H συνηθισμένη προπόνηση του πρωταθλήματος



Η ομάδα μας δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, όπως αναμενόταν, απέναντι στα Τρίκαλα και κέρδισε με 77-64.

Θέλω όμως να σταθώ σε κάτι που πλέον το θεωρούμε δεδομένο αλλά δεν παύει να είναι άσχημο. Η ομάδα σήμερα πρέπει να αγωνίστηκε μπροστά σε 400 άτομα; Μπορεί να λέω και πολλά.

Συνηθίζω να λέω πως ο
κόσμος δεν εκτιμάει όσο πρέπει το τμήμα μπάσκετ και τρανή απόδειξη είναι τα εντός Ελλάδας ματς στο ΟΑΚΑ. Το Ελληνικό πρωτάθλημα -παρά την σταθερή άνοδο Άεκ, Πάοκ και Άρη- βρίσκεται σε πλήρη απαξίωση. Οι περισσότεροι αγώνες είναι στην ουσία προπονήσεις και η Euroleague κάνει ακόμη χειρότερη την κατάσταση, αφου έχει αναγκάσει με τους αγώνες της Παρασκευής, η ομάδα μας να αγωνίζεται Δευτέρες απογεύματα για το πρωτάθλημα. Αποτέλεσμα αυτού, η ομάδα να παίζει μπροστά σε συγγενείς και φίλους.

Επί της ευκαιρίας να αναπτύξω την άποψη μου σχετικά με την παρακμή του πρωταθλήματος και να τονίσω πως η απόφαση της Euroleague -και η αποδοχή αυτής από όλες τις μεγάλες ομάδες- να γίνει ακόμη πιο κλειστή διοργάνωση με δεκαετή συμβόλαια σε συγκεκριμένες ομάδες, θα καταστρέψει το μπάσκετ. Είναι ντροπή να μην δίνεις κίνητρα σε επενδυτές και ομάδες να κυνηγήσουν τις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος και να αποκλείεις ιστορικές ομάδες από την διοργάνωση σου.

Και είναι μεγαλύτερη ντροπή που οι ίδιες ομάδες με τα εγγυημένα συμβόλαια το αποδέχθηκαν. Δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι καταστρέφουν το μπάσκετ και αλλοιώνουν την πραγματική έννοια του αθλητισμού;

Είμαι οπαδός και θέλω να βλέπω και ντέρμπι με αγωνιστικό ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. Να παίζω play off και να κοντράρομαι στα ίσια με την Άεκ, τον Πάοκ και τον Άρη και να έχω το άγχος μην αποκλειστώ. Να παίζω σε Νέα Σμύρνη, Ιβανώφειο, Πάτρα και να μην ξέρω εξαρχής ότι θα περάσω αέρα. Δεν είμαι ματαιόδοξος και κακομαθημένος οπαδός που θέλω με κάθε τρόπο και κόστος να είμαι στην κορυφή.

Αυτή η Euroleague είναι ντροπή!

Σχόλια