Στήσανε ξανά τον Παναθηναϊκό και τον ξανατελειώσανε...



Σε ένα ματς που δεν έπρεπε να γίνει ποτέ με πρωτοβουλία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, εν τέλει δεν έγινε λόγω μιας φωτοβολίδας και ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να ξεφτιλιστεί κι άλλο από το σύστημα.

Σε ένα ματς που ο κόσμος δεν έπρεπε να ξαναγίνει ο θεατής ενός στημένου έργου, μπήκε στην διαδικασία να σταθεί ξανά απέναντι στο σύστημα και αυτό να βρει πάτημα να τον διασύρει κι άλλο.

Το στημένο έργο που
βλέπουμε δύο δεκαετίες και έχει περάσει κατά πολύ τα ποδοσφαιρικά όρια, παίχτηκε ξανά μπροστά σε έναν αρρωστημένο λαό και με την συγκατάθεση μιας λίγης διοίκησης.

Η Λεωφόρος σπασμένη, κόσμος τραυματισμένος, η Αλεξάνδρας να θυμίζει εμπόλεμη ζώνη και ο Παναθηναϊκός να "ματώνει" από παντού σε έναν κατήφορο που δεν έχει τέλος.

Δεν μπορεί κανείς να δείξει με το χέρι του τον κόσμο του Συλλόγου και να ρίξει τις ευθύνες πάνω του. Δεν μπορείς συνέχεια με την βία να μετατρέπεις σε θύτη το θύμα. Δε μπορείς να μιλάς για αρρώστια όταν εσύ σαν σύστημα συμπεριφέρεσαι με τον πλέον αρρωστημένο τρόπο.

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό δεν έπρεπε να γίνει και από την πρώτη στιγμή η ΠΑΕ και ο κόσμος όφειλαν να κοιτάξουν το δάσος και όχι το δέντρο. Η κατάσταση έχει ξεφύγει προ πολλού και συνεχίζει να ξεφεύγει. Δεν μπορείς να ζητάς από έναν υπερήφανο λαό να κάτσει ξανά να παίξει με την ομάδα ενός πεντάκις κατηγορουμένου. Δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση ξανά να έρχεται μια ομάδα που έχει φτιάξει φήμη μέσα στην βρωμιά και την πουστιά, να κάνει ξανά επείδιξη δύναμης.

Ο κόσμος έχει αρρωστήσει και δεν είναι αυτά λόγια ενός οργανωμένου. Σε όλες τις θύρες κόσμος τα έσπαγε. Από το πέταλο μέχρι τα επίσημα και από την 11 μέχρι την 6. Δεν έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο στην ιστορία του Συλλόγου και αυτό δείχνει πολλά για το που έχει φτάσει η κατάσταση. Όταν ο 70άρης φεύγει σφαίρα πάνω στις αστυνομικές δυνάμεις, τότε καταλαβαίνει πως η ιστορία έχει πάει αλλού.

Ο Παναθηναϊκός χτυπιέται από παντού και δεν ξέρω αν ακόμη έχουμε φτάσει τον πάτο. Το σύστημα αντί να τελειώσει τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη με τα κακουργήματα του, τελειώνει τον Παναθηναϊκό σε κάθε τρέχον και επόμενο πρωτάθλημα.

Ο κόσμος πρέπει να δράσει έξυπνα. Σήμερα κάηκε η Αθήνα, κινδυνέψαν ζωές. Δεν τραβάει άλλο αυτή η ιστορία. Πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα τώρα. Αν δεν γίνεται αυτό και δεν ανοίξουν τα κελιά να υποδεχτούν κόσμο, τότε πρέπει να αναλογιστούμε αν όντως με την συμμετοχή μας σε αυτό το κακοστημένο έργο τους νομιμοποιούμε τα εγκλήματα τους και δείχνουμε ασέβεια προς την ιστορία του Συλλόγου.


ΥΓ: Βιώνουμε καταστάσεις που δεν έχουν ξανασυμβεί στην ιστορία μας. Πάντα χρειάζεται ένα μπαμ για να αλλάξουν τα πράγματα. Ελπίζω αυτό να έγινε σήμερα.

Σχόλια