Κι αυτό θα ξεχαστεί...



H γυναικεία ομάδα μπάσκετ κατέβηκε χθες  στην Γλυφάδα να παίξει το ντέρμπι πρωταθλήματος απέναντι στο Ελληνικό. Τελικά έχασε με 82-59 και η υπόθεση τίτλος απομακρύνεται αισθητά, αφού φτάσουμε στους τελικούς θα το αντιμετωπίσουμε με μειονέκτημα έδρας και με 0-2 νίκες ενώ ο πρωταθλητής κρίνεται στις 3.


Το αστείο της υπόθεσης είναι πως η ιστορία το χθεσινό ματς θα το καταγράψει όχι ως Ελληνικό-Παναθηναϊκός αλλά Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Η περυσινή -με διαιτητική απόφαση- πρωταθλήτρια του Ελληνικού αγοράστηκε από τον Ολυμπιακό, μιας και τα λεφτά του ποδοσφαίρου είναι τόσα πολλά που κάπου πρέπει να πάνε. Έστω και το 1/3 από αυτά. Έτσι οι φανέλες από μπλε γίνανε κόκκινες και όλα τα άλλα μείνανε ίδια. Το ρόστερ έμεινε ίδιο αφού 9 από τις 12 παίκτριες ήταν ίδιες, το προπονητικό τιμ επίσης και πλέον η ιστορία θα γράφει ως -πιθανό- πρωταθλητή τον Ολυμπιακό.

Τώρα λέμε λέμε αλλά μετά από λίγο καιρό ποιος θα θυμάται; Εδώ καλά-καλά ήδη πολλοί ξεχνάνε και μιλάνε για "καρδιά πρωταθλητή" και άλλα τέτοια γραφικά. Αυτή είναι η ουσία μάγκες. Όπως κάποτ θα ξεχαστούν οι Παπουτσέληδες, η Ριζούπολη, οι Καλόπουλοι, οι Εθυμιάδηδες, οι Βάλνερ, οι καμμένοι φούρνοι, τα ματς στα χαρτιά και απλά θα καταγράφονται ως σερί πρωταθλήματα. Όπως οι δύο επιθέσεις με πέτρες στο πούλμαν της ομάδας μπάσκετ (2002, 2012) συνοδεύτηκαν με χαμένα πρωταθλήματα.

Σε αυτό το κράτος οι νόμοι και τα ήθη πάνε ανάλογα με τις κινήσεις του Ολυμπιακού. Το σύστημα τον θέλει νικητή παντού, δυνάστη του Ελληνικού αθλητισμού. Έτσι πάει και όποιος δεν το βλέπει, απλά εθελοτυφλεί...

Σχόλια