Δεν ακουμπάει κανένας την ομάδα του κράτους! (vid)



Σήμερα δεν γίναμε ούτε σοφότεροι, ούτε ανακαλύψαμε την χαμένη Ατλαντίδα. Απλά ήμασταν για ακόμη μια φορά θεατές στο θέατρο του παραλόγου. Αυτήν την φορά ήταν στα Χανιά και πρωταγωνιστές ο Ολυμπιακός και ο Σπάθας.

Αναπτήρας φεύγει από την κερκίδα των Ολυμπιακών και πέφτει πάνω σε παίκτη του Πλατανιά. Ο νομος λέει
«Εάν η ρίψη αφορά σε φωτοβολίδα ευθείας βολής (έστω και μίας) και κάθε άλλου αντικειμένου, που δύναται να προκαλέσει σωματική βλάβη σε όλους όσους νόμιμα ευρίσκονται εντός του αγωνιστικού χώρου, τότε ο διαιτητής διακόπτει οριστικά τον αγώνα, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.» αλλά ο Σπάθας είχε άλλη άποψη και δεν διέκοψε το παιχνίδι ως όφειλε.

Καμία έκπληξη. Την ομάδα του κράτους κανένας δεν την ακουμπάει. Όπως δεν την ακούμπησε στην Βέροια, όπως δεν την ακούμπησε και στην Λεωφόρο και της χάρισε παράνομα ένα ματς. Έτσι πάει.

Το ζήτημα δεν είναι πλέον πόσο θα συνεχίσουν να προκαλούν. Θα το κάνουν, όσο αυτή η ομάδα εκπροσωπεί την εκάστοτε κυβέρνηση και βοηθάει στο ξέπλυμα από τρίτες δραστηριότητες. Αυτό που έχει η ουσία είναι ξεκάθαρα η στάση η δική μας. Η δική μας. Κανενός Αεκτζή και κανενός Παοκτζή. Μόνο εμείς μπορούμε να βγάλουμε την άκρη ή τουλάχιστον να το φτάσουμε στα άκρα. Είναι δική μας απόφαση τι έχουμε σκοπό να κάνουμε. Θέλουμε να παραμένουμε θεατές; Θέλουμε να ξαναπαίξουμε με τους κλέφτες; Θέλουμε να ξεχνιόμαστε ύστερα από μια νίκη;

Εμείς μείναμε. Εμείς να/θα βρούμε την λύση.

Στα 100 χρόνια του Συλλόγου διώξαμε τους Βαρδινογιάννηδες από την ΠΑΕ.
Στα 50 χρόνια της Θύρας 13 να διώξουμε τους εγκληματίες από το ποδόσφαιρο.

Ιδού και η σχετική φάση από το ματς Πλτανιά-Ολυμπιακός:

Σχόλια