Χαμένοι στην Σαντορίνη

Φωτογραφία από το αρχείο

Ο Παναθηναϊκός αν και προηγήθηκε δύο φορές στα σετ, ηττήθηκε με 3-2 από τον Α.Ο. Θήρας. Οι «πράσινες» βρέθηκαν να προηγούνται ακόμα και με πέντε πόντους διαφορά στο 4ο σετ, αλλά δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν τη συνέχεια και κατάφεραν να χάσουν τη νίκη μέσα από τα χέρια τους.


Πρώτο βιολί η Φίλντ…

Οι «πράσινες» ξεκίνησαν νωθρά την αναμέτρηση με αποτέλεσμα, ο γηπεδούχος Α.Ο. Θήρας να προηγηθεί με (2-0 και 3-1) στις πρώτες στιγμές του ματς. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι μπροστά στο σκορ, καθώς εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη του «τριφυλλιού» για το (6-3).

Ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε στη συνέχεια και με την Φίλντ κατάφερε να ισοφαρίσει το ματς (6-6), αλλά και πάλι η γηπεδούχος ομάδα κατάφερε να ξεφύγει με +2 (8-6) στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Με δύο πόντους της Τσίμα και «άσο» της Κουτουξίδου, ο Παναθηναϊκός πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (8-9). Μάλιστα η έμπειρη πασαδόρος του «τριφυλλιού», ήταν αυτή που έδωσε και τη διαφορά +3 (8-11) στην ομάδα της.

Η ομάδα της Σαντορίνης δεν τα παράτησε και με σερί 3-0, έριξε τη διαφορά στον πόντο (11-12). Όμως και πάλι η Φίλντ με δικούς της πόντους έκανε το (11-14). Το μπλοκ άουτ της Νομικού έστειλε το ματς στο (13-16) και τον Παναθηναϊκό στο +3 για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ.

Οι «πράσινες» από την ώρα που μπήκαν μπροστά στο σκορ, είχαν το ρυθμό του σετ και με πόντο της Τσίμα κατάφεραν να στείλουν τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της +5 (14-19), βάζοντας τις βάσεις για την κατάκτηση του 1ου σετ. Με την Μερτέκη σε θέση σερβίς, ο Παναθηναϊκός έκανε τη ζημιά στη γηπεδούχο ομάδα για το (14-21). Ο Γιώργος Ρούσης βλέποντας την ομάδα του να είναι μπροστά στο σκορ, έκανε και ροτέισον, με την Κωνσταντινίδου να περνά στο τερέν και με δύο «άσους» να φέρνει τον Παναθηναϊκό ένα βήμα για την κατάκτηση του σετ, το οποίο κατέληξε σε «πράσινα» χέρια, μετά τον πόντο της Φίλντ για το (16-25).

Βελτιώθηκε ο Α.Ο. Θήρας

Ίδια εικόνα είχε και το ξεκίνημα του 2ου σετ, με τον Α.Ο. Θήρας να είναι μπροστά στο σκορ (2-0 και 3-1), με τις «πράσινες» να ισοφαρίζουν πολύ γρήγορα σε (3-3). Ένας «άσος» από την Φίλντ έβαλε το «τριφύλλι» μπροστά στο σκορ (4-5), αλλά με δύο λάθη της Νομικού, ο Α.Ο. Θήρας ισοφάρισε (6-6). Ο Παναθηναϊκός συνέχισε τα λάθη, με την ομάδα της Σαντορίνης να λέει «ευχαριστώ» και να πηγαίνει μπροστά στο σκορ (8-7) για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ στο 2ο σετ.

Οι ομάδες στη συνέχεια πήγαιναν πόντο πόντο, με τον Α.Ο. Θήρας να παίρνει μικρή διαφορά +2 (12-10 και 13-11). Η νησιωτική ομάδα συνέχισε να έχει το πάνω χέρι στο σετ, αλλά ο Παναθηναϊκός είτε με την Φίλντ, είτε με την Καββαδία έβρισκε τρόπο να είναι κοντά στο σκορ (14-13). Ένας «άσος» της Οικονομίδου, έδωσε μικρή «ανάσα» 3 πόντων στην ομάδας της (16-13) για το 2ο τεχνικό τάιμ άουτ.

Με την Κωνσταντινίδου στο τερέν, ο Παναθηναϊκός μείωσε στον πόντο για το (16-15) και με την Φίλντ κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και να περάσει ξανά μπροστά (16-17) κάνοντας ένα σερί 4-0.

Οι «πράσινες» έχοντας φέρει «τούμπα» το σετ, κρατούσαν και τη διαφορά ασφαλείας +2 (17-19), όμως με τον «άσο» της Μπρίγκμαν η ομάδα της Σαντορίνης ισοφάρισε σε (19-19) με τον Γιώργο Ρούση να καλεί άμεσα σε τάιμ άουτ.

Η Γερμανίδα αθλήτρια του Α.Ο. Θήρας έδωσε και προβάδισμα στην ομάδα της με δύο «άσους» (21-19), αλλά με διπλό μπλόκ των Τσίμα και Φιλντ, ο Παναθηναϊκός μείωσε σε (21-20).

Ο «άσος» της Γεωργιάδου έφερε την ομάδα της Σαντορίνης πιο κοντά στην κατάκτηση του σετ, κάνοντας το (23-20), με τις «πράσινες» να μειώνουν σε (23-22) αλλά χωρίς να έχουν συνέπεια στο παιχνίδι τους. Έτσι με τον πόντο της Κβίτοβιτς, το σετ πήγε στην πλευρά του Α.Ο. Θήρας που ισοφάρισε σε 1-1.

Εκμεταλλεύτηκε τα λάθη αντιπάλου και πήρε το σετ

Η εικόνα του 3ου σετ άλλαξε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με (0-2 και 1-3) με τον πόντο της Τσίμα και την Κβίτοβιτς να μειώνει σε (2-3). Ένα λάθος της Μερτέκη έδωσε την ευκαιρία στον Α.Ο. Θήρας να ισοφαρίσει σε (3-3) και με πόντο της Βεργίδου να προηγηθεί με (3-4).

Τα λάθη των «πρασίνων» έφεραν και τη μικρή διαφορά για τον Α.Ο. Θήρας (6-4 και 7-5) με τη νησιωτική ομάδα να πηγαίνει μπροστά στο τεχνικό τάιμ άουτ με (8-6). Ο Παναθηναϊκός ήταν η σειρά του να εκμεταλλευτεί τα λάθη των αντιπάλων ισοφαρίζοντας σε (9-9) και αργότερα (10-10).

Ο Παναθηναϊκός μάλιστα, μετά το λάθος της Μπρίγκμαν πήρε και το προβάδισμα (12-13) για να έρθει η Νομικού και με «άσο» να κάνει το (12-14). Μετά από φάση διαρκείας η Μερτέκη ανέβασε τη διαφορά για το «τριφύλλι» (12-15). Το μομέντουμ ανήκε στο «τριφύλλι» και με την Μερτέκη ξανά, η διαφορά πήγε στο +4 για την ομάδα του Γιώργου Ρούση (12-16) για το τεχνικό τάιμ άουτ.

Οι άστοχες επιθέσεις από την πλευρά του Α.Ο. Θήρας, ανάγκασαν τον τεχνικό της ομάδας να καλέσει σε τάιμ άουτ, αρχικά για να ηρεμήσει την ομάδα του αλλά και για να σπάσει το ρυθμό της Νομικού από το σερβίς.

Η Μαρία Νομικού όμως με «άσο» κατάφερε να κάνει το (12-18) και να βάλει για τα καλά σε θέση οδηγού το «τριφύλλι» για την κατάκτηση του 3ου σετ. Ο Α.Ο. Θήρας αντέδρασε και μείωσε γρήγορα τη διαφορά στο (16-19) με την Οικονομίδου να προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα της.

Με τον «άσο» της Βρεργίδου, το σετ έγινε ντέρμπι, με τον Α.Ο Θήρας να μειώνει στους δύο για το (18-20). Ένα λάθος της Κβίτοβιτς έκανε το (18-23), με τον Παναθηναϊκό να είναι μια ανάσα για την κατάκτηση του σετ. Εν τέλει ο Παναθηναϊκός το κατέκτησε με 19-25.

 Έχασε διαφορά και σετ

Στο 4ο σετ, ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανένα πρόβλημα αφού πήρε εξ αρχής διαφορά (0-2 και 2-5), μάλιστα οι «πράσινες» με το καλό ποσοστό στο σερβίς κατάφεραν γρήγορα να ξεφύγουν με +4 (3-7 και 4-8), κάνοντας δύσκολο το έργο του Α.Ο. Θήρας που προσπαθούσε να μείνει κοντά στο σκορ.

Με μονό μπλοκ της Φιλντ, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε ακόμα και με +5 (5-10), αλλά η αντεπίθεση του Α.Ο. Θήρας έφερε το ματς στους δύο πόντους διαφορά (8-10), ενώ με πόντο της Τσίμα, το «τριφύλλι» ξέφυγε ξανά με 3 για το (8-11).

Ο Α.Ο. Θήρας κατάφερε να ισοφαρίσει το σετ, καθώς εκμεταλλεύτηκε το επιθετικό μπλοκάρισμα των «πρασίνων» (13-13), αλλά με εντυπωσιακή φάση της Μερτέκη ο Παναθηναϊκός πήρε εκ νέου το προβάδισμα (13-14).

Με το σετ να έχει χαρακτήρα ντέρμπι και να είναι ισόπαλο (15-15) πέρασε στο τερέν η Κωνσταντινίδου. Ο Α.Ο. Θήρας με την Μπρίγκμαν κατάφερε να προηγηθεί (16-15) και να στείλει με προβάδισμα την ομάδα της στο τεχνικό τάιμ άουτ. Ένα μπλοκ άουτ της Νομικού έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό σε κρίσιμο σημείο για το (16-17).

Με δύο πόντους της Μπρίγκμαν, οι νησιώτες ισοφάρισαν το σετ και πήραν και το προβάδισμα (18-17). Τσίμα και Φίλντ ήταν παρούσες και με διπλό μπλοκ έκαναν το (19-18), όμως η Βεργίδου με δικό της πόντο ανέβασε τη διαφορά στο +2 (20-18). Ακολούθησε δύο άσοι από την Μπρίγκμαν για το (22-18). Η Τσίμα έδωσε πνοή για το «τριφύλλι» μειώνοντας σε (23-19) αλλά δεν ήταν αρκετό.

Με δύο πόντους από Μερτέκη και Καββαδία, ο Παναθηναϊκός μείωσε σε (24-21) αλλά το άουτ σερβίς της Νομικού έδωσε το σετ στον Α.Ο. Θήρας (25-21).

 Λύγισε από τα λάθη του

Στο τάι μπρέικ ο Α.Ο. Θήρας μπήκε φουριόζος και με την Μπρίγκμαν κατάφερε να προηγηθεί (2-1). Οι «πράσινες» έδειχναν να τα έχουμε χαμένα και με την Μπρίγκμαν να πετυχαίνει συνεχόμενους πόντους βρέθηκαν πίσω στο σκορ (7-3).

Με τον Α.Ο. Θήρας σε θέση οδηγού, ο Παναθηναϊκός πάσχιζε να μειώσει και να ξαναμπεί στο ματς με τον άσο της Κωνσταντινίδου να κάνει το (10-5). Οι πράσινες δεν μπορούσαν σε κανένα σημείο να ελέγξουν το σετ με την Κβίτοβα να ανεβάζει τη διαφορά στο (11-5).

Τα λάθη των πρασίνων έκριναν εν τέλει το σετ και το ματς, καθώς η Τσίμα αστόχησε με τον Α.Ο. Θήρας να πανηγυρίζει μια πανάξια νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό που πλήρωσε τα δικά του λάθη στο 4ο σετ όταν και βρέθηκε να προηγείται ακόμα και με 5 πόντους.

Τα σετ: 16-25, 25-22, 19-25, 25-21, 15-8.


Πηγή: Panathinaikos24

Σχόλια