ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ παιχνίδια με την ομάδα του κράτους!



Καλώς ή κακώς ο κόσμος του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια είναι ανεξέλεγκτος. Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τις αντιδράσεις του. Ό,τι έγινε έγινε και ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να "πληρώσει το μάρμαρο".

Ο Μαρινάκης δεν θα τιμωρηθεί, ο Ολυμπιακός θα συνεχίζει να κλέβει και οι Παναθηναϊκοί να ζητάνε εκδίκηση για αυτά τα 19 χρόνια ανομίας και πρόκλησης, που αντί να μπαίνει ένα stop αυξάνονται.

Οι γνωστοί ηθικολόγοι και
δημοσιογράφοι της πλάκας έχουν πάρει γραμμή και λένε το μακρύ και το κοντό τους, χωρίς κανένας τους να λέει γιατί πάλι αυτά έγιναν με τον Ολυμπιακό αντίπαλο.

Τα επεισόδια δεν ήταν ούτε στημένα, ούτε προμελετημένα. Ήταν αναπόφευκτα όταν ο κόσμος του Συλλόγου έβλεπε για ακόμη μια φορά η ομάδα του κράτους να κάνει επίδειξη δύναμης μέσα στο σπίτι τους. Και όσοι νομίζουν πως αυτή η βία αντιμετωπίζεται με συλλήψει, κάμερες και κάρτες φιλάθλου είναι το λιγότερο ηλίθιοι.

Τα επεισόδια ήταν αναπόφευκτα γιατί ο κόσμος βλέπει την ομάδα του να είναι το μόνιμο θύμα σε ένα στημένο παιχνίδι. Και αυτή είναι η μια πλευρά του νομίσματος. Η άλλη είναι ότι το σύστημα ήθελε να γίνουν επεισόδια. Βόλευαν την ΕΛΑΣ που πάλι ενώ έκανε τριπλούς ελέγχους, δεν έκανε ουστιαστικά κανένα έλεγχο. Βόλευε την πολιτεία για να κάνει πράξη τις υποσχέσεις της. Βόλευε την ΕΠΟ και την Super League για να δικαιωθούν πως ο Παναθηναϊκός είναι το πρόβλημα και καλώς έχουν εχθρική στάση απέναντι του. Βόλευε και τον ίδιο τον Ολυμπιακό που ήρθε στην Λεωφόρο για να μην παίξει και να εξοντώσει ξανά με ποινές τον Πανθηναϊκό.

Αυτή είναι η πραγματικότητα κύριοι και όποιος δεν την βλέπει τότε έχει θέματα στο κεφάλι του.

Κανένας δεν είπε πως πρέπει να κάνουμε εκπτώσεις στις φωτοβολίδες προς τους παίκτες. Πας για να δεις έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και να υποστηρίξεις την ομάδα σου. Από την στιγμή που πετάς έστω και ένα κέρμα μέσα, τότε έχεις θέματα και η θέση σου δεν είναι μέσα στο γήπεδο αλλά έξω από αυτό. Κάθε μορφή βίας είναι καταδικαστέα, αλλά όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό.

Βόλευαν λοιπόν τα επεισόδια χθες και ήταν αναπόφευκτα. Και θα ξαναβρεθούμε στο ίδιο τριπάκι όσο σαν κόσμος και ΠΑΕ δεν θέλουμε να βρεθούμε ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις. Το Σάββατο είχαμε μια ιστορική ευκαιρία να βάλουμε ένα stop σε αυτό το στήσιμο και κανένας να μην μπορούσε να μην πει τίποτα. Δυστυχώς παίξαμε το παιχνίδι τους και πλέον ελπίζω όλοι να καταλάβαμε...

Είναι κατανοητό πως με την αποχώρηση από το πρωτάθλημα μόνο της ομάδας μας, ένα τέτοιο ενδεχόμενο ξεπερνάει την επιστημονική φαντασία. Για αυτό το επόμενο στάδιο που οφείλεις να κοιτάξεις σαν ΠΑΕ πρέπει να είναι πιο ρεαλιστικό και προς την ίδια κατεύθυνση.

Να κάνει ξεκάθαρο η ΠΑΕ πως με την ομάδα του Ολυμπιακού δεν αγωνίζεται ξανά μέχρι να τελεσιδικήσουν οι δικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούν εναντίον τους. Πριν από κάθε ματς η ομάδα να δηλώνει κώλυμα και να μην κατεβαίνει να αγωνιστεί. Ποιες θα είναι οι ποινές; Μείον 6 ή μείον 12; Θα σου λείψουν αυτοί οι βαθμοί για να κυνηγήσεις την δεύτερη θέση ή θα είναι ικανοί για να σε αφήσουν εκτός Ευρώπης; Θα πληρώσεις μεγαλύτερες ποινές μήπως από ότι θα κληθείς τώρα; Ή θα αρρωστήσει περισσότερο ο κόσμος αν τον γλιτώσεις να βλέπει δύο αγώνες λιγότερους;

Πρέπει ΠΑΕ και κόσμος να καταλάβουν πως πλέον χρειάζονται κινήσεις όχι επαναλαμβανόμενες σαν συνέχεια του χθες -που δεν είχαν αποτέλεσμα στην τελική- αλλά συμβολικές μέσα σε ειρηνικά πλαίσια, όπου κανένας δεν θα μπορεί να σου προσάψει τίποτα.

Δεν θες να παίζεις απέναντι σε αυτούς που σε κλέβουν τόσα χρόνια και έχουν ακόμη ανοικτές δικαστικές υποθέσεις.

Όσο παίζεις, τόσο θα ξεφτιλίζεσαι σαν Παναθηναϊκός από το σύστημα. Υπάρχουν τόσα παραδείγματα τα τελευταία 19 χρόνια. Δεν είναι αρκετά για να μην θέλουμε άλλα;

Η ΠΑΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. ΚΙ ΑΣ ΘΥΣΙΑΣΕΙ ΝΙΚΕΣ ΓΟΗΤΡΟΥ, ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ 1-2 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ Ή ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ.

Αν θές να λες πως θα αντισταθείς, πρέπει να θυσιάσεις και πράγματα. Το 2012 στο ΟΑΚΑ, πέρυσι και φέτος στην Λεωφόρο ο κόσμος έπαιξε άθελα του το παιχνίδι του συστήματος και μάτωσε αυτός και ο Σύλλογος. Αρκετά. Δεν παίζουμε άλλο μεε αυτούς και ας παίρνουν όσες νίκες θέλουν στα χαρτιά.

Αν στον δεύτερο γύρο κατεβάσουμε την ομάδα στο Καραϊσκάκη ή κληρωθούμε μαζί τους στο Κύπελλο και παίξουμε, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.


ΥΓ: Η ΠΑΕ κάλεσε σε συλλαλητήριο την Τετάρτη στις 4 στην Λεωφόρο. Όμορφα. Αλλά δεν θα αλλάξει τίποτα γιατί δεν θα κάνει εντύπωση σε κανέναν.

Σχόλια