματς την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ με την Darussafaka (21:45) για το Top 16.

Σχόλια