Και τώρα Ελληνικ...ολυμπιακός! (pics)



Δεν είχαν όρεξη για εκπλήξεις τα κορίτσια μας στο μπάσκετ και πέρασαν από τον Άγιο Δημήτριο, επικρατώντας του Κρόνου με 53-60 μπροστά στον κόσμο μας που έδωσε κι εκεί δυναμικό παρών και πλέον προετοιμάζεται για το ντέρμπι του επόμενου Σαββάτου με τον...μπασταρδεμένο Ολυμπιακό.

Ακολουθεί ρεπορτάζ του αγώνα από το sdna:


To ξεκίνημα του Παναθηναϊκού ήταν δυναμικό, μπροστά σε περίπου 350 φίλους του, καθώς προηγήθηκε με 0-7. Ωστόσο, ο Κρόνος κατάφερε να επανέλθει και να... μαζέψει γρήγορα τη διαφορά πριν το τέλος του δεκαλέπτου (12-13).

Η ζώνη που επιστράτευσε η ομάδα του Αγίου Δημητρίου στη δεύτερη περίοδο... μπλόκαρε τον Παναθηναϊκό που ήταν ιδιαίτερα άστοχος από τη γραμμή του τριπόντου. Η Κεάνι Αλμπάνεζ ήταν «μόνη» στο σκοράρισμα (14 π.), ενώ η Νάταλι Ντέι ξεχώριζε για τον Κρόνο που έκλεισε το ημίχρονο με διαφορά τεσσάρων πόντων (29-25).




Η Καλέντζου έδωσε την «ώθηση» με τέσσερις πόντους και η Αλμπάνεζ ισοφάρισε σε 31-31 για την ομάδα του Πρέκα. Μάλιστα, η αρχηγός του Παναθηναϊκού συνέχισε το ρεσιτάλ της για το 31-33. Ο Κρόνος προηγήθηκε ξανά με 38-35, αλλά η Λύμουρα ισοφάρισε με τρίποντο. Εκείνο ήταν και το σημείο, όπου το μοτίβο άλλαξε ολοκληρωτικά. Ακολούθησε ένα σερί 0-9, αρχής γενομένης από έξι πόντους των Παντέλη και Καλέντζου και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 42-49.

Οι γηπεδούχες μείωσαν σε 45-51 με καλάθι της Ντέι, αλλά η Καλέντζου είχε και πάλι την απάντηση. O Kρόνος παρέμεινε κοντά (51-54), αλλά δύο τρίποντα των «πρασίνων» έβαλαν τους τίτλους τέλους στην αναμέτρηση. Τελικά, οι παίκτριες του Πέτρου Πρέκα επικράτησαν με σκορ  60-53.

Η MVP: Η πολύπειρη Τούλα Καλέντζου ήταν η παίκτρια που άλλαξε το μομέντουμ του αγώνα στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και με καθοριστικούς πόντους αποτέλεσε έναν από τους βασικούς λόγους για την «πράσινη» νίκη.

Η Σκληρή: Στο κακό πρώτο ημίχρονο του Παναθηναϊκού, η Κεάνι Αλμπάνεζ ήταν η παίκτρια που ξεχώρισε πετυχαίνοντας 14 πόντους κρατώντας κοντά τις «πράσινες».

Η Στιγμή: Ο Κρόνος πλησίασε στους τρεις (51-54) πέντε λεπτά πριν το τέλος, αλλά το τρίποντο της Λολίτας Λύμουρα έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του Πέτρου Πρέκα.

Η Γκέλα: Το άγχος των παικτριών του Κρόνου έγινε εμφανές στο δεύτερο μέρος, όταν μετά το κακό ξεκίνημα, είχαν πέντε επιθέσεις, τις οποίες δεν εκδήλωσαν καν, καθώς η μπάλα έμεινε στα χέρια τους. Φυσικά, σε αυτό πρέπει να δοθεί credit και στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

Η Διαιτησία: Το διαιτητικό δίδυμο δεν επηρέασε την έκβαση του αγώνα με τις αποφάσεις του. Αλλωστε, στο τέλος, ο Παναθηναϊκός είχε αποκτήσει διαφορά ασφαλείας και οι διαιτητές δεν κλήθηκαν να πάρουν δύσκολες αποφάσεις.



Η Εξέδρα: Οι φίλοι των «πρασίνων» δημιούργησαν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα στο κλειστό του Αγίου Δημητρίου, αφού συνέρρευσαν μαζικά στις εξέδρες.


Tα δεκάλεπτα: 12-13, 29-25, 42-49, 53-60






Σχόλια