Έμπαζε αλλά νίκησε

TO ΠΑΡΟΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΜΕΣΟ Ή ΕΜΜΕΣΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 1996.

ΚΑΜΙΑ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΗΤΤΑ ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ, ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΥΝΟΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΑΤΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ 19 ΧΡΟΝΙΑ.
Aπό δύο τέρματα σημείωσαν Πέτριτς και Αμπέϊντ. Σημαντικές επεμβάσεις για ακόμη ένα ματς ο Στιλ.

Σε ένα παιχνίδι που η ομάδα του Α.Στραματσόνι κατάφερε να δεχθεί 13 τελικές  από έναν αντίπαλο που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, κατάφερε εν τέλει να πάρει την νίκη με 4-2 και να παραμείνει στο -2 από την Άεκ, ύστερα από την αφαίρεση βαθμών.

Ο χρόνος κυλάει, ο κόσμος ξεχνάει και ηρεμεί μέσα του από το στήσιμο της 21ης Νοέμβρη. Κρίμα γιατί συνεχίζουμε να κάνουμε, αυτό που...στην ουσία κάνουμε τα τελευταία 19 χρόνια. Να είμαστε θεατές...

Μην ξεχάσουμε στον επαναληπτικό στο Καραϊσκάκη να πορωθούμε και να παίξουμε για την φανέλα...

Επόμενος αγώνας την Πέμπτη στα Γιάννινα (15:00) για τον μόνο στόχο που μας απέμεινε, το Κύπελλο.


Αναλυτικά το ρεπορτάζ του αγώνα:


Το γκολ του Παναιτωλικού στο 2' ΄'ηταν αρκετό για να προκαλέσει... καταιγιστικό ρυθμό στη συνέχεια! Ο Παναθηναϊκός τελικά, παρότι έδειξε αμυντικά κενά, κατάφερε να κάνει ποδαρικό με το δεξί απέναντι στο 2016 και να πάρει τη νίκη με 4-2, με σκόρερς τους Πέτριτς και Αμπέντ. Φοβερή επέμβαση του Στιλ στο 90', ενώ το ματς ήταν ακόμα στο 3-2. Πολλά τα κενά και από τις δύο άμυνες, με τους «πράσινους» να βρίσκουν ουσία στο δεύτερο μέρος και να παίρνουν το τρίποντο.

Έτσι έπαιξαν

Έκπληξη από τον Αντρέα Στραματσόνι στον καταρτισμό της ενδεκάδας, καθώς άφησε στον πάγκο τον Σέρχιο Σάντσεθ και προτίμησε τον Στάθη Ταυλαρίδη στο πλευρό του Ράσμους Τελάντερ. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Στιλ, αριστερό μπακ ο Νάνο, δεξί ο Βέμερ και ο Ταυλαρίδης με τον Τελάντερ δίδυμο στα στόπερ. Εσιέν αμυντικός χαφ, με τους Πράνιτς και Αμπέντ μπροστά του. Στο δεξί «φτερό» ο Καρέλης, στο αριστερό ο Κλωναρίδης και στην κορυφή του 4-3-3 ο Πέτριτς.

Ο Γιάννης Ματζουράκης από την πλευρά του επέλεξε ένα σύστημα αρκετά αμυντικό για να ''ακυρώσει'' το παιχνίδι του «τριφυλλιού», με ένα 5-4-1! Ο Κυριακίδης υπερασπίστηκε την εστία των ''καναρινιών''. Κούσας, Παπάζογλου και Μάκος η τριάδα των στόπερ. Αριστερό μπακ-χαφ ο Κέβιν, δεξί ο Μύγας και στο κέντρο της μεσαίας γραμμής οι Πάουλο και Βιγιαφάνες. Κάπελ και Αρντά μεσοεπιθετικά και στην κορυφή ο Μαρκόβσκι.

Η χαρά του ποδοσφαίρου!

Ένα ποδόσφαιρο από άλλες εποχές, από εποχές που το θέαμα, η χαρά του ποδοσφαίρου και το γκολ ήταν πάνω από τις τακτικές και τα συστήματα, παρουσιάστηκε στο χορτάρι της Λεωφόρου από τον Παναθηναϊκό και τον Παναιτωλικό! Τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι ήταν αποτελεσματικότατοι στο δημιουργικό κομμάτι και τραγικοί στο αμυντικό, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν μεσαίες γραμμές(εμφανέστατη η απουσία του Ζέκα από τον άξονα του «τριφυλλιού», η μπάλα να πηγαίνει από την μία περιοχή στην άλλη και το ένα γκολ να ακολουθεί το άλλο στο πρώτο τέταρτο του ματς! Ποδόσφαιρο αλάνας στο πιο εντυπωσιακό ημίχρονο των τελευταίων ετών στην Λεωφόρο. Με τέσσερα γκολ(2-2), με μεγάλες ευκαιρίες και εξαιρετικό ρυθμό.

Η αρχή έγινε από το φοβερό σλάλομ του Βιγιαφάνες στο 2', όταν ο Αργεντινός από αριστερά... χόρεψε τον Ταυλαρίδη, πέρασε τον Τελάντερ και τελείωσε εξαιρετικά την κίνηση του, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Στιλ. Η παγωμένη Λεωφόρος... πάγωσε ακόμη περισσότερο αλλά η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση. Ο εξαιρετικός συνδυασμός Κλωναρίδη, Καρέλη, Αμπέντ και το φαλτσαριστό σουτ του Αλγερινού χαφ που ήταν εξαιρετικός μετά από πολύ καιρό, οδήγησε στην ισοφάριση του «τριφυλλιού» στο 6'! Ο Παναιτωλικός στιγμές αργότερα απείλησε με το δοκάρι του Πάουλο για να έρθει στο 11' ο Μλάντεν Πέτριτς να νικήσει τον Κυριακίδη και να βάλει σε ρόλο οδηγού τον Παναθηναϊκό που έβγαλε σπουδαία αντίδραση.

Οι «πράσινοι» έφεραν γρήγορα το παιχνίδι... τούμπα, όμως, η ανασταλτική λειτουργία βρισκόταν ακόμη σε περίοδο διακοπών και προσέφερε το ένα δώρο μετά το άλλο. Ο Παναιτωλικός γύρισε σε 4-2-3-1 και κάπως έτσι, λοιπόν, στο 16' ο Κάπελ σέντραρε από δεξιά, ο Ταυλαρίδης έχασε τον Μαρκόβσκι, κι εκείνος έστειλε την μπάλα στο πλεκτό για το 2-2!

Ο ρυθμός δεν έπεσε ούτε και στην συνέχεια του πρώτου μέρους, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει την κατοχή της μπάλας, να δημιουργεί καλές στιγμές με τους Αμπέντ, Πέτριτς και τον Καρέλη(29', 30', 31') αλλά να μην είναι αποτελεσματικός. Από την πλευρά τους, οι Αγρινιώτες απείλησαν στο 37' με τον Ουαρντά και ένα σούπερ χορταστικό ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 2-2!

Η κλάση του Πέτριτς

Θα ήταν αφύσικο το δεύτερο ημίχρονο να έχει τον ρυθμό, τις ευκαιρίες και τα γκολ του πρώτου! Ο Παναθηναϊκός σταμάτησε να παίζει με αμυντική αφέλεια, πήρε λιγότερα ρίσκα και το πλάνο του λειτούργησε πιο εύκολα μετά το γρήγορο γκολ που τον έβαλε μπροστά στο 51'! Δράστης ξανά ο Πέτριτς που εκτέλεσε υπέροχα και σε πάνω στην κίνηση μετά την σέντρα του Πράνιτς από αριστερά. Οι «πράσινοι» δεν είχαν διάθεση για να βάλουν ξανά στο... on το παιχνίδι αλάνας, έγιναν πιο συμπαγείς και στο 75' ο Στραματσόνι έριξε στο ματς τον Λαγό αντί του Πέτριτς και γύρισε το 4-3-3 σε 4-4-2, με στόχο να «κλειδώσει» το αποτέλεσμα.

Από την άλλη, ο Παναιτωλικός έκανε ότι μπορούσε. Ο Ματζουράκης έριξε στην μάχη τον Βασιλείου, έπαιξε με δύο στράικερ, έβαλε μέσα και τον Καμαρά, έδωσε εντολή για φουλ επίθεση αλλά έπεσε πάνω σε έναν Παναθηναϊκό σοβαρό, που κράτησε την μπάλα και δεν κλείστηκε στο δικό του μισό, δίνοντας δικαιώματα για να πιεστεί. Κούσας και Βασιλείου δεν είχαν σωστά τελειώματα σε δύσκολες φάσεις αρχικά ενώ στο 90' ο Λουκ Στιλ έδειξε την κλάση του στην ενέργεια του Βασιλείου και το 3-2 θα έμενε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι αν ο Αμπέντ δεν είχε αντίθετη άποψη.

Ο Αλγερινός τελείωσε ιδανικά την πάσα του Καλτσά από δεξιά, σκόραρε το δεύτερό του γκολ και διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Η εξαιρετικές εμφανίσεις των Αμπέντ και Πέτριτς ήταν εκείνες που έφταναν και περίσσευαν στους «πράσινους», ώστε να κάνουν ποδαρικό με το δεξί στο 2016, να πάρουν το «τρίποντο» και να  βάλουν στο σακούλι πολύτιμους βαθμούς ενόψει της συνέχειας.

MAN OF THE MATCH: Μεντί Αμπέντ. Επέστρεψε το καλοκαίρι αλλά σε όλα τα ματς του 2015 ήταν αγνώριστος. Πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό, υποτονικός, χωρίς να είναι καθοριστικός στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Απόψε κόντρα στον Παναιτωλικό ήταν καταπληκτικός. Φοβερή παρουσία στο κέντρο των «πρασίνων», εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια και ουσιαστικότατος. Πέτυχε το 1 και το 4 γκολ της ομάδας του, έχοντας εξαιρετικά τελειώματα...

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μλάντεν Πέτριτς. Με την αυγή του 2016, έκλεισε τα 35 αλλά η κλάση του παραμένει αγέραστη! Ο Κροάτης ήταν εξαιρετικός σε ρόλο στράικερ στο 4-3-3 του Στραματσόνι. Σκόραρε δύο φορές, την μία με πλασέ και την άλλη με ωραίο αναέριο βολέ που πήρε μέσα τα χέρια του Κυριακίδη. Η προσφορά του, όμως, δεν έμεινε εκεί καθώς είχε εξαιρετικά κρατήματα της μπάλας, δημιούργησε ρήγματα και ήταν εξαιρετικός.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όταν σκοράρεις δύο φορές στην Λεωφόρο απέναντι στον Παναθηναϊκό, και... καταφέρνεις να δεχθείς τέσσερα γκολ και να μην πάρεις τίποτα από το ματς, σημαίνει πως η ανασταλτική σου λειτουργία είναι απαράδεκτη. Ο Παναιτωλικός αν και ξεκίνησε με 3 στόπερ και συνέχισε με 4-2-3-1, δεν είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση στα μετόπισθεν, δέχθηκε εύκολα γκολ από το «τριφύλλι» και έχασε την καλή αμυντική εικόνα του περασμένου διαστήματος.

Η ΓΚΑΦΑ: Είναι δύο για τον Παναθηναϊκό απόψε και ανήκουν στον Στάθη Ταυλαρίδη. Ο έμπειρος στόπερ του Παναθηναϊκού έχει λανθασμένη αντιμετώπιση της φάσης στο γκολ του Βιγιαφάνες, όπου αντί να πέσει πάνω στον Αργεντινό εξτρέμ, κάνει πίσω βήματα και δίνει χώρο στον εξτρέμ του Παναιτωλικού, ώστε να μπει στην περιοχή και να εκτελέσει. Παράλληλα, χάνει τον Μαρκόβσκι στο δεύτερο γκολ των «καναρινιών», με τον υψηλόσωμο φορ να βγαίνει στην πλάτη του και να σκοράρει σε κενή εστία.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Τζήλου απόψε στην Λεωφόρο. Ο ρέφερι από την Λάρισα είχε σωστές αποφάσεις και ήταν δίκαιος στον πειθαρχικό έλεγχο. Στην φάση της ισοφάρισης του Παναθηναϊκού, Πέτριτς και Καρέλης είναι εκτεθειμένοι την ώρα που την σέντρα προς το μέρους τους «καθαρίζει» ο Κούσας με το κεφάλι. Ο Κλωναρίδης παίρνει την δεύτερη μπάλα και από εκείνον ξεκινά το γκολ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ: Ο Παναθηναϊκός σοβαρεύτηκε στο δεύτερο ημίχρονο και μετά το πολύ ωραίο θέαμα και το 2-2 του πρώτου ημιχρόνου, έπαιξε και για την ουσία. Το γρήγορο γκολ του Πέτριτς έκανε την ζωή του «τριφυλλιού» πιο εύκολη και το 2016 ξεκίνησε με νίκη απέναντι σε έναν Παναιτωλικό δημιουργικά καλό αλλά ανασταλτικά κάτω από την βάση.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Βέμερ, Ταυλαρίδης, Τελάντερ, Νάνο, Εσιέν, Αμπεΐντ, Πράνιτς, Κλωναρίδης (63΄ Καλτσάς), Καρέλης (83΄ Μπεργκ), Πέτριτς (76΄ Λαγός)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μάρτιν (87΄ Καμαρά), Κούσας, Βιγιαφάνες (79΄ Βασιλείου), Κάπελ, Παπάζογλου, Μάκος, Μαρκόφσκι, Μάρκος Πάουλο, Μύγας, Ουάρντα

Σχόλια