Ζορίστηκε αλλά νίκησε

Φωτογραφία από το αρχείο

Αν και ο Ιπποκράτης έβαλε δύσκολα στην ομάδα μας για 3 δεκάλεπτα, τελικά η ομάδα μας επικράτησε με 58-68 και συνεχίζει το κυνήγι για την πρωτιά του πρωταθλήματος.

Επόμενος αντίπαλος στον Τάφο η Τερψιθέα, σε ένα ματς που θα γίνει με κλειστές τις πόρτες για το κοινό μιας και θα εκτίσουμε την τιμωρία μας από το ντέρμπι με το Ελληνικολυμπιακό.

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 34-38, 49-57, 58-68

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΩ (Παπούλης): Σβύνου, Σίντι 12, Δρεττάκη, Κάμπελ 24(1), Πατμίου 3(1), Κασάπογλου 5, Γούναρη 14(2), Μπαλάσα, Ντούλα, Καλυμνιοναρή, Νικηταρά, Κουζούκα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πρέκας): Καλέντζου 14(1), Αυτζή 10(2), Κόνιαλη, Σλούκα 6(2), Ντέλβα 13, Κυριακοπούλου 11(1), Αλμπάνεζ 5(1), Παντέλη 2, Λύμουρα 7.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ του αγώνα από το Panathinaikos24:


Η ομάδα του Πέτρου Πρέκα, τα βρήκε «σκούρα» απέναντι στον Ιπποκράτη, αλλά με καθαρό μυαλό στις κρίσιμες στιγμές, πέτυχε ακόμα μία νίκη.

Ντέρμπι ο αγώνας από την αρχή του, με τον Ιπποκράτη να έχει το προβάδισμα (12-11) μετά τα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός σε εκείνο το σημείο αντέδρασε γρήγορα και κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ, πριν έρθει η διακοπή 20 λεπτών, εξαιτίας καπνογόνου που άναψε και έκανε αποπνικτική την ατμόσφαιρα στο κλειστό.

Με τη συνέχεια του αγώνα, οι «πράσινες» έκαναν ένα μικρό σερί και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με ένα προβάδισμα επτά πόντων (23-16).

Ο Παναθηναϊκός κρατούσε σταθερά την πρωτοπορία στο σκορ (22-29) με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου και αυτό συνεχίστηκε και στο υπόλοιπο της περιόδου, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει με το σκορ στο 38-34, υπέρ του «τριφυλλιού».

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Ιπποκράτης «έτρεξε» ένα μικρό σερί και πήρε το προβάδισμα (41-40), με τον Παναθηναϊκό όμως να απαντάει και πάλι άμεσα. Οι δύο ομάδες συνέχισαν για λίγο δίπλα δίπλα, μέχρι οι «πράσινες» να κάνουν το δικό τους σερί και να βρεθούν με το τέλος της 3ης περιόδου μπροστά στο σκορ, με 57-49.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, οι παίκτριες του Πέτρου Πρέκα κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα, με τον Ιπποκράτη να μη μπορεί σε εκείνο το σημείο να βρεθεί κοντά στο σκορ.

Το τελικό 68-58 υπέρ του «τριφυλλιού», έφερε την πέμπτη νίκη σε έξι αγωνιστικές.


Σχόλια