Σύλλογος...1347 ατόμων!



Η διαδικασία της εκλογής του νέου ΔΣ της Παναθηναϊκής Συμμαχίας ολοκληρώθηκε με τα αποτελέσματα να βγάζουν μάτι. Και προφανώς δεν αναφέρομαι στα ονόματα όσων συμμετείχαν, μιας και αυτό λίγη σημασία έχει έτσι όπως είναι διαμορφωμένη πλέον η κατάσταση στην ΠΑΕ.


Το 2008 η ΠΑΕ Παναθηναϊκός άλλαξε σελίδα, άνοιξε τις πόρτες της σε οικονομικά ισχυρούς ανθρώπους, το πείραμα ονομάστηκε πολυμετοχικότητα, πολεμήθηκε και κατέρρευσε. Λίγα χρόνια αργότερα στον Ερασιτέχνη άνοιξαν επίσης οι πόρτες, χωρίς να υπάρχουν προαπαιτούμενα για να γίνει κανείς μέλος του. Tα μέλη λοιπόν έφτασαν τα 2,500 και οι ταμειακώς εντάξει μόλις 500, σύμφωνα με πρόσφατη συνέντευξη του γενικού γραμματέα του, Γ.Καρανάσου. Το 2012 μπήκε στην ζωή  μας η Παναθηναϊκή Συμμαχία. Τέταρτη σεζόν που τρέχει η λαϊκή βάση και το pick των μελών της έφτασε τα 9,305. Όλες τις άλλες χρονιές, τα ...9.000 μέλη αποτέλεσαν έναν ανέφικτο στόχο.

Με άλλα λόγια ο κόσμος του Συλλόγου γύρισε την πλάτη του σε οποιοδήποτε εγχείρημα τον βάζει μέσα στα πράγματα και φαίνεται πως έχει αλλεργία στα πολλά πρόσωπα.

Περιμένετε όμως γιατί έχει και παρακάτω...

Χθες στις εκλογές από τα 8.308 μέλη που είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν ξέρετε πόσοι το έπραξαν;

Μόλις 1.347!

Στις προηγούμενες εκλογές ξέρετε πόσοι ήταν; 1.096 από τα 3.557!

Μετά βίας 1.000 άτομα δηλαδή ενδιαφέρθηκαν να έχουν έστω την αυταπάτη ότι επιλέγουν την φωνή του μέσα στα κέντρα αποφάσεων της ΠΑΕ. 1.000 άτομα μόνο!

Πριν κάποια χρόνια ζητάγαμε Γιάννης Βαρδινογιάννης και Θανάσης Γιαννακόπουλος να ανοίξουν τις πόρτες της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη, να μπει κόσμος και ο Παναθηναϊκός να μην διοικείται από τους λίγους αλλά από τους πολλούς.

Σχεδόν μια δεκαετία μετά ας κοιταχτούμε όλοι στον καθρέφτη να δούμε πόσο λίγοι φανήκαμε. Και μετά ας ξαναρχίσουμε τις δικαιολογίες για ποιο λόγο δεν αξίζει να μπούμε, να κάνουμε, να δείξουμε.

Μήπως απλά στα λόγια εκπροσωπούμε έναν μεγάλο Παναθηναϊκό και στην πράξη δεν μας αξίζει αυτός ο Σύλλογος;

Σχόλια