Mάρεϊ: «Ο Διαμαντίδης απέρριψε πρόταση των Grizzlies»

Ο Μάρεϊ αγωνίστηκε την σεζόν 04/05 με 6 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (4.7 μ.ο. πόντοι) και 8 στην Euroleague (9 μ.ο. πόντοι) και τερμάτισε πρώτος στην Ελλάδα και τρίτος στην Ευρώπη.


Ο πρώην nbaer παίκτης μας -και νυν shooting coach των Los Angeles Lakers- Τρέϊσι Μάρεϊ σε συνέντευη του στο sdna αποκάλυψε πως την περίοδο που αγωνιζόταν στο "τριφύλλι" ο Δ.Διαμαντίδης είχε πρόταση από τους Memphis Grizzlies αλλά την απέριψε!

Αναυτικά η δήλωση του:


«Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είχε τα προσόντα να παίξει στο NBA. Oταν ήμουν συμπαίκτης του στον Παναθηναϊκό, τον ήθελαν οι Μέμφις Γκρίζλις. Και του έλεγα: «Γιατί δεν πας να το δοκιμάσεις; O Tζέρι Ουέστ (σ.σ. τζένεραλ μάνατζερ των Γκρίζλις) είναι σπουδαίος κριτής ταλέντων και σε θέλει στην ομάδα του, γιατί δεν πας απλά να το κάνεις;». Απλά πιστεύω ότι ο Δημήτρης φοβόταν λίγο να βγει έξω και να το δοκιμάσει.

Θα ταίριαζε το στυλ παιχνιδιού του εκεί. Είναι ψηλός πόιντ γκαρντ που δεν το συναντάς τόσο εύκολα, έχει υψηλό μπασκετικό IQ, έχει καλό σουτ, μακριά χέρια, παίζει φοβερή άμυνα. Θα ήθελα πολύ να τον έβλεπα να παίζει στο ΝΒΑ. Το μόνο που ίσως θα τον δυσκόλευε είναι ο πολύ καλός χαρακτήρας του. Και νομίζω ότι αυτός είναι και ο λόγος που δεν το δοκίμασε. Ο Δημήτρης είναι από τους τύπους που προτιμούν να μείνουν εκεί που πιστεύουν ότι ανήκουν, εκεί που τον αγαπάνε, παρά να δοκιμάσει κάτι που δεν ξέρει πώς θα του βγει.»


Σχόλιο:

Ο Παναθηναϊκός όταν επέλεξε τον Δ.Διαμαντίδη στάθηκε τυχερός, όχι επειδή βρήκε τον νέο ηγέτη της ομάδας και είχε να κάνει με έναν πολύ μεγάλο παίκτη. Ούτε γιατί είχε στον πάγκο τον καλύτερο και η εξέλιξη του ήταν δεδομένη. Αλλά επειδή έτυχε αυτός ο μύθος του Ευρωπαϊκού μπάσκετ να είναι ένας διαμαντένιος χαρακτήρας που δεν θα σε πουλούσε ούτε για καλύτερα λεφτά, ούτε για ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Αν ήθελε θα είχε κάτσει 2-3 χρόνια και θα είχε φύγει είτε για να δοκιμάστει στην καλύτερη λίγκα -όπως ο Σπανούλης- είτε για να γεμίσει τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Ευτυχώς για αυτόν και τον Σύλλογο δεν το έκανε και η διαδρομή του θα μνημονεύεται δεκαετίες μετά από εμάς στις νεότερες γενιές που ήταν άτυχες και δεν πρόλαβαν να τον δουν live.

Σχόλια