Ραντούλιτσα και αήττητος



Με τον Ραντούλιτσα μπροστάρη (21π.) ο Παναθηναϊκός πέρασε και από την έδρα του Αρκαδικού και συνεχίζει αήττητος στο πρωτάθλημα.

Επόμενος αγώνας την Παρασκευή με την Λ.Κουμπάν (21;45).

Τα δεκάλεπτα: 18-27, 33-47, 49-61, 61-78.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ του αγώνα από το sdna:


Oι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς επιδίωξαν και κατάφεραν να πάρουν το ζητούμενο, δηλαδή τη νίκη και το έκαναν χωρίς... σπατάλη ενέργειας, καθώς υπάρχει απαιτητικό πρόγραμμα, ειδικά στην Euroleague, χτυπώντας στη ρακέτα με τον εξαιρετικό Ραντούλιτσα (21π., 7/9διπ.). Αντίθετα, αρνητικό στοιχείο είναι τα 4/23 τρίποντα, με τους «πράσινους» να έχουν 0/12 στο δεύτερο ημίχρονο!

Από το ξεκίνημα ο Παναθηναϊκός θέλησε να... φορτώσει το καλάθι, καθώς έψαξε και βρήκε σκορ από Ραντούλιτσα και Γκιστ (9-17, 7'), πιέζοντας ψηλά στην άμυνα ώστε να αναγκάσει σε λάθη τον Αρκαδικό. Οι γηπεδούχοι αντίστοιχα βρήκαν πολλές λύσεις από τον Νουουτίνεν, αλλά χωρίς να υπάρχει άλλος αξιόπιστος σκόρερ, με αναλαμπές όταν η μπάλα πήγαινε σωστά στον Καββαδά, που με την δύναμή του κέρδισε μάχες.

Το 11-22 του 8' έγινε 18-27 στο 10', με τους «πράσινους» να φτάνουν στο +14 (20-34, 12'), αλλά να δέχονται 8-0 σερί και πάλι με πρωταγωνιστή τον Νουουτίνεν (15 πόντους σε εκείνο το σημείο) κι ενώ ο Καλάθης είχε αποσυρθεί στα αποδυτήρια με ματωμένο μέτωπο εξαιτίας άθελου χτυπήματος του Καραμαλέγκου.

Ο Καλάθης επέστρεψε, η άμυνα έκλεισε εκ νέου και ο Κούζμιτς τροφοδοτήθηκε για το 31-43 (18') και το 33-47 της ανάπαυλας, που έφτασε και στο 33-51 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Κάποιες επιπολαιότητες στην επίθεση και δη τα άστοχα τρίποντα (0/12 στο δεύτερο ημίχρονο) δεν ανέβασαν παραπάνω τον πήχυ, αφού ήταν φανερή η διάθεση να μην... πατηθεί το γκάζι.

Ο μαχητικός Αρκαδικός έριξε τη διαφορά στους 11 (51-62) στις αρχές της τέταρτης περιόδου, με τους φιλοξενούμενους να μην βρίσκουν σκορ από τα 6,75μ., αλλά από το ζωγραφιστό με τον Ραντούλιτσα και στο ανοικτό γήπεδο με Καλάθη και Φελντέιν, φτάνοντας λίγο πριν το φινάλε στη μεγαλύτερη υπέρ τους διαφορά (58-78), πριν το τελικό 61-78.

Ο MVP: Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα ήταν κυρίαρχος στην Τρίπολη και τελείωσε το ματς με 21 πόντους, με 7/9 σουτ, 7/7 βολές, 5 ριμπάουντ και 2 λάθη σε 21:35'', δείχνοντας πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Ο Σκληρός: Οσο μπορούσε... κουβάλησε τον Αρκαδικό στο σκοράρισμα ο Νουουτίνεν (17π., με 7/9 σουτ), όντας η πιο αξιόπιστη λύση των γηπεδούχων στην επίθεση.

Ο Αόρατος: Ο Βαν Οστρουμ δεν βοήθησε τον Αρκαδικό, καθώς σε 23:38'' είχε 3 πόντους, με 1/7 σουτ και 4 λάθη.

Ο Πεσμένος: Ο Τοντ Μπράουν ήταν καλός στα προηγούμενα παιχνίδια, όμως όχι αυτή τη φορά, με 6 πόντους, με 2/10 σουτ (0/6 τρίποντα).

Η Γκέλα: Σε ένα παιχνίδι όπου βρήκαν τις προϋποθέσεις, εντούτοις οι παίκτες του Παναθηναϊκού τα... έσπασαν από το τρίποντο (4/23), έχοντας 0/12 στο δεύτερο ημίχρονο!

Η στιγμή: Το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερες διακυμάνσεις, με τις καλύτερες στιγμές να αφορούν την αποθέωση του Δημήτρη Διαμαντίδη, τόσο πριν το τζάμπολ, όπου βραβεύθηκε από τον Αρκαδικό, όσο και κατά τη στιγμή της εισόδου του στο παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο, με όλο το γήπεδο να του αφιερώνει standing ovation.

Η διαιτησία: Γκόντας, Διαμάντης, Κατραχούρας δεν είχαν προβλήματα στην Τρίπολη.

Οι Στρατηγοί: Ο Γιάννης Καστρίτης ήθελε ηρεμία και όχι βιαστικές επιλογές από τους παίκτες του, ποντάροντας στο ανοικτό γήπεδο, χωρίς όμως να βρει πολλούς αιφνιδιασμούς. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς πήρε πολλά από τους ψηλούς του, την ώρα που η περιφέρεια συνεχώς ήταν άστοχη από το τρίποντο.

Η εξέδρα: Το κλειστό της Τρίπολης γέμισε, με τον κόσμο να χειροκροτεί θερμά και τις δύο ομάδες, δίνοντας μαθήματα... μπασκετικού πολιτισμού, ειδικά προς τιμήν του Διαμαντίδη.

Σχόλια